Noroc german: Rosberg, pole position în Rusia! Hamilton, locul 10 după defecţiuni la motor, Vettel a fost penalizat cu 5 poziţii pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 30.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Rusiei după ce nu a avut niciun rival în calificări: Lewis Hamilton nu a luat startul în Q3 din cauza unei defecţiuni la motor, iar Sebastian Vettel a fost penalizat cu 5 poziţii pe grilă.

Nico Rosberg este favorit să obţină a patra victorie consecutivă din acest debut de sezon după ce a obţinut cu uşurinţă pole position-ul pentru Marele Premiu al Rusiei. Germanul a fost cronometrat cu 1:34.417, însă misiunea sa a fost simplificată semnificativ de o serie de defecţiuni tehnice suferite de principalii săi rivali la titlu.

Coechipierul său Lewis Hamilton nu a putut lua startul în ultima parte a calificărilor din cauza unei defecţiuni la unitatea de propulsie, motiv pentru care va pleca doar de pe locul 10, în timp ce Sebastian Vettel a înlocuit cutia de viteze după antrenamentele de vineri şi a suferit o penalizare de 5 poziţii pe grila de start. Prin urmare, locul 2 obţinut de pilotul Scuderiei Ferrari în calificări s-a transformat într-un loc 7 pe grila de start.

În acest context, cel care îl va acompania pe Rosberg în prima linie a grilei de start va fi Valtteri Bottas (Williams), în timp ce Kimi Raikkonen (Ferrari) va pleca de pe locul 3 din faţa lui Felipe Massa (Williams) şi Daniel Ricciardo (Red Bull).

Sergio Perez a fost al 6-lea pentru Force India, în timp ce cei mai lenţi în Q3 au fost Daniil Kvyat (Red Bull) şi Max Verstappen (Toro Rosso).

McLaren a fost eliminată cu ambii piloţi în a doua parte a calificărilor, iar Jenson Button şi Fernando Alonso vor pleca de pe locurile 12 şi, respectiv, 14, din faţa celor doi piloţi ai noii echipe Haas. Renault a continuat să fie într-o formă foarte slabă, la fel ca în prima parte a sezonului, şi a fost eliminată cu ambii piloţi încă din prima parte, la fel ca şi rivalii de la Sauber şi Manor.

Rusia - Rezultate Calificări:

Marele Premiu al Rusiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (26)

  • Surprize peste surprize... Hamilton cu o defectiune a unitatii de propulsie, initial se discuta tot despre partile care recupereaza energie, Vettel cu penalizare, si... la final, Red Bull nu poate incalzi pneurile pe o astfel de temperatura, care este destul de scazuta. Interesant, pentru ca maine o sa fie cam la fel de cald, si cei de la Ferrari si Red Bull cred ca mizau pe o temperatura ceva mai ridicata.

    Se anunta o cursa sper, foarte disputata!

    P.S. Stirea cu unitatile de propulsie de anul viitor... cred ca ne vom "bucura" cu numeroase abandonuri, probabil in fiecare cursa. 3-4 unitati pentru un sezon... astia sunt tampiti.
    17 1
  • bernie
    Sunt cativa specialisti [probabil hamiltonisti dar nu numai ei] care nu vor sa accepte ca anul asta Mercedes au decis sa-l faca pe Rosberg campion... In consecinta specialistii si priceputii lui peste cazuti intr-un delir mistic inteles doar de ei o tot dau cu norocul lui Rosberg si ghinionul Hamiltonului...Treziti-va din visele umede baietei si acceptati realitatea...Care realitate inseamna ca in prezent F1 este o afacere Mercedes si de la ei in jos toata lumea incepand cu Ferrari nu conteaza in lupta ptr titlurile mondiale...Sa asteptam anul viitor cum o facem intotdeauna si sa speram ca vedem o competitie mai echilibrate si un spectacol pe masura...
    5 1
  • Singurul avantaj al lui Hamilton este ca poate incepe cursa cu ce pneuri doreste.Probabil ca va alege soft dar sa nu uitam ca monopostul Mercedes se comporta foarte bine cu pneuri de compozitie medium.Deci nu se stie.Ar fi frumos ca Bottas sa ajunga pe prima pozitie la start si sa ramana acolo cat mai mult timp.Cu un ritm bun si o strategie inteligenta orice e posibil.Tot cu un ritm si start bun lui Vettel si lui Hamilton nu le va lua mult timp sa ajunga cel putin in top 5.Asta in primele tururi.Massa.Raikkonen si Bottas puteau mai mult.Bottas probabil nu a fortat ca stia ca mai mult de locul doi nu poate obtine.Perez si Ricciardo s-au descurcat minunat.McLaren fac progrese vizibile cea ce e bine.Iata ca inca odata Button este in fata colegului cu un salariu de peste 30 de milioane de euro.Renault sunt absolut jalnici mai bine isi vedeau de treaba lor decat sa revina in F1.Vom avea cu siguranta o cursa frumoasa in frumoasa zi de paste.Paste Fericit!!!
    3 0
  • nu-i chiar asa.
    cand am trecut la un nr redus de moatoare per sezon tot asa se vehicula ca vor fi multe abandonuri dar au fost mai putine. Cand ai motoare la discretie le impingi performantele foarte sus asta afectand fiabilitatea. Cand ai putine motoare le gandesti in asa fel incat sa-ti reziste si surpriza chiar rezista.
    6 5
  • pai ce-am facut ma nene maaaa ... abia locul 14 la rusoaica acasa
    10 9
  • F1_Fan
    @.: Rusoaica... cui?
    3 2
  • @.:Sunt curios de ce nu il suporti pe Alonso? Si cine iti este favorit?
    7 1
  • lol, pe Alonso il suport. Are locul lui in istoria F1, e un pilot bun, a avut sansa lui, a profitat. Dar nu este un pilot fenomenal sau de calibru. De suportat nu ii suport pe unii fani ai lui, orbi, care ma ataca atunci cand spun realitatea pe care am spus-o mai sus.
    9 12
  • am vrut sa fiu rautacios cu ferraristi dar e suficient doar SARBATORI FERICITE!
    3 18
  • Si de favorit nu spui nimic?
    5 1
  • nu am un favorit cu adevarat; am in schimb meciuri cu fani fanatici si comm-urile sunt in functie de asta; initial incepusen cu comentarii la obiect dar am fost luat pe sus de nebunii carora nu le pria ce spuneam; n-ai cu cine sa discuti, drept urmare comentariile sunt astea pe care le meritati
    3 10
  • Eu nu cred ca nu sunt fanatic si as vrea sa comentez cursele la obiect cu pasiune si poate intepaturi fine.
    4 4
  • uite un comm la obiect: Alonso in esenta nu s-a schimbat prea mult desi este destul de in varsta. Normal in anii ce vor urma o sa o ia grabnic la vale. Cu cea mai buna masina si fara coechipier foarte puternic poate castiga iar titlul, de fapt titlul asa se ia in F1 in general. Dar nu mai are masina de prima linie a grilei, nu mai are intreg suportul echipei cu un coechipier care trebuie sa se dea la o parte atunci cand prinde o zi ma buna decat el. Nu mai e intreaga strategie in jurul lui. Si lucrurile astea se vad in clasarile de pe grila si in clasarile fata de Button. Alonso a avut suportul lui Briatore in defavoarea lui Button care a trebuit sa plece ... pentru ca Alonso l-a cucerit pe Briatore cu felul lui de a fi, acela de a face ORICE pentru titlu. Fisichella nu cred ca era mai bun ca Alonso dar daca ramanea Button cred ca istoria ar fi fost alta in F1.
    2 2
  • Jonahh sa fi tu fericit cu mclada ta!
    Raikonnen nepermis de slab in comparatie cu Vettel, 0,7 secunde, jenant. Iar se bate asta cu Bottas si poate iese un acrosaj ca anul trecut.
    Mercedes are clar un favorit pentru anul asta, asta este a patra cursa cu probleme pt Hamilton, ba motorul, ba cutia de viteze, ba sistemul de recuperare a energiei, inca o data, jenant!
    5 0
  • @VJOHANN
    DAR CINE TE PUNE SA TE CONTRAZICI AICI? IN FOND SI LA URMA URMEI, CU CINE TE CERTI BAI SOBOLANE, CU OAMENII DIN MEDIUL VIRTUAL?"n-ai cu cine sa discuti, drept urmare comentariile sunt astea pe care le meritati", CINE TE TINE AICI, MAMA LUI TUTANKAMON?
    2 1
  • @ punctuletz
    O nu man, te rog nu ne priva de comentariile tale obiective si pline de talc, te rugam frumos nu ne lasa asa, in eter :)!
    Si da, sarbatori fericite ( lipsa caps lock). Orice ar fi va fi spectacol, de asta poti sa fi sigur punctuletz, sau oricine ar fi in spatele acestei cratime!
    A si era sa uit, Forza Ferrari !
    6 1
  • e johann! uite ca a raspuns aexact la intrbarile adresate lui, a vrut sa isi ascunda identitatea dar nu a reusit:))se da singur de gol
    1 0
  • VJohann 2
    si uite cum or sa fie depasite cu un tur sau chiar doua masinile Mclaren de FERRARI,MB,Williams,RBR...poate si de Haas si Force India cu un tur....asta daca termina cursa McLaren
    1 0
  • Daca va uitati la replay-urile calificarilor (https://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2016/4/f1-mercedes-hamilton-russia-qualifying-issue.html), in minutul 2:27, ati vedea cum sasiul lui Ham era desfacut, desurubat de catre mecanici. Oare ce "reparatii" efectuau ei acolo?
    5 5
  • FanF1 (Orb)
    La minutul 147, comentatorul spune exact: Turbocharger issues for Hamilton... Este evident ca este o conspirate a rasei ariene si il vizeaza pe Hamilton!
    6 5
  • FanF1 (Orb)
    P.S. Hamilton a primit si o mustrare pentru incidentul din calificari. Evident este o alta razbunare a rasei ariene, il vizeaza exclusiv pe Hamilton. GOD WILLS IT
    7 6
  • Rosberg
    Un fleac. I-a ciuruit. Se indreapta spre a 4 victorie. Ferrari se bate pentru titlu. Cu Fetel.
    0 9
  • MurrayWalker
    Ar fi culmea sa se intoarca roata precum anul trecut cand Rosberg conducea cursa iar apoi s-a retras la boxe din cauza unor defectiuni.
    3 2
  • WalkerMurray
    Ar fi culmea sa abandoneze Hamilton, si asa era cam ofticat dupa calificarile de ieri. Se simtea ca Alonso in 2007, cand echipa avea doar un favorit.
    5 1
  • . : comentariul legat de Alonso este corect in parte, insa tu spui doar partea rea.Ca si completare:orice pilot are o echipa in spate ce face uneori si imposibilul sa castige.Alonso a castigat la mare lupta cu Schumacher titlul mondial in curse unde la invins chiar pe ploaie.Alonso nu a avut o masina clar mai buna precum au fost in era RBR si Mercedes.Are defecte dar si multe calitati.Eu apreciez dorinta si pasiunea cu care lupta.
    Daca vrei sa vezi ceva verifica ultimii campionii cum au reactionat la castigarea primului titlu de campion , poate iti mai schimbi parerea.

    PS Multumesc de comentariile cu argumente si fara jigniri, este frumos sa ai cu cine discuta chiar si cu convingeri diferite.
    3 1
  • Alonso a avut ceva si mai bun decat un RBR fantastic, anume abandonuri tehnice ale concurentei. Nu a depasit concurenta cu viteza avand o masina mai slaba cum facea Schumacher cu Hill, Villeneuve etc. Deci sa nu confundam lucrurile. In plus doar pe anumite circuite McLaren 2005 era mai rapid decat Renault 2005, iar in 2006 stim toti povestea michelin vs bridgestone. Alonso a fost in locul potrivit la momentul potrivit ca sa inhate doua titluri, nimic mai mult.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru