Mick Schumacher va testa pentru Ferrari: fiul lui Michael Schumacher va urca în cockpit în 2 aprilie pe circuitul din Bahrain

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher va pilota pentru prima oară în carieră un monopost de Formula 1 în cadrul unui test care va avea loc pentru Ferrari în Bahrain în 2 aprilie. A doua zi, fiul lui Michael Schumacher va testa și pentru Alfa Romeo.

Mick Schumacher, fiul în vârstă de 19 ani al septuplului campion mondial Michael Schumacher, a devenit membru al Academiei de Piloți Ferrari la sfârșitul anului trecut, iar presa internațională a speculat că va fi doar o chestiune de timp până la primul test în Formula 1.

Mai multe surse anunță acum că germanul va urca în cockpitul unui monopost Ferrari cu ocazia sesiunii de teste care va avea loc în perioada 2-3 aprilie pe circuitul din Bahrain, la scurt timp după cursa de Formula 1 programat în Orientul Mijlociu.

Astfel, Mick Schumacher va debuta la sfârșitul acestei săptămâni în Formula 2 alături de Prema, iar luni va pregăti sesiunea de teste cu Ferrari. Ulterior, germanul va testa pe circuit pentru Ferrari în 2 aprilie, iar a doua zi va urca în cockpitul monopostului Alfa Romeo, fosta echipă Sauber, unde concurează și Kimi Raikkonen.

Mick Schumacher nu a concurat niciodată la volanul unui monopost de Formula 1, însă a participat la o demonstrație cu un monoost Benetton din 1994 în urmă cu doi ani.

La semnarea contractului cu Academia de Piloți Ferrari, Schumacher afirma că visul său este să ajungă în Formula 1.

"Sunt încântat că Ferrari a intrat într-un parteneriat cu mine și că viitorul meu în motorsport va fi roșu.

Este un pas înainte în direcția potrivită și pot doar să profit de expertiza pe care o voi găsi acolo. Fiți siguri că voi face totul pentru a extrage orice mă ajută să-mi îndeplinesc visul de a concura în Formula 1", a precizat el la vremea respectivă.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • Eh, asa au unii sansa in viata - trebuie sa dea tot ce poate.
    11 3
  • Costel
    @Radu
    nu ii vorba de noroc sau imprejurare favorabila , is competente incontestabile ale pilotajului pentru mick schumacher , nu ii vorba sub nicio forma de nepotism
    malitiozitatea ii similara si simplu de observat , daca ii permisa extrapolarea , si in cazul lui ianis hagi care ii un fotbalist complex si complet (opinia multora dintre microbisti ) doar ca juniorul poarta povara numelui tatalui sau ilustru
    6 5
  • Costel
    @Radu
    sansa favorizeaza o competenta sclipitoare a pilotajului ,mick ii campion F3 europeana 2018
    6 3
  • Campionatul l-a castigat palotand, e mai bun ca baietii AIA si basta. Problema ii in alta parte. Din cauza banilor foarte PUTINI au posibilitatea asa ca nu e o concurenta foarte mare. Nu ma intelegeti gresit, nu afirm ca nivelul nu e ridicat. Nivelul e ridicat dar e o afacere intre oameni cu bani si cam atat.

    Spre deosebire de ei, in simracing ORICINE poate incerca si urca oricat de sus. Nu mai e o afacere intre aristrocrati, e o competitie cu milioane de participani ori asta e o concurenta mult mai acerba.
    4 1
  • Prea multa promovare in jurul acestui Schumacher! Au fost si sunt atatia piloti foarte buni la competiiile inferioare, dar n-au avut sansa ca sa aiba un tata celebru sau a unei pile made in Romania! Un caz recent este Ocon, un pilot foarte bun dar fara pedigree! Astia au impresia ca tot ce se numeste Schumacher, este un fel de D-zeu coborat pe Pamant! Prostii!
    6 5
  • The Dot
    Costel esti cumva inrudit cu Petre Daea?
    3 3
  • hazard
    foarte important este ca in fiecare stire despre Mick Schumacher sa fie specificat ca este fiului Michael Schumacher
    1 3
  • Costel
    @the dot

    persoanele care is prezente pe rubrica motorsport-automarket cred si chiar is convins ca is posesoarele unor aptitudini intelectuale considerabile care is intr-un mod indubitabil in antagonism semnificativ cu cele care is in posesia ilustrului membru al executivului dancila drept pentru care nu is inrudit cu Petre Daea
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru