Presă: Ferrari va încerca să-l recruteze pe Verstappen în 2017

de Daniel Popescu
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va profita de un eventual parteneriat cu Toro Rosso pentru motoare pentru a-l recruta pe Max Verstappen pentru sezonul 2017, potrivit presei italiene.

Toro Rosso utilizează în prezent motoare Renault pe baza unui contract care va expiră la sfârşitul anului viitor, însă echipa-mamă Red Bull Racing încearcă să rezilieze acordul la finalul acestui an.

Într-o astfel de situaţie, Red Bull Racing ar putea încheia un parteneriat cu Mercedes, în timp ce Toro Rosso ar urma să revină la utilizarea unităţilor de propulsie Ferrari.

Scenariul este agreat inclusiv de constructorul italian cu sediul la Maranello. Potrivit publicaţiei italiane Gazzetta dello Sport, Ferrari va profita de o astfel de oportunitate pentru a încerca să-l recruteze pe Max Verstappen în perspectiva sezonului 2017. Totuşi, misiunea italienilor nu va fi una deloc uşoară, întrucât tânărul pilot olandez are un contract ferm pe termen lung cu grupul Red Bull.

Urmareste Automarket
Între timp, sursa citată afirmă că problemele financiare înregistrate în prezent de Lotus au trei cauze principal: datoriile către Toyota pentru utilizarea tunelului de vânt de la Koln, datoriile către Bell, furnizorul caştilor, şi datoriile către Charles Pic, care a dat echipa în judecată pentru că nu a participat la suficient de multe sesiuni de antrenamente în sezonul trecut, când era pilot de rezervă.

Una dintre ipoteze a fost că proprietarul Gerard Lopez era dispus să renunţe la participarea la Marele Premiu al Italiei din 6 septembrie din acest motiv.

Via Gazzetta dello Sport

Comentarii (3)

  • Da, in locul marelui champion
    4 4
  • nici nu semna bine Kimi pe inca un an ca si incepura speculatiile iarasi... Verstappen poate o fi impresionat in raport cu varsta pt ca altfel are o problema: e mailent adesea decat Sainz
    5 3
  • serban
    @fgfg Cred că nu te-ai prins încă, Alonso nu mai este la Ferrari, asta așa, când vorbești de "marele campion". Îl găsești undeva jos de tot, la vreo 50-55 locuri distanță de lideri ! Parcă atât a avut în Belgia, nu ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru