Pirelli va schimba compoziţiile pneurilor pentru a garanta 2-3 opriri pe cursă în 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 10.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit că va schimba compoziţiile pneurilor pentru sezonul următor cu scopul de a creşte numărul intrărilor la boxe la cel puţin două pe cursă.

Pirelli admite că pneurile pe care le furnizează în acest sezon sunt prea dure, element care generează strategii cu o singură oprire la boxe în cele mai multe curse.

Întrucât obiectivul declarat al producătorului italian este ca piloţii să efectueze două-trei schimburi de pneuri pentru a genera mai mult spectacol, directorul de motorsport Paul Hembery a dezvăluit că viitoarele cauciucuri care vor fi folosite anul viitor vor avea compoziţii care vor permite creşterea numărului de pitstopuri.

"Pentru anul viitor trebuie să facem câteva schimbări pentru că cerinţa este să avem două până la trei opriri la boxe. În acest an, dintr-o varietate de motive, am ajuns să avem multe curse cu o singură oprire", a declarat britanicul citat de publicaţia F1i.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, Pirelli a exclus varianta de a adopta schimbări radicale, care ar putea face ca pneurile să se degradeze mult prea repede.

"Nu aş spune că va fi o schimbare radicală din punct de vedere structural.

Cu limitările pe care le avem în teste, uneori putem greşi uşor într-o direcţie sau alta. Am putea avea prea multe opriri la boxe, aşa cum s-a întâmplat într-unul dintre sezoane, şi poate că în acest an am fost prea conservatori. Aşa că trebuie să facem teste cu un monopost corespunzător şi putem rezolva problema pentru anul viitor", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (10)

  • In contextul asta " look after the tires" o sa fie cel mai des folosit mesaj. Probabil o sa le puna un bec special in bord care sa palpaie cand sa o alse mai moale :)))
    8 1
  • Eu as spune sa o lase balta
    Este enervant cand pilotii mai mult de jumatete de cursa trebuie sa aiba grija de pneuri
    9 1
  • Domnilor, păi chestia asta cu degradarea mai rapidă a pneurilor nu implică costuri mai mari? Mai multe opriri la boxe, mai multe seturi de pneuri schimbate, mai mulți bani pentru Pirelli, mai puțin spectacol pentru noi, fanii acestui sport.
    14 1
  • Nu pot sa neg dar since toata discutia aia despre pneuri, devine foarte monotona pentru mine. Pur si simplu... nici ei nu stiu ce vor. Ba pneuri care rezista o cursa, ba... 2-3 opriri pe cursa... haide sa fim seriosi. Daca cei de la Ferrari, Williams, Red Bull si McLaren nu produc un monopost bun pentru 2016, pot sa fie si 10 opriri la boxe ca tot... cei de la Mercedes o sa fie in fata asa ca... sa le ia dracu de opriri.
    13 1
  • @kyro: deja becul ala ar cam sta aprins aproape permanent

    ar fi ok mai multe opriri la boxe, dar alea 20 de ture sa poata sa meargala maxim, nu doar 1-2 ture si apoi trenulet lent la 2 secunde distanta
    8 1
  • ha ha ha
    pentru McLada ceva roti de teren unele 4x4.....ca motor au ...cel mai tare motor LADA :))))))))))))))))))))))))
    3 10
  • hahaha
    Motoru farrari cica e la egalitate cu ala Mercedes....nu stiu la ce o fi egal ca pe circuit nu se vede asta. Poate ca elementul dintre motor si volan sa fie cauza....
    4 10
  • @jumbo, dar si-n alea 1-2 ture trebuie sa fie precauti in privinta consumului de combustibil. Iata deci un alt "batz bagat in roata".
    4 1
  • Offtopic

    Hamilton n-a putut intra la finala Wimbledon pentru că a venit îmbrăcat cu o cămașă înflorată și nu respecta condițiile impuse de organizatori. Ce cocălar!
    Vă dați seama ce sport serios e tenisul dacă nici pe Hamilton nu l-au lăsat datorită unei ținute inadecvate? :))
    Sper ca Bernie și Țiriac să nu cumpere Wimbledonul și să strice un alt sport...

    http://www.gazzetta.it/Auto/12-07-2015/tennis-wimbledon-hamilton-troppo-casual-niente-finale-wimbledon-120536079615.shtml
    1 4
  • @ferr1, adevarul e ca tenisul este considerat un sport nobil in multe locuri de pe planeta. Deasemenea, de-a lungul istoriei, cine spunea ca ia lectii de tenis arata un semn de putere financiara cat si buna crestere - cultura.

    Asadar, e oarecum justificata decizia organizatorilor cu privire la vestimentatia lui Hamilton.

    Nu mai zic nimic de pneurile Pirelli. Sunt extraordinar de bune. Daca ei au zis ca au avut curse si strategii cu doar o oprire la boxe... inseamna ca noi ne uitam la Formula Papusoi. Este foarte interesant sa vedem un sport de "viteza" in care este important managementul benzinei si a pneurilor, nu depasirea de pe asfalt, ci la pituri.

    Este orgasmic sa auzi "Look after your tyres!", "I have no grip anymore"... "You are slower due to tyre strategy, let him overtake you, you will get it back after pits*.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru