Pirelli va furniza 7 compoziții de pneuri în sezonul 2018: noutățile sunt hypersoft și superhard

de Daniel Popescu
Joi, 23.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va furniza piloților nu mai puțin de 7 compoziții de cauciucuri pe parcursul sezonului 2018. Noutățile sunt pneul hypersoft, cel mai moale din gamă, și cauciucul superhard, cel mai dur din gamă.

Pirelli a anunțat joi în avanpremiera ultimei curse a sezonului strategia pentru sezonul 2018 al Formulei 1. Conform așteptărilor, numărul compozițiilor disponibile pentru cursele de anul viitor este în creștere, însă italienii au decis să furnizeze 7 compoziții, în locul celor 8 vehiculate anterior.

Astfel, pe lângă actualele pneuri ultrasoft, supersoft, soft, mediu și hard vor fi introduse două noi compoziții. Prima dintre ele este hypersoft, iar aceasta va fi evidențiată prin culoarea roz și va deveni cea mai moale compoziție din gamă. Numele a fost ales de fani în urma unui sondaj realizat pe rețeaua de socializare Twitter.

"Aceasta este cea mai moale compoziție pe care am construit-o vreodată. Am dezvoltat această compoziție pentru circuite foarte puțin abazive. Am observat că unele compoziții din 2017 au fost poate prea conservatoare", a declarat Mario Isola, directorul de curse al celor de la Pirelli.

De asemenea, Pirelli va introduce și noua compoziție superhard, care va deveni cea mai dură din gamă și va avea culoare portocalie.

În schimb, actualele pneuri hard vor fi colorate în albastru, deși această culoare este folosită în prezent pentru cauciucurile de ploaie. Pirelli susține că își propune că piloții să efectueze în medie câte două opriri la boxe în cele mai multe curse ale sezonului următor.

Marele Premiu din Abu Dhabi la TV

Marele Premiu din Abu Dhabi va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 24 noiembrie 11:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 24 noiembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 25 noiembrie 12:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 25 noiembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 26 noiembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport

Comentarii (2)

  • In 2019 vor aduce doar 4 pneuri care sa tina tot sezonul ...
    5 0
  • cand om scapa de marca asta de 2 lei? toti pilotii se plang si vad ca nu se iau masuri. nu mai vorbesc de anvelopele pentru autoturisme, care sunt f slabe.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru