Pirelli: "Noile pneuri pentru 2014 sunt mai durabile"

de Daniel Popescu
Luni, 24.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că noile pneuri pe care le furnizează în sezonul 2014 sunt mai durabile şi produc mai puţine rămăşiţe decât cele de anul trecut.

Datele din testele de până acum indică faptul că pneurile din 2014 sunt mai consistente şi mai durabile.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli a refuzat să comenteze performanţele noilor pneuri pentru sezonul 2014 după prima sesiune de teste de la Jerez, însă după evaluările din Bahrain de săptămâna trecută a fost capabilă să tragă câteva concluzii.

Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, afirmă că noile cauciucurile sunt mai durabile şi nu mai produc la fel de multe rămăşiţe ca anul trecut. Ultimă problemă a fost una majoră în sezonul precedent, întrucât piloţii evitau anumite manevre de depăşire din cauza numeroaselor bucăţi de cauciuc din afara traiectoriei ideale.

"Chiar dacă echipele sunt încă într-o fază preliminară a dezvoltării noilor monoposturi, datele din testele de până acum indică faptul că pneurile din 2014 sunt mai consistente şi mai durabile decât precedentele. Drept rezultat, obsevăm şi mai puţine rămăşiţe pe circuit, element care reprezintă unul dintre obiectivele noastre în acest sezon", a declarat britanicul într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Hembery a admis că specificaţiile noilor pneuri nu sunt încă sigure, întrucât există posibilitatea de a schimba compoziţiile în cazul în care apar informaţii noi despre comportamentul acestora.

"Am acumulat multe date utile din acest test, dar sigur că suntem pregătiţi şi capabili să schimbăm specificaţia pneurilor pentru startul sezonului dacă va fi necesar", a adăugat el.

Via F1Fanatic

Comentarii (2)

  • adrian44
    Sa speram ca anul acesta vom avea curse normale cu depasiri si mai putine opriri la boxe decat in 2013
    2 0
  • nu o sa fie depasiri din cauza combustibilului
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru