Nostalgia lui Hamilon: "Sper să lupt cu McLaren și Alonso la titlu în 2018"

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton speră să lupte cu McLaren și Fernando Alonso pentru titlul mondial de anul viitor și admite că echipa britanică va avea mereu un loc aparte în inima sa.

Lewis Hamilton a cucerit în acest sezon un nou titlu mondial, iar principalul său rival în lupta pentru trofeu a fost Sebastian Vettel.

Chiar dacă germanul este cvadruplu campion mondial cu Red Bull și concurează pentru Ferrari, cea mai prestigioasă echipă din competiție, Hamilton afirmă că pentru anul viitor își dorește o confruntare cu McLaren și Fernando Alonso.

"Sper ca anul viitor să fie unul de succes pentru ei, sper să luptăm cu ei pentru că McLaren merită să fie în frunte. Sper să fie în rând cu noi cu nouă unitate de propulsie (n.r - Renault). Sper să avem încă un campion mondial care să lupte cu noi pentru titlurile mondiale", afirmă el.

Hamilton și-a început cariera în sporturile cu motor cu sprijin financiar și logistic din partea McLaren, echipă pentru care a și cucerit un titlu mondial în 2008 înainte de a pleca la Mercedes. Prin urmare, simpatiile sale pentru McLaren sunt lesne de înțeles.

"Având în vedere că am crescut alături de McLaren de la vârsta de 13 ani, întotdeauna mă uit să văd unde este Alonso după calificări, întotdeauna mă uit să văd unde sunt și le urmăresc progresele.

Există un loc natural în inima mea pentru ei, pentru că am obținut foarte multe alături de ei", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (27)

  • Imaginea de sus cu cei doi uitandu-se unul la altul ca pisica la șoarece face cat o mie de cuvinte...
    15 3
  • ion 01
    poate lupta amandoi pt ultimul loc in Q3...
    7 5
  • rommy f1
    Sunt convins că își dorește ca treburile să fie ca până acum
    6 1
  • mobius
    Foarte relevant pentru sentimentele sale fata de echipa care a cheltuit pentru el si l-a propulsat. A lasat-o pe mana rivalului sau, dar uite, cat de induiosetor, ii urmareste cu "interes" progresele. Un fanfaron si chiar mai mult, un fariseu care in loc de astfel de comentarii si de aprecieri de prost gust, ar trebui sa multumeasca echipei Mercedes pentru monopostul pus la dispozitie. Isi bate joc cu nesimtire (in sensul ca poate nu-si da seama) de o echipa cu adevarat de valoare si de un adevarat campion care l-a pus la locul sau.
    15 18
  • ... asa face Hamilton cand e bine cocotat pe lauri.
    17 10
  • pe tine cine te-a suparat bre?
    1 1
  • Seamana mai mult a ironie, cand cel mai bun zice asta cuiva cu o masina slaba. Alonso ar fi trebuit sa raspunda: Da-mi o masina ca a ta, si sa vezi atunci lupta !!!
    20 4
  • Alonso ar trebui sa raspunda (pe pista) dar el se face ca ploua si sustine ca vrea sa iasa campion cu McLaren Honda. Bine, asta era anul trecut cand avu oferta sa mearga la Mercedes. Acum vrea sa iasa campion cu McLaren Renault. Voi mai credeti in Mos Craciun? Nu va e clar ca il evita pe Hamilton "pe o masina ca a lui"?
    3 15
  • Vorbe goale, l-am mai auzit cand se plange de masina coechipierilor (Button, Rosberg, etc.)
    @Radu, cred ca ai si tu dreptate, nu stiu cum dar Alonso intentionat sau nu, a cam evitat sa fie in echipa cu un pilot de top. Cred ca vrea sa-si pastreze acea alura de pilot "suprem"
    6 9
  • Nu mai credem nici in Mos Craciun, nici in fanteziile erotice ale lui Alonso, dar nici in "dorinta" de competitie a lui Hamilton. Ipocrit de rasa, daca ar fi vrut competitie, le-ar fi dat acum doi ani motorul pentru RBR si anul acesta pentru McLaren. Dar cand te plangi lui Toto ca nu este bine sa pierzi enormul avantaj al motorului Mercedes, despre ce dorinta de competitie mai vorbim ? Bine, este normal ca un pilot sa-si doreasca cea mai tare masina din grila, dar cand o ai, macar taci dracu' si nu o mai face pe bunul samaritean ! Ca a cam inceput lumea sa se prinda, daca Vettel a fost campionul de carton al aerodinamicii Newey, la fel si Hamilton este cartonatul motorului Mercedes !
    13 6
  • Ce treaba are Hamilton cu refuzul Mercedes de a motoriza alte echipe? O fi jucand Hamilton pe toate posturile acolo, si pilot si manager si mecanic si tot.

    @Cyrus, da, te-ai prins, pentru Alonso si Briatore aparenta e totul. De asta declara ce declara si de asta isi aleg astfel echipele. Asa vin banii si poti ramane cu nasul pe sus. Bine bine, dar nu era mai bine sa obtii asta rupandu-le fundul la toti pe pista? Era ... dar nu mai au incredere in propriile puteri.
    5 4
  • Pai uite ce treaba are Hamilton cu refuzul. In toiul discutiilor de acum doi ani dintre Mercedes si RBR, pentru furnizarea de motoare, Hamilton a intervenit si a pus presiune in toate modurile si la toate nivelele ca acest lucru sa nu se intample, normal zic eu ! Si l-au ascultat ! Toto dixit ! In toata presa de specialitate ! Ar fi o stupizenie sa credem ca, in cazul marilor piloti, gen Hamilton si Vettel, echipele nu tin cont de doleantele lor, indiferent daca sunt despre coechipieri, sau adversari ! Ca doar nu-i platesc cu sume astronomice anual, ca sa-i transforme in simpli piloti, in robotei la cheremul oricarui sef de echipa !
    5 2
  • Ai si tu un link, ceva?
    1 1
  • cam greu pentru McLaren acest lucru..
    1 2
  • @mobius
    Incearca putina yoga sau meditatie daca vezi ca pastilele nu mai fac fata.
    2 2
  • mobius
    Comentariul meu a fost al doi-lea, iar acum nu stiu de ce apare la pozitia a cincea. Important este insa, ca s-au activat putin polemicile si sub o forma sau alta, cam 80% din comentarii imi dau dreptate. Va doresc tuturor, administratorilor si celor care comenteaza, Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un An Nou cu sperante si bucurii. La multi ani!
    5 1
  • URAAA! A incercat yoga.
    1 0
  • Toate, dar absolut toate site-urile mari specializate in F1 au disecat cu lux de amanunte chestia asta, la timpul ei. Cauta in arhivele lor si o sa gasesti. Daca vrei sa gasesti. Ar mai fi interesant si faptul ca dupa refuzul Mercedes, RBR s-au indreptat catre Ferrari. Care, ce sa vezi, au refuzat si ei !
    5 1
  • TU afirmi ceva si vrei sa caut eu?? Daca nu exista si caut degeaba. TU trebuie sa iti probezi afirmatiile nu eu ... ca sa nu ramana doar la stadiul de blablauri ... e alegerea ta. Deci daca vrei sa demonstrezi cum

    " Hamilton a intervenit si a pus presiune in toate modurile si la toate nivelele",

    ai legatura.
    2 4
  • Ei uite, sa caut ceva pentru tine, este chiar ultimul lucru pe care-l am in program. Daca tu, locuitor permanent pe site-ul asta, nu stii ce s-a intamplat in 2015 cu telenovela motoare Mercedes pentru Red Bull si cat s-a batut darabana pe tema asta, adica presiunile si insistentele lui Hamilton, sa fii sanatos.
    3 3
  • Aha... bla bla bla si maca maka ...
    2 3
  • Williams o sa anunte numele inlocuitorului lui Massa in Ianuarie 2018
    2 3
  • Mi se pare ciudat faptul că Hamilton duce grija celor de la McLaren. Protectorul său , care l-a făcut " mare campion " a fost înlăturat , denumirea monopostului nu mai începe cu " MP4" . Nu mai este echipa aia care l-a făcut celebru. McLaren e o echipă " arabeasca " la ora actuală. Nu mai păstrează nimic din acea echipa legendara care castiga titlu după titlu in anii 80 si prima parte a aniilor 90.
    3 4
  • Si colac peste pupaza, nici Hamilton nu mai piloteaza pentru ei ...
    3 1
  • Ferrari a anuntat ca isi lanseaza monopostul de F 1 pe 22.02.2018
    2 4
  • o sa se bata cu Force India lejer
    4 1
  • Cei de la Mercedes i-au refuzat pe cei de la Red Bull mai ales dupa comentariile lui Hamilton dar si dupa ce seful Mercedes a zis ca nu este o idee buna sa le dea motoare celor de la Red Bull. In schimb cei de la Ferrari le furnizau motorul dar cei de la Red Bull au vrut si combustibilul Shell, iar cei de la Shell au spus ca sunt parteneri doar cu cei de la Ferrari si nu au de gand sa furnizeze combustibilul + probabil uleiul altor echipe. Iar cei de la Red Bull erau nervosi, in loc sa negocieze...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru