Presă: Ferrari a angajat 60 de oameni de la rivali, inclusiv doi motorişti de la Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a recrutat 60 de oameni pentru sezonul 2015 de la principalele echipe rivale, inclusiv doi ingineri Mercedes care s-au ocupat de dezvoltarea motoarelor, potrivit presei italiene.

Esential 60 este numarul de angajati recrutati de Ferrari in aceasta perioada
Ferrari a confirmat joi despărţirea de Fernando Alonso şi semnarea unui contract pe trei ani cu Sebastian Vettel începând din sezonul 2015, însă aceasta nu este singura noutate pregătită de italieni.

Presa internaţională a relatat de mai multe ori că, pe lângă cvadruplul campion mondial, Scuderia încearcă să opereze o serie impresionantă de recrutări de la echipele rivale.

Publicaţia italiană Gazzetta dello Sport susţine că Ferrari a angajat nu mai puţin de 60 de oameni noi în departamentul care se ocupă de motorsport, iar aceştia provin de la echipe precum Mercedes, McLaren, Lotus şi Williams.

În plus, există recrutări inclusiv de producătorul de motoare Renault, însă cele mai importante par a fi cele de la Mercedes. Sursa citată afirmă că Wolf Zimmermann, specialist în dezvoltarea sistemelor hibride, şi Cedric Cornebois, un expert în combustia motoarelor, vor lucra pentru Ferrari începând din sezonul următor.

Informaţiile nu au fost confirmate de Ferrari.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • de la dacia nu au luat pe nimeni, motorul de 1.6 l e super, consuma o galeata si merge chiar si impinsa
    17 10
  • La gazzetta spune ca au angajat 60 de noi ingineri de-a lungul intregului an 2014, pentru campania din 2015, si nu 60 de noi ingineri doar in ultima luna cum lasa sa se inteleaga articolul. In acelasi timp au plecat aproape la fel de multi pe cati au venit.
    Si Mclaren a adus 40 de oameni anul acesta doar pentru Woking si sasiul masinii, ma gandesc ca si Honda au mai recrutat pentru partea de motoare. Doar in septembrie cand se spunea ca sunt in urma, se spunea ca investeau enorm, colosal, mobilizand resurse in toata Japonia.
    10 9
  • Nu imi dau seama ce treaba are de-a face McLaren cu articolul de sus. Iar de Honda nici atat...
    13 5
  • Ideea ii ca recrutam mai masiv decat ciumele ferrariste, dar o facem fara ca presa britanica sa afirme vai ce face Mclaren cum misca muntii din loc. Aduti aminte ca si Briatore a spus ca Alonso a plecat dezamagit de campania de achizitii a celor de la Ferrari de-a lungul acestor ani.

    We are building an empire...
    5 21
  • "recrutam"? Te-ai angajat la McLaren? lol ce vise au unii lol :). Nu ma intereseaza ce a spus Briatore, treaba lui ce spune. Ce conteaza sunt doar rezultatele, asa ca sa vina 2015 sa vedem cine ce face :P
    14 2
  • Mulți și proști. Sau proști și mulți.
    Dacă nu-i ia pe ăia care contează, degeabă aduc ei o armată de oameni. Newey momentan le-a închis ușa în nas, cred că mai multe șanse are să ajungă pe la McLaren/Mercedes decât Ferrari. Sau poate peste vreo 10 ani, când copiii lui vor fi destul de mari încât să stea și singuri :))
    1 2
  • mclaren cu motoare Honda pe aburi...ne mai aburesti mult MIRCEA?
    2 1
  • @Nu va aburesc. Datele transmise de Honda spre Woking dau cam acelasi nivel de performanta ca actuala versiune a motorului Mercedes.
    Ron Dennis chiar l-a descris ca "a piece of jewelry" sau "it's a mind blowing". Sa admitem ca Ron exagereaza sau delireaza dar daca surse BBC si Sky Sports spun ca datele Honda contureaza o paritate cu motorul Mercedes din 2014, acum in noiembrie cand Honda mai poate liber sa dezvolte inca doua luni fara restrictii de genul "doar asupra 48% din motor poate fi intervenit", cred ca Honda mai pot scoate ceva cai pana in februarie-martie. Hai sa calculam. Deci actuala versiune de motor spune cam cat Mercedes. Motorul Renault 2014 este mai slab cu 75 de cai decat cel Mercedes, iar Red Bull a spus ca nu vor putea recupera mai mult de 50 de cai de-a lungul iernii. Nici nu este sigur ca vor fi recuperati pana in luna iulie, deci prima parte a anului 2015 (asa au spus ei). Motorul Ferrari este cu 30-40 de cai mai slab ca cel Mercedes, despre ei presa italiana a spus ca vor recupera 50-60 de cai de-a lungul iernii. Deci teoretic cu avantajele Honda, care dupa ABu Dhabi va putea studia si analiza toata telemetria motorului Mercedes stocata in calculatoarele si bancurile de teste din Woking, eu zic ca Mclaren ar trebui sa fie acolo la bataie cu Ferrari si usor peste Red Bull. Sa vedem clientele Mercedes ce vor face, Mclaren sau Ferrari pot fi la fel de bine si pe locul 2 si pe locul 6 la finalul anului in clasamentul constructorilor, depinde de ce fac Williams, Lotus si Force India. Sincer Lotus si Force India nu vor avea resursele sa faca o masina foarte buna din toate pucntele de vedere exceptand motorul. Lipsa acuta de bani.
    1 1
  • Singaporezul
    Unii ferraristi vor tine cu Vettel si se vor bucura de reusitele lui.Singurul care nu se va bucura este ferr1 pt. ca
    este un idiot . 100%
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru