Nurburgring: "Nu are niciun sens să găzduim Marele Premiu al Germaniei"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii circuitului de la Nurburgring susţin că nu are niciun sens să găzduiască Marele Premiu al Germaniei din cauza dificultăţilor economice şi organizatorice pe care le traversează.

Esential 19 curse va avea sezonul 2015 al Formulei 1 dupa eliminarea Marelui Premiu al Germaniei
1960 este ultimul sezon in care Germania nu a gazduit nicio cursa de Formula 1
52.000 de spectatori au fost prezenti la cursa de la Hockenheim de anul trecut
Marele Premiu al Germaniei pentru sezonul 2015 a fost programat pentru 19 iulie şi ar fi trebuit să fie găzduit de circuitul de la Nurburgring, însă situaţia economică precară a forţat organizatorii să renunţe la etapă.

Ulterior, negocierile cu circuitul de la Hockenheim, care găzduieşte cursa în anii pari, au eşuat din aceleaşi motive, astfel că Germania va lipsi din calendarul Formulei 1 pentru prima oară după 1960.

Oficialii circuitului de la Nurburgring regretă decizia luată, însă afirma că nu avea niciun sens să găzduiască Marele Premiu al Germaniei după ce Bernie Ecclestone a refuzat ultima ofertă concretă în acest sens.

"Din cauza constrângerilor legate de timp şi organizare şi din motive economice, în acest moment nu are niciun sens să găzduim cursa.

Am depus o ofertă foarte detaliată şi am subliniat intenţia de a gestiona o posibilă pierdere financiară. Dar pentru că până acum nu am ajuns la niciun acord, am închis acest capitol. Regretăm foarte mult", a declarat Pietro Nuvoloni, purtătorul de cuvânt al circuitului de la Nurburgring, pentru agenţia de presă SID.

Unul dintre principalele motive pentru care ambele circuite au renunţat la Marele Premiu al Germaniei este scăderea dramatică a numărului de spectatori. La cursa de la Hockenheim de anul trecut au asistat doar 52.000 de spectatori, în timp ce la cursa de la Nurburgring din 2013 au fost prezenţi doar 44.000 de spectatori.

▶ Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2015

Via Reuters, Adam Cooper

Comentarii (7)

  • C Long
    In scurt timp o sa avem curse numai in Qatar, UAE, Bahrain, etc.

    Daca m-ai dispare din calendar si Silverstone, Spa treaba-i buna :)
    10 2
  • monza..suzuka
    de ce nu revin imola, adelaide, magny-cours, estoril
    old hockenheim..ce fain era, viteza la maximum..acum....
    19 0
  • Bani - euro - dolari.
    6 0
  • Si-au dat si ei seama ca ii baga bani in buzunar lui Bernie si ca nu merita. Oameni practici, de banii aia pot face altceva.
    11 0
  • nemtii
    mda, au inteles si ei ca daca nu mai da bernie o spaga, n-are rost sa organizezi cursa, ca nu exista nici un profit fara spaga. sa nu-i plangem noi pe astia care organizeaza cursele.
    1 3
  • Articol excelent despre situatia dificila a circuitelor din Europa

    http://www.bbc.com/sport/0/formula1/31942154
    4 0
  • Lasa Soxy ca se vor muta in Asia cu totul!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru