Mirajul “Marelui Circ”: danezii vor cursă de Formula 1 din 2020

de Petre Barac
Vineri, 29.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Danemarca vrea să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1 începând din anul 2020. Cursa ar urma să se desfășoare pe un circuit stradal din centrul capitalei Copenhaga.

Formula 1 atrage milioane de spectatori din toată lumea, cu toate că nemulțumirea lor s-a accentuat în ultimii ani din cauza lipsei de spectacol. 

Cu toate acestea, există tot mai multe țări care își doresc să intre în calendarul competiției. Este și cazul Danemarcei, care vrea să găzduiască o cursă de Formula 1 începând cu anul 2020. Nordicii propun o cursă pe un circuit stradal din centrul capitalei Copenhaga, pe modelul pistei din Azerbaidjan.

Potrivit publicației Motorsport, danezii s-au întâlnit cu șefii F1 la ultima cursă din Singapore și au discutat pe marginea acestui subiect. Așa cum poate era de așteptat, circuitul din Copenhaga a fost desenat de arhitectul Hermann Tilke, fiind ajutat și de fostul pilot de Formula 1 Jan Magnussen. 

Proiectul se bucură de sprijinul Guvernului danez și al Casei Regale, iar partidele politice încearcă să găsească finanțare privată pentru dezvoltarea lui.

La ultimul Grand Prix din Singapore, organizatorii au dezvăluit că statul cheltuie anual peste 90 de milioane de euro pentru găzduirea cursei de Formula 1.

“Am primit și continuăm să primim mai multe propuneri din partea unor țări dornice să organizeze o cursă de Formula 1”, a spus un purtător de cuvânt F1 cu privire la posibilitatea unui viitor Grand Prix al Danemarcei.

Danemarca nu a găzduit până acum nicio cursă din campionatul Mondial de Formula 1.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • se muta formula1 in strada! Ce facem cu circuitele clasice?
    8 1
  • liviule,lasa-te de bautura
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru