Mexic va găzdui curse de Formula 1 timp de cinci ani începând din 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mexic a confirmat semnarea unui contract pentru găzduirea unei curse de Formula 1 pe circuitul Rodriguez Brothers din Mexico City timp de cinci ani începând din sezonul 2015.

Esential 2015 este sezonul in care Mexic va reveni in calendarul Formulei 1
5 ani este durata contractului semnat de Mexic cu Formula 1
4.4 kilometri este lungimea circuitului Rodriguez Brothers, care va gazdui Marele Premiu al Mexicului
Formula 1 va avea anul viitor o nouă cursă în calendarul competiţional, după ce Mexic a confirmat oficial semnarea unui contract cu Bernie Ecclestone care va intra în vigoare în sezonul 2015 şi care va avea o durată iniţială de cinci ani, urmând astfel să fie valabil până în 2019 inclusiv.

Informaţia a fost dezvăluită de compania CIE într-un anunţ publicat pe bursa de valori din Mexic, însă oficialii au admis că există încă unele aspecte contractuale care trebuie clarificate.

CIE este deţinătoarea circuitului Rodriguez Brothers din capitala Mexico City, acolo unde va avea loc şi cursa de Formula 1 din următoarele cinci sezoane.

Oficialii nu au precizat când va avea loc etapa mexicană, însă cel mai probabil aceasta va fi poziţionată în calendar la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, înainte sau după Marele Premiu al Statelor Unite.

Circuitul Rodriguez Brothers are o lungime de aproximativ 4.4 kilometri şi o capacitate de 32.000 de locuri în tribune, însă are nevoie de îmbunătăţiri semnificative pentru a ajunge la standardul de calitate al Formulei 1.

Bernie Ecclestone şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a reveni în Mexic, iar cursă a fost programată iniţial şi în calendarul provizoriu pentru 2014, înainte de a fi amânată cu un an. Mexic a mai găzduit curse de Formula 1 în două perioade distincte: între 1963-1970 pe circuitul Magdalena Mixhuca din Mexico City, dar şi între 1986-1992 pe Rodriguez Brothers.

În urma revenirii Mexicului în Formula 1, calendarul pentru sezonul 2015 va avea cel mai probabil 20 de curse, cu una mai mult decât în prezent.

Via Reuters, Motorsport, F1 Fanatic

Comentarii (2)

  • ovidiu15081982
    Ariba ! Ariba !
    2 0
  • GrosJan
    Da, ma bucur, imi place mult circuitul acesta Hermanos Rodriguez. Dar ramane de vazut pentru ce varianta a lui se va opta
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru