Propunere radicală pentru Formula 1: opt echipe cu câte trei monoposturi

de Daniel Popescu
Sambata, 23.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 analizează posibilitatea de a trece la un format cu opt echipe care să folosească câte trei monoposturi, numeroase echipe fiind de acord cu o astfel de propunere venită din partea lui Bernie Ecclestone.

Esential 8 echipe ar urma sa ramana in Formula 1 daca planul lui Ecclestone va fi aprobat
3 monoposturi ar urma sa utilizeze fiecare dintre cele opt echipe ramase in competitie
24 de piloti ar urma sa fie prezenti pe grila de start daca scenariul de mai sus devine realitate
Formula 1 şi-ar putea schimba radical alcătuirea de bază în viitorul apropiat, întrucât cele mai multe echipe au indicat că sunt de acord cu o ultimă propunere venită din partea lui Bernie Ecclestone, CEO-ul Formula One Management.

Britanicul vrea a introducă în Formula 1 un concept botezat "8-3", care prevede existenţa a numai opt echipe care să utilizeze câte trei monoposturi şi care ar duce la prezenţa a 24 de monoposturi pe grila de start.

Întrucât în prezent există 11 echipe în Formula 1, trei dintre ele ar urma să fuzioneze cu echipe mai puternice, iar "victimele" ar urma să fie Marussia, Caterham şi Toro Rosso.

Astfel, Marussia, una dintre echipele care nu a câştigat niciun punct în cei patru ani de existenţă, ar urma să fuzioneze cu Williams, în timp ce "colegii de suferinţă" de la Caterham ar urma să fie integraţi în Lotus.

La rândul lor, cei de la Toro Rosso ar urma să fuzioneze cu Red Bull Racing, mai ales că ambele sunt deţinute de Dietrich Mateschitz.

Cele opt echipe rămase în competiţie ar urma să dezvolte câte trei monoposturi, iar Ecclestone a venit cu o propunere suplimentară pentru cele care în prezent nu deţin suficiente fonduri pentru o asemenea provocare: al treilea monopost ar urma să fie folosit exclusiv de debutanţi, pentru ca aceştia să capete experienţă, sau de piloţi dispuşi să-şi plătească locul în echipă prin intermediul sponsorilor. Ultima variantă ar putea genera inclusiv situaţia în care cel de-al treilea monopost al unei echipe are culori diferite de celelalte două.

Informaţiile nu au fost confirmate oficial, însă au fost dezvăluite de reputatul jurnalist Dieter Rencken în publicaţia Autosport. În acest moment nu este foarte clar sezonul în care ar urma să intre în vigoare noul format de opt echipe cu câte trei monoposturi.

Via Autosport (înreg)

Comentarii (3)

  • pablo256r
    Alta idee creata!
    Mai ine ati lasa mai mult la echipe si ati "suge" mai putin voi ca si organizatori. E indecent sa castige organizatorul unei competitii mai mult decit cei care au rolurile principale.
    6 15
  • andrey_1293
    Mie mi-ar conveni ideea asta. Decat sa vad 2-3 echipe despre care se stie de la inceput ca termina fiecare cursa pe ultimele locuri, la 2-3 tururi in spatele liderului, mai bine asa. Si-asa se plang ca nu au bani si nu pot sa tina pasul cu costurile din F1, desi acestea au fost reduse dramatic in ultimii ani. N-ai bani nu participi. Si ideea cu reducerea costurilor este o idee teribil de proasta. F1 trebuie sa fie regina motorsportului, unde se arunca cei mai multi bani in dezvoltarea unor tehnologii care nu le intalnesti in viata de zi cu zi. Competitia nu ar trebui limitata prea mult. Sa existe reguli, dar nu asa stricte...
    16 1
  • Ok . Eu vreau TOATE echipele cu masini Ferrari , Alonso in fata si toti sa ruleze cuminti in spatele lui .... Sa-mi bag picioarele in ea de F1 !!!! In 10 ani va ajunge sa concureze cu motoare de Tico .... chiar nu inteleg de ce dracu se mai numeste F1 .....
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru