Newey: "Formula 1 se transformă treptat în GP1, competiţie cu monoposturi identice"

de Daniel Popescu
Joi, 31.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey consideră că Formula 1 se îndreaptă spre o competiţie cu monoposturi identice din punct de vedere vizual, pe care o cataloghează drept GP1, din cauza regulamentului tehnic din ce în ce mai restrictiv.

Adrian Newey şi-a anunţat recent retragerea din Formula 1 spre finalul acestui sezon pentru a se concentra spre alte proiecte alături de Red Bull Racing.

Într-un interviu acordat publicaţiei Motorsport Magazine, reputatul director tehnic afirmă că a luat această decizie şi ca urmare a restricţionării tot mai puternice a regulamentului tehnic, care nu le permite inginerilor să introducă inovaţii.

Din acest motiv, britanicul consideră că Formula 1 se transforma tot mai mult într-o competiţie de tip GP1 în care toate monoposturile vor arăta la fel din punct de vedere vizual.

"Au existat mulţi factori în decizia mea de a părăsi Formula 1. Am simţit că este timpul pentru a avea o nouă provocare în ceva diferit. Dar în acelaşi timp, cred că regulamentul a devenit prea restrictiv. Din punct de vedere al şasiului, suntem în pericol să devenim GP1. Toate lumea converge spre monoposturi care arată tot mai similar. Am revenit la zicala 'vopseşti toate monoposturile în alb şi este dificil să le diferentiezi' şi aşa va fi şi anul viitor, când vom pierde până şi nasurile diferite", a declarat el.

FIA a restricţionat puternic regulamentul tehnic cu scopul de a limita costurile echipelor în Formula 1, iar de anul viitor inginerii vor avea noi limite pentru dezvoltarea monoposturilor în tunelul de vânt sau în tehnologia computerizată CFD.

Via ESPNF1

Comentarii (10)

  • Mor de ras. Am prins pe twitter ultimul zvon cum ca Mercedes vrea sa il aduca in Brixwort pe demisul Luca Marmorini. Nu inteleg de ce vor asta. Initial am crezut ca e o gluma, dar nu stiu ce pot invata de la reprezentantului esecului Ferrari :)))))
    7 21
  • Mirciulica@ ,exact ce a invatat si McLaren de la BullieX ,,de la Lotus ,,adica nimic ,,Fortzaa Rosaa
    20 2
  • Fiecare isi vede interesul.
    In perioada 2010-2013 nu l-am auzit sa critice Formula 1, nici nu prea aparea la declaratii si isi vedea de treaba. Cum nu mai castiga, vai ce nasoala e Formula 1.
    Ba, ne lasi? Surpriza! Nu puteti castiga mereu. Acceptati ideea ca altii pot fi mai buni.
    18 12
  • In perioada 2000-2007 cand Scuderia Ferrari domina F1 se spunea ca este imperios necesar sa se faca schimbari de regulament prin reduceri semnificative de buget, si in regulamentul tehnic ca sa opreasca hegemonia lui Jean Todt & company, iar acum se plang ca formula 1 va ajunge GP1?
    Asa le trebuie, ce semeni aia culegi.
    12 5
  • O data curetragerea lui Newey din F1 Red Bull se va transforma intr-o banala echipa de pluton cui ingineri care vor migra in cele 4 zari.
    9 3
  • Calin, de asta poti sa fi sigur :).
    7 2
  • Numai ferraristii comenteaza negativ.V-a afectat rau omul asta, v-a mincat ficatii-dar l-ati vrut!!!Nu era de nasul vostru,a-ti ramas mofluzi !!
    12 6
  • Din toata oftica ta ca ai ramas fara obiectul bucuriei (vettel),si nu esti singurul,macar ai spus un adevar: da,asta a fost omul care 4 ani a lasat concurenta in spate (mai mult sau mai putin...regulamentar),si nu "campionul" ce se zbate neputincios acum,si culmea colegul lui poate mai bine... ;) !Da-ti sau dati-va singuri raspunsurile,astia ce sareati in sus pana anul asta,cu marele pilot...genial-ul fetel !? :))))
    1 8
  • un oarecare
    Eu unul nu sunt foarte deranjat de ideea ca monoposturile sa fie similare.Pana acum existau situatii in care o echipa sa aiba monopost mai bun si domina competitia in detrimentul spectacolului.Ce e mai rau e ca la fiecare sfarsit de GP erau polemici de genul:ala a castigat ca e mai bun sau ca a avut material de competitie mai bun?Daca toate monoposturile sunt la fel sti o treaba:pilotul a facut diferenta.E mai bine ca F1 sa fie o competitie a pilotilor si nu a inginerilor.Parerea mea!
    0 1
  • Fraiere eu am alt pilot.Nu ai ghicitttttt.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru