Miza pe inovaţie: Renault dezvoltă un motor complet nou pentru sezonul 2017

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a dezvăluit că dezvoltă un motor nou pentru sezonul 2017, întrucât unitatea actuală nu mai poate fi îmbunătăţită prea mult.

Sezonul 2017 al Formulei 1 va marca numeroase schimbări ale regulamentului tehnic, atât în privinţa pachetului aerodinamic, cât şi a pneurilor furnizate de Pirelli.

Chiar dacă acest lucru necesită resurse financiare considerabile şi timp preţios, Renault a decis să dezvolte în paralel şi o nouă unitate de propulsie. Potrivit şefului Fred Vasseur, decizia a fost luată ca urmare a faptului că inginerii au dedus că nu mai pot câştiga foarte mult timp pe turul de circuit prin simpla îmbunătăţire a actualului motor.

Urmareste Automarket
"Avem câteva îmbunătăţiri bune pe ţeavă.
Anul viitor vom avea un motor complet nou. Este 100% nou. S-a terminat sfârşitul dezvoltării pentru motorul curent. Aveam nevoie să facem un pas pentru a înainta şi vom face asta. Până acum, totul progresează şi suntem aproape de ceea ce ne aşteptam"
, a declarat el.

Inevitabil, una dintre ipoteze este că Renault va adopta strategia rivalilor de la Mercedes şi va despărţi turbina de compresor, însă Vasseur a sugerat că nu este cazul.

"Este un concept Renault. Nu cred că trebuie să ne luăm după alţii în privinţa motorului. Am făcut îmbunătăţiri bune pe parcursul ultimelor 6 sau 8 luni şi vrem să facem un nou pas pentru a schimba un pic conceptul", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • klausnake
    Renault au mai fost in frunte si stiu foarte bine sa faca asta!
    Ma astept la surprize placute din partea lor...
    22 2
  • Marius
    ori la bal ori la spital. oricum felicitari ca au curajul sa schimbe ceva cand lucrurile nu merg bine!
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru