Pirelli: "Nu vom rămâne în Formula 1 cu orice preţ"

de Daniel Popescu
Marti, 26.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli avertizează că nu este dispusă să facă orice pentru a rămâne furnizor de pneuri în Formula 1, în cazul în care un producător concurent va avea o ofertă mai bună.

Sunt încrezător, dar dacă cineva va face o ofertă mai bună, ne vom concentra pe altceva. Rămânem interesaţi, dar nu cu orice preţ.

Tronchetti Provera
Presedinte Pirelli
Pirelli a anunţat cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco că va face o ofertă pentru a rămâne furnizor de pneuri în Formula 1 şi în sezonul 2017, după ce FIA a deschis procesul de selecţie.

Tronchetti Provera, preşedintele companiei, a dezvăluit însă că Pirelli nu este dispusă să aloce un buget nelimitat pentru a-şi asigura un nou contract. "Sunt încrezător, dar dacă cineva va face o ofertă mai bună, ne vom concentra pe altceva. Rămânem interesaţi, dar nu cu orice preţ", a declarat el.

Pe lângă efectuarea mai multor sesiuni de teste înainte de startul sezonului, Pirelli solicită să decidă în continuare în mod unilateral alegerea compoziţiilor de pneuri pentru Marile Premii. Afirmaţia vine după ce Grupul de Strategie a propus ca, începând de anul viitor, fiecare echipă să aibă posibilitatea de a alege cele două compoziţii de cauciucuri.

"Condiţia de bază este să avem în continuare selecţia compoziţiilor, pentru a prevede utilizarea incorectă a pneurilor de către echipe, iar celelalte condiţii sunt  economice şi de siguranţă.

Am vorbit deja cu Bernie Ecclestone şi Jean Todt şi există o aliniere în privinţa standardelor tehnice şi de siguranţa", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (1)

  • Pe astia chiar nu ii mai suport, firma asta deja incepe sa imi provoace scarba.
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru