Perez rămâne cu penalizarea de cinci poziţii pe grila din Austria

de Daniel Popescu
Sambata, 21.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a menţinut penalizarea de cinci poziţii pe grila a lui Sergio Perez, chiar dacă a analizat încă o dată incidentul mexicanului cu Felipe Massa din Marele Premiu al Canadei.

Esential 5 pozitii este penalizarea primita de Sergio Perez pe grila de start din Austria
10 puncte este diferenta dintre Ferrari si Force India in clasamentul constructorilor
Sergio Perez a primit o penalizare de cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Austriei după ce a fost considerat vinovat de producerea accidentului din ultimul tur al cursei de la Montreal.

Aflat în luptă cu Felipe Massa pentru locul patru, mexicanul s-a acroşat cu pilotul echipei Williams, amândoi fiind nevoiţi să abandoneze. Comisarii de cursă au considerat că Perez a virat spre stânga în mod nejustificat în timpul duelului, întrucât traiectoria ideală era pe partea dreaptă a pisei, astfel că au dictat o penalizare împotriva acestuia.

Cu toate acestea, Force India a anunţat joi că a descoperit noi date care atestă faptul că Perez este nevinovat. Potrivit regulamentului, o penalizare de acest tip poate fi rejudecată în cazul apariţiei unor informaţii noi despre un incident, iar comisarii vor analiza informaţiile vineri la ora 10:00, ora României.

Update: FIA a acceptat să analizeze noile informaţii telemetrice oferite de Force India, însă a menţinut penalizarea de cinci poziţii întrucât regulamentul interzice unui pilot să-şi schimbe traiectoria în zonele de frânare.

"Pentru comisari a fost clar că apărea poziţiei s-a petrecut în zona de frânare.

Articolul 20.4 specifică clar că dreptul de a utiliza întregul circuit pentru apărare se aplică doar înainte de orice zonă de frânare. Prin urmare, pilotul nu avea dreptul să se apere în maniera în care a făcut-o", precizează forul mondial într-un comunicat de presă.

Informaţia iniţială:

În cazul în care vor considera că datele aduse de Force India sunt relevante, comisarii vor dezbate încă o dată cazul vineri cu începere de la ora 17:00, ora României.

Astfel, Perez ar putea scăpa de penalizarea pe grila de start, un element important pentru ca Force India să poată avea şanse realiste de a depăşi Ferrari în lupta pentru locul trei în clasamentul constructorilor. Înaintea cursei de la Red Bull Ring, Scuderia are un avans de numai 10 puncte în faţa echipei lui Vijay Mallya.

Via SkySports, FIA

Comentarii (8)

  • mobius
    Am revazut de nenumarate ori accidentul si sunt de parere ca nu Perez este vinovatul pentru producerea acestuia. El are doar pe constiinta faptul ca nu a prevazut o agresivitate si o lipsa de realism din partea lui Masa. Asa cum am mai spus daca l-ar fi lasat sa treaca, cu siguranta la viteza pe care o avea, Masa nu s-ar fi putut inscrie in curba si nu cred ca ar fi avut macar posibilitatea sa taie sicana. Eu cred ca Perez va avea castig de cauza, merita macar atata reparatie pentru raul pe care i l-a facut Masa.
    13 13
  • Lipsa de Realism? Doamne cata aberatie... de-asta pun astia ziduri de beton pe strazile din romania, sa fim realisti sa numai visam la agresivitate!!! Bai baitule, cred ca tu esti de fapt irealist si confunzi f1 cu coco-jambo!
    12 7
  • rastafan2
    Daca avea putina minte Perez, il lasa pe Massa, care dupa cum spune @Mobius, nu se mai inscria in viraj, si isi vedea linistit de cursa. Stia ca e mai rapid decat el, oricum. Asa, au pierdut puncte ambii. Pacat.
    6 1
  • mobius
    M-am referit la agresivitate si lipsa de realism in sensul prost al cuvintelor. Ca am dreptate s-a vazut din ceeace a rezultat. Se pare insa ca agresivitatea si lipsa de realism este pentru unii un "modus vivendi". F1 si ceeace se intampla pe sosele in general nu prea au legatura, iar cine face astfel de comparatii se caracterizeaza singur.
    4 3
  • iceman
    ramane cu ea http://www.formula1.com/news/headlines/2014/6/15960.html
    1 0
  • bernie
    @mobius daca ar fi fost vorba de un pilot mai cerebral ti-as fi dat dreptate.Dar cand e vorba de perez trebuie sa te contrazic.Baiatul asta continua sa ramana un pericol ptr ceilalti piloti.A distrus multe curse altora si ori nu constientizeaza ori este prost si nu-si da seama cat de mult rau poate produce altora.Constat cu placere ca grosjean s-a mai domolit si chiar si maldonado nu mai face atatea prostii ca in trecut chiar daca mai greseste uneori.Numai perez persista in tampeniile caracteristice.
    3 1
  • bernie
    Inca ceva mobius...Si Ricciardo si Gutierez si Bottas sunt tineri si dornici de afirmare...De ce totusi perez continua sa faca atatea prostii pe circuit cat cei trei la un loc ba chiar mai mult???Inseamna ca baiatul asta are oarece probleme la mansarda...
    3 1
  • mobius
    In pivinta comportamentului lui Perez in general, sunt perfect de acord ca este guvernat de o instabilitate psihica. In cazul asta insa eu personal nu sunt convins ca a fost suta la suta vinovat, pentru ca se vede clar ca Masa s-a urcat pe roata spate a lui Perez, deci era in spate, in conditiile in care pina la marginea pistei pe stanga mai era spatiu pentru un monopost. Ideea este ca ambii au dat dovada de multa iresponsabilitate iar Masa cu atat mai mult deoarece in primul rand a intrat in depasire intr-un moment si un loc, nepotrivite si in al doilea rand, il cunoste pe Perez cel putin la fel de bine ca noi toti ceilalti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru