OFICIAL: Toate echipele din F1 s-au inscris pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.05.2009
FOTA a anuntat oficial ca toate echipele participante in acest sezon al Formulei 1 au depus actele pentru inscrierea in sezonul 2010, cu respectarea anumitor conditii legate de regulamentul tehnic.

Compromisul dintre echipe si FIA pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2010 despre care s-a discutat in ultimele zile a devenit realiate vineri, in ultima zi de inscrieri pentru sezonul urmator al Formulei 1.

Reunitate sub umbrela Formula One Teams' Association, echipele au confirmat in corpore ca au depus documentatia necesara pentru a participa in sezonul 2010 al competitiei.

"Toate echipele membre FOTA s-au inscris cu anumite conditii pentru sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1", se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei. "FOTA confirma implicarea pe termen lung in Formula 1 a tuturor membrilor sai si a convenit asupra masurilor viitoare menite sa reduca substantial costurile participarii in competitie in urmatorii 3 ani, creand un mecanism care va mentine competitia tehnologica si provocarea sportiva si, in acelasi timp, care va facilita aparitia in F1 a noilor echipe. Aceste masuri sunt conforme cu deciziile luate de FOTA in 2009, prin care se economisesc multi bani pentru motoare si cutii de viteze".

Cu toate acestea, FOTA conditioneaza participarea in editia viitoare a Formulei 1 de respectarea anumitor angajamente asumate in negocierile cu FIA, printre care semnarea unui nou Acord Concorde pe baza caruia toate echipele sa particpe in F1 pana in 2012, dar si un regulament tehnic conform cu propunerile inainte de FOTA forului mondial.

"Toate echipele au intrat in sezonul 2010 pe baza urmatoarelor conditii:

- Acordul Concorde este semnat de toate partile inainte de 12 iunie, dupa care toate echipele FOTA vor concura in Formula 1 pana in 2012.

Reinnoirea Acordului Concorde va oferi siguranta pentru viitorul sportului prin angajarea unei relatii formale care va asigura stabilitate;

- Baza regulamentului din 2010 va fi reprezentata de actualul regulament pentru 2009, la care se adauga propunerile pe care FOTA le-a trimis forului mondial", se mai precizeaza in comunicatul FOTA.

De asemenea, echipele sustin ca sunt unite in acest demers si sugereaza ca FIA are de ales intre a acepta toate echipele in competitie si a nu accepta niciuna dintre ele. In plus, echipele doresc implemenentarea unui singur set de reguli tehnice pentru echipe, solicitand astfel eliminarea celor doua seturi actuale in functie de bugetul alocat de echipe.

"Toate inscrierile echipelor FOTA in Campionatul Mondial de F1 au fost depuse astazi pe baza faptului ca toate echipele vor putea participa in sezonul 2010 pe baza aceluiasi regulament tehnic si ca nu pot fi acceptate decat ca un intreg. Toate echipele FOTA asteapta cu optimism o colaborare productiva cu FIA pentru a stabili o fundatie solida pe baza careia sa contruiasca o Formula 1 sanatoasa si de succes".

Inscririle pentru sezonul 2010 expira la miezul noptii, iar Williams a fost singura echipa care s-a inscris mai devreme decat celelalte partenere din competitie.

De altfel, echipa britanica a fost suspendata temporar din FOTA in urma acestei actiuni.

In acest moment, pe langa cele 10 echipe actuale din Formula 1, au mai depus documentatia pentru inscrieri si echipele Campos Meta 1, Team USF1, Prodrive si Lola, Litespeed confirmnd ca va face acelasi lucru pana la finalul zilei. Dintre noile echipe care doresc sa participe in F1 in 2010 numai 3 vor fi acceptate, in contextul in care grila de start este limitata la 13 echipe.

Via | FOTA

Comentarii (6)

  • 2010 ..........
    Williams merita 15:)) ca a fost mai rapid......
    0 0
  • Era normal
    Se pare ca Mosley a castigat.
    0 0
  • @jondaniel
    stai sa vedem exact cum va arata sezonul urmator. poate or sa publice acordul ala
    0 0
  • ctlnmihai
    Toate echipele din F1 s-au inscris pentru sezonul 2010
    Cred k Mosley nu o sa mai fie reales k presedinte Fia..
    0 0
  • @jondaniel
    Mosley nu a castigat nimic. echipele sunt unite. unul pentru toti si toti pentu unul. daca FIA "comenteaza" se retrag toti, iar Mosley se va uita la pistele goale...
    0 0
  • 12 iunie
    Manevra de vineri a fost clar una impotriva lui Mosley. Constructorii s-au inscris cu rezerva de a vedea acordul Concorde semnat peste doua saptamani. Astfel ei forteaza mana FIA sa se pronunte asupra acordului care prevede in mod subtil, o stabilizare a regulilor tehnice la nivelul 2009. Daca se semneaza echipele raman cu banii care altfel ar fi trebuit platiti ca penalizare pentru intarziere, daca nu se semneaza FIA va face un campionat cu USGP, Lola, March, si celelalte doua echipe de F3 alaturi de Williams. Astfel papa Frank va mai fi o data campion mondial daca nu se trezeste Brown sa sara si el in barca lui max. Brown este mai destupat, stie ca fara cei mari seria nu se vinde, si cum ei nu au sponsori cu
    contract clar pentru la anu.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru