Prost: "Ecclestone nu şi-a dorit cu adevărat încă o cursă în Europa"

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alain Prost afirmă că eşecul Franţei de a reveni în calendarul Formulei 1 în sezonul 2013 are drept cauză lipsa de dorinţa a lui Bernie Ecclestone pentru un nou Mare Premiu în Europa.

Franta spera să revină anul viitor în calendarul Formulei 1 cu o cursă găzduită pe circuitul de la Paul Ricard sau Magny Cours, însă termenul limită impus de Federaţia Franceză de Motorsport pentru depunerea cererilor oficiale în acest sens a expirat fără ca organizatorii celor două circuite să depunsa oferte.

Alain Prost, care a lucrat în cadrul proiectului de la Paul Ricard în calitate de consilier, a dezvăluit că există două motive pentru care Franţa nu a putut reveni în calendar.

"Primul este legat de lipsa reală de dorinţa a lui Bernie Ecclestone de a avea un alt Mare Premiu în Europa. Iar apoi este, bineînţeles, aspectul financiar", a declarat cvadruplul campion mondial pentru postul de radio RMC Sport.

Urmareste Automarket
În acest context, Prost speră că Franţa să revină totuşi în calendar în 2014, în cazul în care situaţia economică o va permite.
"Pentru 2013 este imposibil. Timpul a expirat. Vom vedea ce putem face pentru 2014, dar tehnic este imposibil pentru 2013", a adăugat el.

Cu toate acestea, Stephane Clair, şeful circuitului de la Paul Ricard, insistă că nu există niciun termen limită impus de Ecclestone pentru calendarul sezonului 2013. El nu a precizat însă dacă Paul Ricard va încerca să pătrundă în calendar în condiţiile în care Consiliul Mondial al FIA va ratifica programul curselor la începutul lunii decembrie.

Via GMM

Comentarii (2)

  • Pacat.
    Magny Cours e un circuit clasic care lipseste din campionatul de f1. Bine ca avem o gramada de curse prin Asia.
    12 1
  • Hm, credeam ca Paul Ricard e chiar proprietatea lui Ecclestone...probabil ca-ntelege si el acuma pozitia organizatorilor si proprietarilor de circuite, pe care-i scurge si de ultimul banut ca sa vina F1 pe proprietatile lor - si de-aceea nu percuteaza cu MP al Frantei, intrucat si-ar muta banii dintr-un buzunar intr-altul. Din punctul meu de vedere, ar fi o pura formalitate sa se organizeze, simplu ca buna0ziua, daca Bernie ar vrea asta.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru