Portugalia vrea să revină în calendarul Formulei 1: sezonul 2019 ar putea avea peste 21 de curse

de Daniel Popescu
Marti, 06.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Portugalia intenționează să revină în calendarul Formulei 1 într-un moment în care noul proprietar al competiției vrea să extindă programul la peste 21 de curse începând din sezonul 2019.

Franta și Germania vor reveni în calendarul Formulei 1 în sezonul 2018, atunci când piloții vor participa la 21 de curse, iar obiectivul noului proprietar Liberty Media este să extindă campionatul la peste 21 de curse începând din sezonul 2019.

Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt cu atât mai mari cu cât există deja un interes din partea unor tari pentru a organiza curse, iar ultima înscrisă pe listă este Portugalia. Țara care a mai găzduit curse de Formula 1 la Estoril și-a exprimat interesul pentru a reveni în calendar cu circuitul de la Algarve, însă pentru moment discuțiile sunt la un nivel preliminar.

Pe termen lung, noii proprietari ai Formulei 1 vor un calendar cu care noi în Europa, Asia și America de Sud. Una dintre dorințe este ca numărul curselor desfășurate la interval de numai o săptămână să scadă puternic, însă acest lucru ar presupune prelungirea sezonului și, eventual, scurtarea sau renunțarea la pauza tradițională de vară de 4 săptămâni.

În plus, o altă dorință este reducerea numărului de curse care se desfășoară în aceleași weekenduri cu etape din Moto GP, Formula E sau Campionatul Mondial de Anduranță.

Via Motorsport, Autosport

Comentarii (9)

  • ar merita portugalia. si da, sa prelungeasca sezonul, sa munceasca pt banii pe care ii castiga.
    8 2
  • Evitarea suprapuneri unei etape din alta competitie cu una din F1 arata cat de mult a scazut prestigiul acestui sport.Daca F1 ar fi cea mai importanta si frumoasa competitie care teoretic cam este celelalte competiti si-ar face calendarul in asa fel incat sa nu se suprapuna cu o cursa de F1.Cine stie poate vor reveni acele vremuri.
    15 2
  • Foarte corecta afirmatia lui Chul. In plus, cred ca in calendarul F1 ar trebui sa se regaseasca Imola, Magny-Cours, Nurburgring sau Hockenheim.
    18 2
  • GrosJan
    de cand astept sa nu mai fie nevoie sa aleg intre F1 si Moto GP ca se suprapun

    dupa parerea mea, abia acum le-a venit mintea la cap
    9 0
  • da, renuntati la pauza de vara de 4 saptamani
    EU sa fiu in vacanta si sa vad F1 din fotoliu

    voi ... la munca, trebuie sa recompensati privilegiul de a lucra in F1, in special pilotii ca 'naspa' job mai au
    8 0
  • Circuitul de la Imola chiar ar merita reintrodus, duelul Schumacher-Alonso din 2006 a ramas in istorie.
    6 3
  • si duelul Schumacher Button din 2004 merita mentionat

    btw, Schumacher asta are ceva special, are muulte dueluri cu multi diferiti campioni mondiali, Senna, Prost, Mansell, Hill, Villeneuve, Hakkinen, Raikkonen, Alonso, Button. Pana si cu Hamilton s-a duelat dar nu era pentru locul 1 din cursa.
    5 0
  • Adrian
    Mie mi-e dor de Kyalami si de Zandvoort. Si de spectaculozitatea din acele vremuri...
    9 0
  • Sunt multe circuite care ar putea fi reintroduse in F1. Eu mi-as dori foarte mult sa vad curse pe Nurburgring, Magny Cours, Hockenheim (configuratia veche, nu cea moderna) sau un Laguna Seca daca tot vor inca o cursa in state.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru