New York vrea să găzduiască o cursă de F1 în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.08.2011
Formula 1 ar putea beneficia de o cursă suplimentară în Statele Unite pe un circuit stradal în New York începând din sezonul 2013.

Statele Unite ale Americii vor reveni în calendarul competiţional al Formulei 1 începând de anul viitor, printr-o cursă programată pe un circuit complet nou în Austin, Texas.

Totuşi, obiectivul lui Bernie Ecclestone este organizarea unei etape pe străzile din New York, iar planurile sale încep să prindă contur după ce mai mulţi oficiali ai acestui stat au confirmat că vor demara negocierile pentru o cursă care ar urma să aibă loc în 2013. Cursa ar urma să se desfăşoare pe un circuit stradal din localitatea Weehawken din New Jersey, statul New York.

"În această perioadă economică plină de incertitudini când sursele de venit directe şi indirecte sunt vitale, propria noastră cursă de Formula 1 poate fi pozitivă pentru cetăţenii noştri. Trebuie să ne asigurăm că beneficiile financiare de pe urma privilegiului de a avea aceste curse în oraşele noastre sunt împărţite şi că nu este folosit niciun dolar din taxele contribuabililor. Investitorul ne-a spus deja că oraşele noastre vor fi compensate substanţial anual", se precizează într-un comunicat de presă semnat de Richard Turner, primarul localităţii Weehawken, şi Felix Roque, primarul West New York.

Dacă planurile se vor concretiza, Statele Unite ar urma să aibă două curse de Formula 1 începând din sezonul 2013.

Via | F1Times

Comentarii (1)

  • bravo
    felicitarile mele. introduceti doua curse la infectii aia de americani si scoateti circuite superbe din europa gen: franta, turcia, probabil belgia, doar pentru ceva bani in plus. va puteti lua medicamente de toti banii aceia
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru