Pirelli anticipează că recordurile pe circuite vor fi doborâte în 2015

de Daniel Popescu
Joi, 19.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli considera că îmbunătăţirile aduse motoarelor şi nouă structură a pneurilor spate favorizează depăşirea recordurilor pe unele circuite din calendarul Formulei 1.

Timpii înregistraţi pe parcursul Marelui Premiu al Australiei au fost semnificativ mai buni decât cei obţinuţi în 2014, în primul sezon cu noile unităţi de propulsie cu motoare turbo V6 de 1.6 litri.

De exemplu, cel mai bun timp în calificările din acest an a fost 1:26.327, cu peste patru secunde mai bun decât cel de anul trecut, 1:30.775, în timp ce timpul de referinţă din cursă stabilit de Lewis Hamilton cu pneuri medium, 1:30.945, a fost cu o secundă şi jumătate mai bun decât cel al lui Nico Rosberg de anul trecut efectuat cu pneuri soft.

Potrivit oficialilor Pirelli, aceste performanţe au fost posibile datorită îmbunătăţirilor aduse de constructori pentru motoare, dar şi ca urmare a noilor cauciucuri de pe puntea spate, care beneficiază dde o nouă construcţie.

"Aceste date subliniază ceea ce ne aşteptam să vedem după testele de iarnă: o reducere semnificativă a timpilor, cu monoposturi care vor fi mai rapide pe măsură ce avansam în sezon.

Am introdus evoluţii la structura spate a pneurilor noastre, cu scopul de a oferi o mai bună gestionare a solicitărilor extreme la care sunt supuse", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al Pireli.

Via Pirelli

Comentarii (2)

  • F1 Vision
    Tot ce se poate, primul an a fost de testare, nu pentru cei de la Mercedes evident, dar pentru restul si pentru Pirelli :). Au avut de studiat multe date din timpul lui 2014, au operat diferite schimbari in structura pneurilor + diferite modificat in aranjarea si desenul suspensiilor, ar fi chiar pacat sa nu fie timpi mai buni ca cei din 2014 :P
    4 0
  • @Fi Vision sper doar sa arunce in lupta compozitile rapide. II aberant ce fac, gen Australia unde poti face jumate de cursa pe softuri. La cursa aia clar trebuiau super-softuri si softuri...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru