Presă: Audi se va retrage din DTM şi Le Mans pentru a concura în Formula 1 din 2018

de Daniel Popescu
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va concura în Formula 1 din sezonul 2018 cu brandul Audi, care se va retrage din Campionatul German de Turisme şi Campionatul Mondial de Anduranţă, potrivit presei germane.

Audi se va retrage din Campionatul German de Turisme (DTM) şi Campionatul Mondial de Anduranţa (WEC) pentru a putea aloca suficiente resurse financiare pentru un proiect precum Formula 1.

Auto Bild
Publicatie germana
Presa britanică a anunţat cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al statului Singapore de la sfârşitul săptămânii trecute că Volkswagen a ajuns la un acord pentru a cumpăra Red Bull Racing şi pentru a dezvolta propriul motor începând sezonul 2018.

Potrivit sursei citate, Volkswagen intenţionează să participe în Formula 1 cu brandul Audi, iar informaţia este întărită acum şi de publicaţia germană Auto Bild. Aceasta susţine de asemenea că cele două părţi au ajunjs la un acord verbal care trebuie doar să fie semnat pentru ca Audi să concureze în Formula 1 şi să aibă Red Bull drept sponsor principal.

Noutatea majoră comparativ cu informaţiile precedente este că Audi se va retrage din Campionatul German de Turisme (DTM) şi Campionatul Mondial de Anduranţa (WEC) pentru a putea aloca suficiente resurse financiare pentru un proiect precum Formula 1.

Constructorul german a obţinut şapte titluri la piloţi şi patru titluri la constructori în DTM începând din sezonul 2002, dar şi 13 victorii în Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din sezonul 2000.

Totuşi, în această ultimă competiţie a revenit anul trecut şi Porsche, un alt brand din cadrul grupului Volkswagen, care şi-a adjudecat victoria la ediţia din acest an. Prin urmare, o retragere din Campionatul Mondial de Anduranţă ar fi justificată de prezenţa unui alt brand Volkswagen în competiţie.

In ultimii ani au existat numeroase zvonuri cu privire la intenţia grupului Volkswagen de a concura în Formula 1. Cel mai recent, presa a relatat în iarna trecută că Volkswagen a ajuns la un acord pentrucumpărarea echipei Red Bull Racing în urma unei înţelegeri între Martin Winterkorn, preşedintele consiliului de directori ai VW, şi Mateschitz. La vremea respectivă, tranzacţia a fost împiedicată de Ferdinand Piech, preşedintele grupului VW. Acesta din urmă a fost însă concediat în luna aprilie.

În luna mai, Helmut Marko, consultantul Red Bull, a afirmat în public ca echipa se va retrage din Formula 1 dacă nu va ajunge la acord cu Audi pentru furnizarea motoarelor.

Chiar dacă informaţia a fost dezminţita imediat de alţi oficiali Red Bull, Audi a admis la vremea respectivă că Formula 1 reprezintă o opţiune pe termen lung.

Via Auto Bild

Comentarii (8)

  • Dc vine Audi ...
    In scurt timp revine si BMW
    Va fi interesant!!!
    15 0
  • Oare cu cine voi ține atunci???
    6 0
  • ar fi ceva, ferrari, mclaren, mercedes, bmw, audi. Dar mai bine veneau cu bugatti
    5 1
  • zicsieu
    Sa te tii concurenta, aștia din grupul vw îi vor face ...din soft pe merc&ferrari:-)
    12 1
  • pe dracu
    La audi le trebuie 2-3 ani daca nu mai mult ca sa intre in ritm cu restul
    5 1
  • adio mercedes
    3 3
  • Ha,ha,ha...
    Pentru a vedea cat de putin stim sau aflam din "lumea" F1,aduceti-va aminte cand se vehicula in presa ca RBR curta Audi pentru a le furniza motoare...normal ca atunci a fost dezmintita informatia de catre Audi,si chiar spuneau ca nu au interese in acest sport! Intre timp au concediat presedintele si si-au facut si planuri pe termen mediu,cel putin. Asta asa,sa ne facem o idee despre cum se fac planurile si afacerile la acest nivel in general,si cu ce intarziere aflam noi...ei stiu cu luni de zile inainte cine,ce si cum se invarte in aceasta competitie...!
    P.S. doar numele nu garanteaza si succesul,revenirea sau intrarea in F1 a marilor nume din motorsport nu inseamna automat si performanta de top...doar suntem patiti,nu? :)
    6 0
  • Ramane de vazut daca mai au bani de cheltuit in F1 dupa ce au dat cu batul in balta in SUA si s-au facut de mirul lumii in rest. De sunat suna f bine inca un constructor de talia lor in F1.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru