Monoposturile din 2015, cu până la trei secunde mai rapide decât cele de anul trecut

de Daniel Popescu
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli anticipează că noile monoposturi pentru sezonul 2015 vor fi cu două-trei secunde mai rapide pe un tur comparativ cu cele de anul trecut.

Cred că monoposturile vor fi cu două până la trei secunde mai rapide decât anul trecut.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Introducerea noilor unităţi de propulsie cu motoare turbo V6 de 1.6 litri a fost criticată şi pentru reducerea vitezei monoposturilor, însă îmbunatăţirile făcute de echipe în pauza competiţională ar putea anula acest efect negativ.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Marele Circ, anticipează că monoposturilor vor fi cu două sau chiar trei secunde mai rapide, element care ar putea aduce noi recorduri pe anumite circuite precum cel din Bahrain.

"Datele noastre iniţiale sugerează că vor fi unele salturi foarte mari. Echipele au avut posibilitatea să schimbe unele lucruri pe parcursul iernii, în special în privinţa trenului de rulare, şi anticipăm că la Melbourne sau cel târziu în China vom vedea salturi semnificative. Cred că monoposturile vor fi cu două până la trei secunde mai rapide decât anul trecut", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Informaţia este confirmată inclusiv de Pat Symonds, directorul tehnic al echipei Williams, care admite însă că progresul a fost oarecum limitat de aerodinamică.

"Monoposturile vor fi mai rapide pentru că evoluăm.

Am fost loviţi un pic de aerodinamică în 2015, dar vom trece peste asta. Nu m-ar deranja să văd monoposturile mai rapide, nu m-ar deranja să văd mai multă putere", a explicat el.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Ha,ha,ha...
    Deci Mercedes va fi cu 4 sau 4 secunde mai rapizi,daca pastram proportia de anul trecut?! :))))))
    9 1
  • Ha,ha,ha...
    * cu 4 sau 5 secunde.... ;)
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru