Mick Schumacher a debutat într-un monopost de Formula 1 pentru Ferrari: "A fost uimitor, m-am simțit ca acasă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher s-a declarat entuziasmat după prima zi de teste alături de Ferrari, care a marcat debutul său la volanul unui monopost de Formula 1. Fiul lui Michael Schumacher a încheiat testele pe locul doi, fiind surclasat doar de Max Verstappen.

La numai două zile după Marele Premiu al statului Bahrain, echipele au revenit pe circuitul de la Shakhir pentru o sesiune de teste de două zile.

Cu această ocazie, Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, a avut oportunitatea de a testa pentru prima oară în carieră un monopost de Formula 1, la invitația Scuderiei Ferrari.

Chiar dacă ploaia sporadică a scurtat sesiunea la un total de numai circa patru ore, germanul în vârstă de 19 ani a parcurs 56 de tururi și a ocupat locul doi în clasamentul zilei, la circa o jumătate de secundă în urma liderului Max Verstappen.

"A fost uimitor. Prima reacție pe care am avut-o când am apăsat accelerația a fost că monopostul are putere serioasă. M-am simțit bine. Există mult potențial în monpost în termeni de viteză în viraje, dar este greu de descris în cuvinte. M-am simțit deja ca acasă", a declarat el.

Schumacher consideră că a avut deja de învățat lucruri importante după o singură zi de teste, înainte de a participa și la a doua zi de teste, de data aceasta la volanul monopostului Alfa Romeo.

"A fost frumos să parcurg primele tururi și să-i văd pe băieți că lucrează la monopost.

M-am simțit foarte confortabil. De fiecare dată când am ieșit pe circuit am învățat ceva nou despre cum să pilotez monopostul și despre cum să mă acomodez în monopost și cred că m-am descurcat bine. Armonia din cadrul echipei a fost foarte bună", a adăugat el.

Schumacher a debutat în weekend în Formula 2 și a obținut deja primele sale puncte.

Lewis Hamilton a încheiat ziua de teste pe locul 6, însă pilotul Mercedes a efectuat cele mai multe tururi (77) și a fost urmat de Daniel Ricciardo.

Sesiunea a marcat și revenirea lui Fernando Alonso la volanul monopostului McLaren, în ciuda faptului că spaniolul s-a retras din Formula 1 la sfârșitul anului trecut. Alonso a parcurs 64 de tururi și a terminat pe locul 11, iar miercuri va concura din nou pentru McLaren în cursul după-amiezii.

Teste Bahrain - Rezultate Ziua 1:

Comentarii (40)

  • GroJan
    O jumatate de secunda de lider la prima urcare in monopost ... Jos palaria, pustiul chiar are potential, nu mai intereseaza cum il cheama. Totusi deocamdata il vad pe Max mai talentat.
    3 9
  • Nu are treaba cu subiectul , dar este o știre interesantă https://www.gpblog.com/en/news/34008/fernando-alonso-returns-to-formula-1-with-his-own-team-powered-by-honda-.html
    2 0
  • Lăsând gluma la o parte referitor la Alonso , Vettel cred că deja se gândește la retragere după doar 2 curse cu Leclerc coechipier https://www.express.co.uk/sport/f1-autosport/1108735/Sebastian-Vettel-QUIT-threat-Ferrari-driver-Formula-One-F1-latest-news-Bahrain-rumours/amp
    4 1
  • Costel
    @ GroJan

    mick cu cauciucuri C5 iar verstappen cu cauciucuri C3
    7 0
  • Adrian24
    Testele se fac pt alceva nu pt timpi. Nu vedeti ce timp are Hamilton? Asta inseamna ca Mick e mai bun ca Hamilton?:)
    8 0
  • Chiar ma intrebam cand o sa mai apara o stire asa importanta. Potentialul lui Schumacher jr? In 2016 Stroll castiga F3 cu un total de 517 puncte, iar doi ani mai tarziu, Mick facea acelasi lucru cu un total de 365 puncte, ambii cu Prema. Si desi poate nu e cea mai buna comparatie, putem sa ne facem o parere despre cat de zmeu e Schumi jr.
    2 9
  • Razvan Dumbraveanu
    In mod cert nu e de talia tatalui. Are talent dar e de nivel mediu.
    2 2
  • Costel
    @Dumbraveanu

    sezonul F2 ii abia la inceput , ii mai bine sa asteptam clasamentul competitiei la final de an iar apoi is binevenite si chiar indreptatite concluziile cu privire la mick in ceea ce priveste talia / talentul acestuia
    altfel ii riscul unor catalogari care is doar in proximitatea amatorismului si diletantismului pentru orice consumator serios de motorsport asa cum is cei mai multi de pe AM

    ii parerea mea....
    5 2
  • GrosJan
    Chiar daca sunt doar teste, 0.5 sec e foarte bine. Kimi era la 3 sec de Schumacher in prima zi de teste, apoi dupa ce a inteles ce trebuie sa seteze a ajuns la 1 sec si a primit contract la Sauber si licenta de F1. Ideea e ca nimeni nu merge la 100% din prima iar Schumacher Jr urmeaza sa imbunatateasca peste un rezultat deja bun.
    2 1
  • Ca dovada ca Alonso nu a vrut sa paraseasca F1 ci a fugit de Norris. Acum incearca usa din spate, daca are timpi sa il bata pe Norris revine, daca nu o sa zica iar ca nu ii mai place si ca a testat asa la misto. Tipic lui. Mizerabili oamenii astia care nu te respecta destul sa concureze fata in fata, pe bune SI sa recunoasca fair in caz ca pierd.
    0 7
  • Costel
    ii bine sa asteptam, apoi is de dorit si chiar binevenite comentariile tale astfel ii riscul unor catalogari...consumatorule.
    0 2
  • ca acasa la videanu/iohanis?
    1 3
  • " A fugit de Norris ". Nu neg că britanicul e un pilot foarte bun , cam de același nivel cu Leclerc , însă asta nu înseamnă că îl poate învinge cel puțin la ora actuală pe Alonso. Cel puțin în cursa asta , dacă Sainz nu era blocat murdar de Verstappen , McLaren poate prindea podiumul , la problemele pe care le-a avut Leclerc. Dar asta este , tu nu vezi pădurea de copaci si il blamezi pe Alonso în continuare. Omul a făcut destule pentru motorsport si inca face. Si ca o opinie personala cred că Charles ii va tăia dominația " celui mai bun pilot din prezent , trecut si viitor " cum îl consideri tu pe Hamilton, nu Lando sau Verstappen.
    8 1
  • Mor de ras. Fandosita e cea mai buna piloata din galaxie, atat de buna ca nici macar nu se mai baga sa piloteze, ii lasa pe copchiii astia sa se joace. Trezireaaaa!

    Deci, sa priceapa toata lumea, Alonso poate urca orice echipa in clasament iar la varf poate face diferenta. Asta inseamna puncte, asta inseamna titluri, asta inseamna bani. Si cu toate astea nimeni nu il baga in seama si nu il implora sa ii salveze. WTF! Trezireaaaa!
    2 7
  • Minti ca o gazeta de perete. Norris a venit in F1 deoarece Alonso a vrut sa se retraga, altfel nu ajungea la Mclaren inca. Este chiar un pilot pe care Alonso il sprijina mult. Dar ce sa spui si tu....e greu cand fetita ta
    in rosu gafeaza 3 ani la rand la cea mai titrata echipa de F1, cu o masina numai buna de luat titluri....
    4 1
  • Deci Alonso > Norris = Leclerc > Vettel

    Mai ciocoflendere ma .... Stii tu ca Alonso ii mai bun decat Norris care este egalul lui Leclerc. Ai cugetat stand pe buda. Fandositul tau a luat-o grav de la un debutant cand era pe val. Tu chiar mai crezi ca batran e mai breaz?
    0 5
  • lol si costel
    Degeaba iti iei id-uri diferite...mirosul e acelasi ;)-Alonso nu mai e in F1. Fetita ta se screme si va fi data afara pe usa din spate. O spune un fan Ferrari, nu Vetel. Astept cu rabdare ca statutul de pilot 1 sa ajunga la Leclerc.
    5 2
  • Haha. Alonso a fost testat impotriva lui Norris intr-o alta cometitie si a pierdut. Bineinteles ca asta nu inseamna ca in F1 ar fi stat la fel lucrurile fiind vorba de o alta competitie, dar a fost suficient pentru McLaren sa vrea sa il aduca in F1 anul asta. Iar Alonso avea locul asigurat in continuare, ar fi plecat Vandoorne. Dar pentru ca Alonso A FUGIT a fost adus in locul lui Sainz.Echipa renuntase la Vandoorne nu la Alonso, la fel cum Ferrari renuntase la Kimi in 2015 nu la Alonso dar Alonso A FUGIT si de acolo.
    1 4
  • THE SPINNING GERMAN
    Alonso a terminat la egalitate de puncte cu Hamilton. Cu o intreaga echipa de partea lui Hamilton. La cate puncte de Ricciardo a terminat championul de plastic? Stai sa vedem la cate puncte termina de Leclerc anul asta:)))-cu 2 echipe de partea lui......Nu fi nervos, e greu pentru un amarat de fan al lui vitelului de carton....
    3 0
  • Axum poti sa ii spui fetita pentru ca se pare ca se va lua de mana cu Fandosita. Incepe sa ii puta F1 de cand il bate (si) Leclerc.

    Ramai si lupta si DOVEDESTE ca esti mai bun. Recunoaste CINSTIT daca pierzi. NU ai ingaduinta de la mine altfel indiferent ca te cheama Alonso sau Vettel.
    0 0
  • THE SPINNING GERMAN
    Vitelul nu va fugi nicaieri. Nu va apuca. Va ajunge inca inainte de finalul anul pilot secund sau fi dat afara. La cererea expresa a tifosilor rosii. Cine stie, vom vedea cine vine in locul lui.
    2 1
  • Te spining shit, a luat-o pe carca, recunoaste. Un loc mai sus in clasament si de calificari sau pace de cursa nu mai vorbim ... Pierzatorii nerecunoscatori nu merita mila.
    0 2
  • THE SPINNING GERMAN
    Nu injura...iti trece pana la vara....te va ajuta Leclerc.
    2 0
  • Razvan Dumbraveanu
    Fetal e cel mai slab champion multiplu din toate timpurile.
    3 0
  • Lasă , nu mai are sens ... Tehnologia face diferența întotdeauna. Nici marele Senna , adevăratul pilot nr. 1 în această competiție nu a avut ce să facă în 92 si 93 , iar în 94 sistemele electronice au fost eliminate si știm cu toții cum s-a sfârșit povestea. Alonso nu e angajat la o echipă de top fiindcă spune lucrurilor pe nume , e un " animal politic " cum zicea comentatorul de la Telekom Sport , nu îi mai dau numele ca este editor la cealaltă publicație de motorsport din România care se respectă , si Automarket îmi șterge comentariul. Alonso nu e un Bottas sau un Raikkonen să ții minte asta , si normal ca nu le convine lui Wolff sau Binotto
    2 2
  • Stii care e partea cea mai interesanta? Niciun pilot nu e 100% in primul an. Pentru ca progreseaza castigand experienta in noua formula. Poti sa pariezi ca il manca de viu Hamilton in 2008. De asta a plecat Alonso, ma, stia ce urmeaza. Si nu as fi avut nimic cu el daca doar pleca. Dar pentru modul mizerabil si necinstit cu care isi facea declaratiile in presa nu merita respect.
    0 1
  • Costel
    Cand e dificil prezentul...prezumezi istorioare...spinning fu...ing champion...;)fi cu ochisorii pe Leclerc. Dar si pe mustata fetitei.
    1 0
  • Alonso nu a fost angajat la Mercedes in 2016 pentru ca a REFUZAT. Mercedes nu ca e Hamilton, Ferrari nu pentru ca e(ra) Vettel, McLaren tot nu ca Norris. Ce a mai ramas? Williams? Pai DACA stii ca esti cel mai cel te duci oriunde, ti se rupe cine mai piloteaza acolo, vrei titlu si te duci cand te cheama. Dar daca stii ca nu numai nu vei castiga nimic ci vei iesi mai sifonat .... atunci da, zici ca iti pute din cu totul alte motive si pleci.
    1 1
  • Normal ca nici un pilot nu e 100% in primul an. Dar când Ron Dennis a spus cu gura lui că l-a favorizat pe Hamilton , când faci greșeli prostești ca aia din China , normal ca nu meriti titlul. Si în 2008 a fost Glock care a cedat intenționat în ultimul viraj , iar în 2016 a fost Rosberg un pilot de pluton care i-a luat titlul lui Hamilton. Ai măcar curajul să recunosti ca în 2016 Rosberg l-a învins corect pe Hamilton ? Eu cred că nu...
    2 2
  • THE SPINNING GERMAN
    Chestia e exact pe dos. Vettel a spus ca ii bine cu Kimi(nu-l vrea adica pe Alo), Hami la fel, ca-i bine cu Bottas. Dar ce sa spui si tu. Da bre, Alo a fugit si pe Kimi pe care l-a desfiintat. Tot asa facea si cu fetel anul asta si anul trecut. Dar fetita nu l-a vrut la Ferrari. Fetita face cerculete.
    2 1
  • L-a favorizat pe Hamilton? Cum? I-a umblat pe la suruburi lui Alonso? Altfel? Nimeni nu a venit cu ceva concret. Dar da-o drac de favorizare, chiar si asa, in calificari ce te tine sa faci timp mai bun? In cursa macar poti da vina pe momentul intrarii la boze dar in calificari e un tur in care dai tot.

    Hamilton l-a desfiintat pe Kovalainen in 2008, altfel il desfiinta pe Alonso, cu sau fara titlu, asta conteaza.

    Iar Rosberg e un pilot aproape de talia lui Hamilton, deci sigur in fata lui Alonso. A luat cu greu un titlu si apoi a fugit si ala, dar nici vorba sa fie pilot de pluton de vreme ce mergea in pace-ul lui Hamilton. Mai de pluton e Alonso pe care il lasa Hamilton bine in urma, reamintesc, in anul de debut cand a fost cel mai slab an al lui nefiind la limita.
    0 3
  • Si mie imi e bine cu Antonia, dar asta nu inseamna ca decid eu. Nu hotaraste Vettel daca sa vina sau nu Alonso la Ferrari.
    0 0
  • THE SPINNING GERMAN
    Atunci las-o pe Antonia sa vina in locul lui fetal. Va fi si Leclerc mai fericit. Tu il iei pe fetal.
    2 1
  • Tu îl compari pe Alonso cu Kovalainen ? Vai de capul nostru. Dacă rămânea Montoya la McLaren , Hamilton nu avea loc în F1. Si nu am înțeles nici o dată de ce s-a retras columbianul, avea tot viitorul în fața . Sa ii mulțumești ca datorita retragerii lui , Hamilton a fost împins în față și favorizat pe cât s-a putut. Ști foarte bine chestia asta.
    4 1
  • @AyrtonSenna1991
    Rosberg nu l-a invins corect pe Hamilton.Masina lui Hamilton nu a fost fiabila.
    2 1
  • 2001 Minardi : Marques - locul 22 - 0 pct. (cea mai buna clasare - 9)
    Alonso. - locul 23 - 0 pct. (cea mai buna clasare - 10)

    2007 McLaren : Hamilton - locul 2 - 109 pct.
    Alonso - locul 3 - 109 pct.

    2015 McLaren: Button - locul 16 - 16 pct.
    Alonso - locul 17 - 11 pct.
    2 1
  • Hai serios acum: " Hamilton nu a avut masina fiabila ". Dacă i-a cedat motorul la Sepang , asta înseamnă că nu a avut masina fiabila ? Dacă Leclerc pierde titlul datorită faptului că a terminat pe 3 , veți spune că nu a avut masina fiabila ? Dacă Vettel și-a luat-o de la Ricciardo , asta înseamnă că nu a avut masina fiabila ? Hamilton era protejatul lui Ron Dennis , pe care l-a vândut când s-a dus la Mercedes. Rosberg , nu a fost de nivelul lui Hamilton dar asta nu înseamnă că nu a fost campion mondial pe merit.
    3 2
  • Alonso e mai bun decat Kovalainen dar tot l-ar fi desfiintat Ham in 2008.

    Montoya s-a retras pentru ca l-a desfiintat Raikonen. Era o masina care ii venea perfect lui Raikkonen dar Montoya avea probleme cu ea, era prea supraviratoare.

    Chiar daca, sa zicem, Montoya ar fi facut echipa cu Alonso in 2007, Hamilton tot s-ar fi afirmat in F1. Cum? Pai uite articolul de fata, Schumacher Jr desi nu are volan testeaza pentru Ferrari. Ar fi fost o formalitate pentru Hamilton sa arate ca e mai rapid decat ambii piloti titulari de la McLaren.

    Rosberg e un pilot rapid, amintiti-va ca erau curse in care avea pace mai bun decat Hamilton si le castiga. Cu siguranta i-a pus mai multe probleme lui Hamilton decat ii punea Alonso sau decat ii pune acum Bottas.
    2 1
  • @AyrtonSenna1991
    Nu inteleg de ce naiba vorbesti cu unul care face comparatii Alonso-Kovalainen :))) Omu e pe pastile, da-i pace. Cred ca nici nu stie ce e F1, dar si-a luat acum carnetul si a auzit si el de Schumacher prin vreun bar.
    0 0
  • @ferr1
    E rău intenționat si prea orgolios ca să recunoască realitatea. Știe foarte bine că Alonso a fost pilotul etalon al acestei generații. Gilles Villeneuve sau Stirling Moss nici măcar nu au castigat vreun campionat mondial , însă asta nu înseamnă că nu sunt în top 10 piloți de F1 din istorie. Iar unul ca Vettel care are 4 titluri a ajuns un pilot execrabil. Însă el nu vrea să recunoască că Vettel e un pilot de duzină si ca Hamilton a avut mai tot timpul foarte multă șansă de a ajuns la 5 titluri. Sta si scuipa prostii pe aici toată ziua și insultă pe oricine care recunoaște meritele lui Alonso. Si mie asta nu mi se pare corect si normal , de asta ma cobor la nivelul lui si ii contracarez comentariile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru