OFICIAL: Bruno Senna va concura in Formula 1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.10.2009
Bruno Senna, nepotul triplului campion mondial Ayrton Senna, va concura in Formula 1 pentru noua echipa Campos Meta incepand din sezonul 2010.

Dupa mai multe luni de speculatii intense, Campos Meta a confirmat sambata dimineata ca a semnat un contract cu Bruno Senna, una dintre marile sperante ale sporturilor cu motor.

Intelegerea va fi valabila incepand din sezonul 2010 si va marca revenirea numelui Senna in Formula 1 pentru prima oara de la decesul regretatului Ayrton Senna in 1994.

Brazilianul a admis ca noul contract reprezinta indeplinirea celei mai mari dorinte ale sale. "Sunt extaziat sa imi indeplinesc visul vietii si este timpul sa imi stabilesc noi obiective", a declarat pilotul in varsta de 26 de ani in cadrul comunicatului de presa care anunta noua intelegere.

La randul sau, Enrique Rodriguez de Castro, CEO-ul Campos Meta, nu si-a ascuns satisfactia pentru cooptarea lui Bruno Senna in randurile echipei sale. "Pentru Campos Meta este o onoare extraordinara sa readuca numele Senna in Formula 1. Este o placere sa ii uram bun venit in echipa lui Bruno Senna. L-am urmarit indeaproape inca de la debutul sau in categoriile inferioare si am observat cat de rapid si-a dezvoltat viteza si abilitatile in GP2.

Este incredibil cat de repede ajunge in F1 dupa numai cativa ani in sporturile cu motor", a precizat de Castro.

Bruno Senna este fiul lui Viviane, sora regretatului Ayrton Senna, care a decedat in urma unui tragic accident suferit in Marele Premiu al statului San Marino din 1 mai 1994. La inceputul carierei sale, Bruno Senna obisnuia sa mearga la karting impreuna cu Ayrton Senna, insa a renuntat complet la sporturile cu motor dupa moartea unchiului sau.

Brazilianul a revenit pe circuit abia in 2001, la implinirea varstei de 18 ani, iar in sezonul 2008 a devenit vicecampion in GP2, competitia care a dat cele mai multe talente in Formula 1. Senna a fost la un pas sa debuteze in Formula 1 in acest sezon, insa retragerea constructorului Honda l-a obligat pe Ross Brawn sa mizeze pe experienta lui Rubens Barrichello. In acest an, Senna a concurat in cursele din cadrul competitiei Le Mans Series.

Campos Meta, care a fost acceptata pe grila de start a F1 incepand din 2010, nu a anuntat inca numele coechipierului lui Bruno Senna, insa cel mai probabil acesta va fi Pedro de la Rosa, actualul pilot de rezerva al echipei McLaren Mercedes.

Via | Campos Meta

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru