Presă: Red Bull vrea să-i micşoreze salariul lui Vettel

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing vrea să-i micşoreze salariul lui Sebastian Vettel pentru a reduce diferenţa semnificativă care există comparativ cu veniturile obţinute de Daniel Ricciardo, potrivit presei internaţionale.

Esential 2015 este anul in care expira contractul lui Sebastian Vettel
22 de milioanje de euro este salariul estimat al lui Sebastian Vettel pentru sezonul 2014
0.75 milioane de euro este salariul vehiculat pentru Daniel Ricciardo, la care se adauga bonusuri de performanta
Contractul lui Sebastian Vettel cu Red Bull Racing urmează să expire la sfârşitul sezonului 2015, iar cvadruplul campion mondial a susţinut recent că nu se grăbeşte să ia o decizie în privinţa viitorului său.

Presa internaţională speculează însă că Red Bull Racing pregăteşte deja terenul pentru demararea negocierilor pentru prelungirea acordului, însă într-o manieră diferită faţă de anii precedenţi.

Echipa austriacă este îngrijorată de salariul lui Vettel, semnificativ mai mare decât cel primit în prezent de Daniel Ricciardo, care a obţinut rezultate mai bune şi şi-a trecut în cont trei victorii în acest an.

Astfel, scopul Red Bull este să micşoreze diferenţa de salarii între cei doi piloţi prin reducerea veniturilor lui Vettel, concomitent cu o uşoară creştere de salariu pentru Ricciardo.

Strategia vizează practic evitarea unei situaţii neplăcute pentru Red Bull în care echipa ar fi nevoită să aducă salariul australianului la nivelul celui al lui Vettel. În plus, echipa poate adopta o astfel de soluţie în prezent în condiţiile în care Vettel a inreigstrat rezultate relativ modeste în această campanie.

De altfel, consultantul Helmut Marko a admis că Vettel reprezintă cel mai scump "element" al echipei, aceasta fiind şi explicaţia pentru care va primi un al patrulea şasiu în Marele Premiu al statului Singapore.

"Domnul Vettel este unul dintre cele mai scumpe elemente ale noastre, iar dacă nu putem scoate tot ce este mai bun din el, este rău. Nu ne putem permite să nu exploatăm la maxim potenţialul celui mai de preţ membru pentru că nu-i oferim cel mai bun monopost", a declarat el pentru publicaţia germană Bild.

Via GMM

Comentarii (14)

  • pana la urma aici era problema, ce jeguri
    8 8
  • Nu este diferenta mare la salariu... :)
    11 2
  • fabrica de suc
    Diferenta este pe circuit mare, apoi si cea la salariu. In lumea asta daca nu aduci profit nu te justifici ca "investitie". Vetel e expirat, mult prea devreme. Sau, a fost ultrasupraapreciat cu titlurile alea servite pe tava. Cei din echipa stiu cel mai bine care adevarata "marime" a valorii lui. Nu fanii obsedati de p-aci.
    18 14
  • Vettel a dezvoltat cu inginerii o masina cu blown difuser care a venit la fix pe stilul sau de pilotaj si i-a batut pe toti la c**l gol. Nu a luat nimic pe tava. Acum normal, daca nu aduce puncte, mai taiem la salar
    23 13
  • Pai nu inteleg de ce ?! I-a facut campioni mondiali de 4 ori ! Vettel chiar merita ... in cazul in care nu se inteleg sunt sigur ca va face pasi ! S-asa nu sunt competitivi prin prisma motorului , iar aerodinamica lui Newey va disparea curand caci a devenit doar consultant ..
    17 9
  • @kkmak
    Vetel a dezvoltat? Vai de mama lui....poate Webber a dezvoltat ca de cand nu mai e sunt varza, mai ales vetel
    14 15
  • a, a dezvoltat webber si i s-a potrivit fix lui Vettel nu lui. E cam abracadabristica ideea
    14 5
  • S-acu' Vettel nu mai dezvolta? Al naibii teoria asta cu dezvoltatul, ba ciuripailor, monopostul il dezvolta inginerii, de cand lumea si pamantul. Driverul tine volanul!
    7 12
  • Un campion fals care si-a aratat anul asta adevarata valoare.Pacat ca ajung titlurile mondiale pe mana unor piloti asa de mediocri precum vitelusul plangacios si rosbergul hotomon
    11 13
  • Campion 'fals" de patru ori, zici !!!!??? Du-te usor si te culca!!!
    8 7
  • Daca mai vocifereaza mult Marco, Vettel isi face bagajul si pleaca!!! Are de unde alege, Ferrari, Mclaren...Mercedes il asteapta cu bratele deschise.
    6 3
  • Ha,ha,ha...
    Daca era asa bun,nu-i taia nimeni din salariu,dar uite ca taie chiar ai lui! Constienti si ei de "valoarea campionului"....dc altora nu se intampla asta,si cu titluri mai putine si de mult castigate?!Ia raspundeti-va singuri,astia de tineti cu el doar de cand castiga campionate....asa cum le-a castigat?!O fi bun,dar cu o masina imbatabila,in rest...chiar pare mai bun Ricchi,compar cu el pt ca au acelasi material de curse.Asa ca mai lasati oftica si cautati-va alt "idol",de exemplu...Rosberg?!Merge pt voi,e pe val :P ! Vaiiii de voi :))) !
    0 1
  • Cand naiba a dezvoltat Vettel masina cand el a venit la RBR in 2009 si avea deja un monopost de top? Poate noaptea...
    Acum de ce nu mai dezvolta? Sa lasam glumele astea. Inginerii dezvolta masini, pilotii le conduc spre linia de finish. Era lui Lauda sau Prost a apus. Tehnologia din ziua de astazi face toata treaba, daca o intelegi.
    6 4
  • ba dezvolta vettel si acum, numai ca e alt regulament tehnic, fara blown difuser

    Vettel a fost cel mai bun pe vechiul regulament tehnic. Are deja 4 titluri, astea vor ramane in istorie
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru