Portugalia vrea să revină în Formula 1 cu circuitul de la Algarve

de Daniel Popescu
Vineri, 25.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că Portugalia a făcut o ofertă pentru a găzdui curse de Formula 1 începând din 2013 pe circuitul de la Algarve.

Calendarul Formulei 1 este încă departe de a fi finalizat cu mai puţin de două luni înainte de începerea sezonului, întrucât Nurburgring nu a semnat încă o nouă înţelegere, iar al 20-lea loc riscă să rămână liber.

Totuşi, Bernie Ecclestone a dezvăluit că Portugalia este interesată să găzduiască curse de Formula 1 începând din 2013 la Algarve, cel mai nou circuit din această ţară. Construit în 2008, circuitul a găzduit o sesiune de teste de Formula 1 în 2010 şi a fost aclamat de piloţi pentru configuraţie. În plus, deţinătorul drepturilor comerciale afirmă că inclusiv Franţa este interesată de cursă, însă nu a precizat dacă este vorba despre circuitul de la Magny Cours sau cel de la Paul Ricard.

Urmareste Automarket
"Pentru ziua liberă din calendar, există un interes din Franţa şi de asemenea din Portugalia cu noul circuit Algarve.
Pentru Marele Premiu al Germaniei, situaţia este încă incertă. Cât despre Austria, mă bucur să-mi petrec vacanţa aici, dar avem prea multe curse în Europa"
, a declarat el pentru publicaţia austriacă Salzburger Nachrichten.

Referindu-se la noul sezon, Ecclestone anticipează progrese din partea celor de la Mercedes după sosirea la echipa a lui Lewis Hamilton.

"Mă aştept la mult mai multe din partea celor de la Mercedes datorită implicării lui Hamilton, iar dacă vor fi buni şi Nico Rosberg va avea o şansă. Nu-l putem uita pe Jenson Button, deşi mă îndoiesc că McLaren va fi chiar în frunte. Va fi un an interesant", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Pare interesant circuitul.Arata mai degraba european decat asiatic ceea ce mi se pare foarte tare.Sincer abia astept sa vad un GP pe acest circuit.
    3 0
  • Pare similar oarecum cu Barcelona, aceeasi baza formata din linia dreapta si variatii pe cealalta latura...interesant.
    Quote" Cât despre Austria, mă bucur să-mi petrec vacanţa aici, dar avem prea multe curse în Europa"...bun, pe Austria o refuza pentru ca-s prea multe curse-n Europa...da' ultima data cand am verificat, Franta si Portugalia tot prin Europa erau..daca nu si-au dat demisia intre timp...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru