Mutare surpriză: Massa ar putea reveni la Williams dacă Bottas va pleca la Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 19.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams intenţionează să-l readucă pe Felipe Massa în Formula 1 în cazul în care Valtteri Bottas va fi cedat în cele din urmă la Mercedes.

Presa internaţională a relatat recent că Valtteri Bottas a devenit principala opţiune a celor de la Mercedes pentru înlocuirea lui Nico Rosberg, care s-a retras din activitate la numai 5 zile după ce şi-a adjudecat titlul de campion.

Oferta iniţială, care prevedea reducerea cu 10 milioane de euro a facturii pentru motoare, a fost respinsă, însă echipa germană va face o nouă ofertă în perioada următoare.

Williams este conştientă că ar putea fi nevoită să-l cedeze pe Bottas la Mercedes în cazul în care acesta îşi va dori să concureze pentru campioana mondială, motiv pentru care se gândeşte deja la o soluţie de rezervă. Britanicii au nevoie de un pilot experimentat, mai ales că al doilea pilot este debutantul Lance Stroll, iar soluţia este una inedită: readucerea lui Felipe Massa.

Urmareste Automarket
Brazilianul s-a retras din activitate la sfârşitul sezonului recent încheiat, însă a admis că îşi doreşte să participe într-o competiţie de motorsport şi în sezonul următor.
De altfel, el a negociat inclusiv prelungirea acordului cu Williams, însă britanicii au decis promovarea lui Stroll drept coechipier pentru Bottas.

Un anunţ oficial pe marginea acestui subiect nu va fi făcut mai devreme de 3 ianuarie, întrucât Mercedes a exclus varianta de a nominaliza noul coechipier al lui Lewis Hamilton până la revenirea din vacanţa de iarnă.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • Capito va pleca de la McLaren la finalul sezonului. Cica s-a speriat de ce-a vazut pe acolo...
    10 0
  • cine-i capito si ce o vazut acolo?
    8 1
  • ma bucur daca massa se intoarce. pt formula 1 e bine..doar n o sa vina cei din gp2, kamikaze, fara experienta..la 18 ani...bine, e drept ca si ei trebuie sa primeasca o sansa, doar n o sa ramana acolo, dar as fie gen schumi-massa, pilot 2..
    3 1
  • @ gts
    inseamna ca alonso sufla si in iaurt daca a ales sa ramana acolo... dar cat de mare o fi fost frustarea lui cand se zbatea in agonie la coada clasamentului anul trecut.. abandonuri peste abandonuri si acum a scos putin capul... sfarseste exact cum a inceput..cu minardi...
    daca vettel pleaca la merceds, eu l as aduce inapoi la ferrari, sa nu uitam ca e un pilot complet.
    5 4
  • Jost Capito e un german, director in motorsport. A fost la Ford, Volkswagen, in campionatele de raliuri.
    5 0
  • pif666
    capito nu va pleca de la mclaren ...VA FI DEMIS !
    a fost mana dreapta a lui ron denis !
    este normal ca noul sef sa isi creeze o alta echipa loiala lui.
    Massa are oferta de la jean todd sa fie comisar de curse in F1.

    GIOVINAZZI este oficial pilotul de rezerva la FERRARI !!
    6 2
  • Mclaren
    Capito era pe faraj in momentul in care Ron a plecat. Era omul adus de el. Brown are alte planuri.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru