Raikkonen a câştigat Marele Premiu al Australiei

de Daniel Popescu
Duminica, 17.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a câştigat prima cursă a sezonului de la Melbourne după ce a câştigat trei poziţii la start şi a efectuat doar două opriri la boxe. Pe podium au mai urcat Fernando Alonso şi Sebastian Vettel.

Am fost încrezător că pneurile vor fi în regulă. Trebuie doar să treci de primele tururi ale primei curse a sezonului. Spre final am continuat să forţez pentru că ştiam că Alonso recuperează un pic şi m-am gândit că am avea nevoie de un avans dacă vine ploaia.

Kimi Raikkonen
Locul 1 in Australia
Sezonul 2013 al Formulei 1 a început promiţător în Australia cu o cursă spectaculoasă datorată în mare măsură strategiilor diferite abordate de piloţi pentru schimbările de pneuri, în condiţiile în care puţinii stropi de ploaie căzuţi spre final nu au avut nicio influenţă reală.

Plecat din pole position, Sebastian Vettel a fost lider până la prima intrare la boxe, însă starturile excelente realizate de Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso au contat decisiv în clasamentul final.

După ce nu a reuşit să impresioneze în calificări obţinând doar locul şapte pe grila de start, Raikkonen a câştigat trei poziţii la start şi apoi a gestionat cel mai bine pneurile medium, reuşind să termine cursa cu numai două opriri la boxe. Acest lucru i-a permis finlandezului să urce pentru a 20-a oară pe prima treaptă a podiumului şi să ofere echipei Lotus prima victorie a sezonului, după ce a gestionat impecabil ultimele tururi ale cursei.

A fost o cursă fantastică pentru noi. Cursa a avut parte de acţiune în fiecare tur şi personal m-am bucurat de fiecare clipă. La final am fost trist că nu am fost capabil să câştig, dar Kimi a fost fantastic şi trebuie să-l felicităm.

Fernando Alonso
Locul 2 in Australia

ALONSO - SIMPLU ŞI EFICIENT

La rândul său, Fernando Alonso a plecat de pe locul cinci, a urcat pe locul trei la start şi a reuşit să-l devanseze pe Vettel la prima intrare la boxe. Pilotul Scuderiei Ferrari a adoptat o strategie cu trei opriri la boxe şi, după ce a evitat în ultimul moment un acroşaj cu un pilot Caterham întârziat, a terminat cursa pe locul doi în faţa unui Vettel care a fost nevoit să se mulţumească cu ultima poziţie a podiumului, nu înainte de a comite câteva mici greşeli pe parcursul cursei.

Felipe Massa a lăsat senzaţia că poate obţine un rezultat mai bun decât Alonso după un start excelent, însă în cele din urmă a ocupat doar poziţia a patra în faţa lui Lewis Hamilton.

Aflat la prima cursă pentru Mercedes, britanicul a avut parte de o cursă rezonabilă, însă a fost depăşit la start de Massa şi Alonso şi ulterior a avut parte de un duel spectaculos cu Alonso, alegând de asemenea o strategie cu trei opriri.

Putem fi mulţumiţi, dar voiam mai mult.

Când începi din pole te aştepţi să câştigi. Lotus şi Ferrari au fost într-o formă incredibilă şi noi am avut al treilea cel mai rapid monopost. Felicitări lui Kimi. Uneori trebuie să admitem că alţii sunt mai rapizi decât noi.

Sebastian Vettel
Locul 3 in Australia

SUTIL - RATAREA UNEI OPORTUNITĂŢI

Mark Webber a fost marea dezamăgire a cursei, întrucât pilotul Red Bull Racing a ratat din nou startul şi a coborât de pe locul doi pe locul şapte. De acolo, australianul s-a luptat în a doua jumătate din top 10 şi în cele din urmă a ocupat locul şase în faţa revelaţiei Adrian Sutil.

Plecat doar de pe locul 12 al grilei de start cu pneuri medium, pilotul echipei Force India a ajuns de două ori în postura de lider pe măsură ce rivalii săi au intrat la boxe pentru schimbarea pneurilor supersoft. Germanul s-a menţinut pe primele poziţii până la al doilea schimb pentru pneuri medium, moment din care a început să piardă teren şi a terminat pe şapte, în faţa coechipierului Paul di Resta.

Conform aşteptărilor, McLaren a avut parte de o cursă dificilă, iar Jenson Button a obţinut doar cele două puncte aferente locul nouă, în timp ce coechipierul Sergio Perez a încercat o strategie similară cu cea a lui Sutil, însă a terminat pe 11. Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Romain Grosjean, care a plătit tribut unui start în care a pierdut câteva poziţii.

Nico Rosberg a ratat oportunitatea unui rezultat pozitiv după ce a abandonat în turul 27 din cauza unei defecţiuni tehnice, alăturându-se astfel lui Daniel Ricciardo (Toro Rosso) şi Pastor Maldonado (Williams), care au avut parte de o soartă similară.

Nico Hulkenberg nici măcar nu a putut lua startul în cursă din cauza unei defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil al monopostului Sauber. Cel mai bun timp al cursei a fost stabilit de Raikkonen, care a fost cronometrat cu 1:29.274 în turul 56.

AUSTRALIA - REZULTATE CURSA:

 1.  Raikkonen      Lotus-Renault              1h30:03.225
 2.  Alonso         Ferrari                    +    12.451
 3.  Vettel         Red Bull-Renault           +    22.346
 4.  Massa          Ferrari                    +    33.577
 5. 
Hamilton Mercedes + 45.561 6. Webber Red Bull-Renault + 46.800 7. Sutil Force India-Mercedes + 1:05.068 8. Di Resta Force India-Mercedes + 1:08.449 9. Button McLaren-Mercedes + 1:21.630 10. Grosjean Lotus-Renault + 1:22.759 11. Perez McLaren-Mercedes + 1:23.367 12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:23.857 13. Gutierrez Sauber-Ferrari + 1 lap 14. Bottas Williams-Renault + 1 lap 15. Bianchi Marussia-Cosworth + 1 lap 16. Pic Caterham-Renault + 2 laps 17. Chilton Marussia-Cosworth + 2 laps 18. van der Garde Caterham-Renault + 2 laps Fastest lap: Raikkonen, 1:29.274 Not classified/retirements: Driver Team On lap Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 40 Rosberg Mercedes 26 Maldonado Williams-Renault 25 Hulkenberg Sauber-Ferrari 1 World Championship standings, round 1: Drivers: Constructors: 1. Raikkonen 25 1. Ferrari 30 2. Alonso 18 2. Lotus-Renault 26 3. Vettel 15 3. Red Bull-Renault 23 4. Massa 12 4. Mercedes 10 5. Hamilton 10 5. Force India-Mercedes 10 6. Webber 8 6. McLaren-Mercedes 2 7. Sutil 6 8. Di Resta 4 9. Button 2 10. Grosjean 1

Comentarii (88)

  • cosmin
    braVO ICEMAN tine-o tot asa
    67 11
  • pinochio
    man, cine se vaita ca vor domina RBR ca in 2011? Halfonzio, desigur. Paranoia. Felicitari Kimi. Spunea ca are o masina care ii convine. Ferrari mult peste asteptari. Poate cea mai buna masina momentan dar au gresit din nou strategia. Ei au un handicap enorm. Ei nu vor sa castige campionatul asa oricum. Vor sa castige cu un anumit pilot. Asta ii trage in jos.
    De cateva curse Massa este peste Alonso.... credeam ca Ferrari merge pe mana pilotului mai bun. Ei bine, acum mai bun este Massa. Dar ei merg pe mana banului si pierd. L-au chemat pe Massa la boxe stim noi in ce moment si i-au ruinat strategia cursei. Pacat!
    58 42
  • Bine ai revenit Kimi. Anul trecut era de acomodare, nu-i asa?
    63 13
  • de trei ori se pregati Kimi sa soarba din licoarea parfumata si de trei ori il impiedicara ailalti doi de pe podium.
    L-ati vazut pe alonso pe podium cum strangea din dinti si apasa din buze?... are iar cosmaruri 2005
    29 28
  • isotta
    era o vreme cand auzeam mai des imnul Finlandei decit imnul Romaniei,la mai mare,Kimi
    39 10
  • @pinochio
    Referitor la Alonso vs Massa. Alonso s-a distantat constant de Vettel, Masa nu s-a apropiat. Asa ca lasa oftica asta. Alonso a facut o cursa perfecta, a intrat la boxe cu un tur inaintea lui Vettel si Massa si asta l-a ajutat, si-a incalzit pneurile.
    37 20
  • dark elf
    unde -s "cunoscatorii"de Votka,v-a pus Kimi la respect?
    23 14
  • FERRARI
    Superb FERRARI-avem masina sa batem RBR0este clar-si MASSA il poate bate pe VETTEL-START de MANUAL la ambele masini FERRARI si un excelent parcurs-asteptam curele pe caldura sa vedem comportamentul masinilor!
    22 19
  • Felicitari Kimi, super pilot, ar fi bine ca ferraristii frustrati sa isi gaseasca loc de comment-uri unde apar stiri despre tractoristii lor :)) aici este vorba despre un mare campion super talentat Kimi Raikkonen.
    74 41
  • @@@pinochio
    pai cand vezi ca in ciuda eforturilor si reusitei de a fi mai bun iti baga bete in roate, atunci ... picioarele in punctele voastre. Nu e oftica, e ceea ce s-a vazut pe circuit. De cateva curse cum spuneam. Dar are grija papa Monte de asta ca nu mai rabda mult Santander. De asta au pierdut in ultimii 3 ani ...
    11 21
  • felicitari KIMI, strategia si gestionarea pneurilor a fost cheia cursei, masina are ritm bun, imi pare rau de Rosberg si ham, dezastru pentru Mclaren, ferrarii au inceput bine, vom vedea cum e cat de repede, Daniel sper sa incepi F1Champ fara premii de dragul nostru celor care de 5 ani stam pe aici, la toti numai bine
    28 2
  • Eu zic ca sa faci 3 opriri si sa vii la 7 secunde de lider cu 2 opriri, este foarte bine. Campionatul este lung se pot intampla multe.
    23 16
  • @x-zone
    Ba baiatule unde vezi tu fustrare ?? Eu zic ca este bucurie.
    12 40
  • mirel_f1
    in sfarsir Burn bate Red bull ce sa mai, bravo Kimi am mizat de la inceput pe geniul sau de pilot si echipa lotus merge foarte bine,Kimi anul asta se va bate la titlu.Si Ferarri a a inceput foarte bine sezonul sant in forma si ce ma bucura mai tare e ca si Masa sa trezit si e de nerecunoscut e mai rapid ca Alonso,marea dezamagire e McLaren Mercedes cu Batton pe 9 si Perez pe 11au si o masina destul de slabuta ,in schimb Mercedes amg au o problema cu fiabilitatea,se pare ca Hamilton a luat ghinionul cu el de la McLaren si in fine Force India au o masina rapida si vor mai produce surprize placute anul asta
    24 6
  • dadica
    da, da, da, asta e kimi de care imi era dor.
    30 7
  • Eu cred ca acest podium reprezinta cei trei (si cred ca singurii) candidati la titlu. Acum ramane de vazut si in ce ordine. O echipa Ferrari competitiva cel putin in cursa, un McLaren foarte sters, un Webber cu bete in roate la start si un Grosjean care nu se compara cu Kimi in curse...Si nu in ultimul rand, un Hamilton care se vede ca scoate untul din monopost....pacat de strategie.
    40 1
  • Danut Popescu
    Bravo Kimi! Bravo Alonso, Massa si Vettel!
    Ca de obicei hamilton e un dezastru iar mclaren nci nu cred ca mai merita amintiti
    12 16
  • Alonso cu un ochi rade si cu unul plange. A scapat de Vettel si a dat de Kimi. Si timpu trece ...
    Oricum Ferrari au cea mai buna masina acum. Cu trei opriri la 7 sec spune multe. Daca nu-l incurcau pe Massa azi aveau locul 1 chiar.
    26 13
  • Foarte frumoasa cursa:) si felicitari lui Raikkonen!:)
    37 1
  • modre, corect ...dar uite cat a progresat mercedes de la venire lui Hamilton la ei si cat a regresat mclaren de cand a plecat de acolo, cred ca mclaren se duce de rapa iar mercedes se va bate la locul 4, astazi conditiile meteo au avut totusi un cuvant de spus referitor la vant puternic temperaturi fluctuanate, ma refer strict la cursa, per ansamblu o cursa super efectuata de strategia raikkonen-lotus, a ingenunchiat concurenta...
    61 4
  • minglo
    acum stiu cu i s-a dus vestea la Ferrari ca nu comunica cu inginerii si ca nu dezvolta masini, bla, bla. cred ca ii repezea si pe ei cu un "lasati-ma in pace, stiu ce fac"
    Iar ei ofticati, normal, ca in loc sa le multumeasca si sa ii lase sa creada ca aduc un aport important, ii lăsa fara bucata de cascaval din glorie
    15 4
  • Felicitari Kimi,felicitari Lotus F1! Statutul de fan Raikko ma determina sa sper ca se va respecta traditia,iar cel care castiga prima cursa a sezonului,va fi campion mondial la finele sezonului!
    34 16
  • ...la 7s de liderul plecat de pe locul 7!
    24 5
  • meclaren
    McLaren a pierdut pe Hamilton, se duce si Vodafone, se duce si Mercedes. Daca nu vine Honda cu o bomba de motor, urmeaza vremuri de restriste pentru ei...
    26 7
  • andrey_1293
    A fost o cursa faina - nu a fost un spectacol deosebit dar a fost interesant. Judecand dupa prima cursa, zic eu ca Ferrari si RBR sunt cam la acelasi nivel, poate un usor avans pentru Ferrari prin Massa comparativ cu Webber. Lotus sta bine dar momentan doar prin Kimi care a facut o cursa frumoasa. Mercedes o vad cam la acelasi nivel ca anul trecut - mai rapizi in calificari decat in cursa, ramane de vazut cum vor trece de anul acesta. McLaren dezastru, a plecat Hamilton si acuma e la limita top 10. Ma asteptam de la Perez ceva mai mult, avand in vedere ce a facut anul trecut cu un Sauber mai slab, dar asta este. De Sutil mi-a placut, a fost o reaparitie frumoasa. Nu e un pilot de top dar are zile in care face curse bune. Ca o concluzie, judecand strict dupa prima cursa, pe langa Alonso si Vettel care se vor bate la titlu, va veni tare si Raikkonen - poate va produce o surpriza (daca ii pot spune asa) anul asta; McLaren si Mercedes mai au de tras o gramada. Asteptam Malaezia :X. Numai bine!
    18 2
  • ia povesteste-ne mircea despre superioritatea echipei mclaren

    poti sa ne dai si niste citate din presa internationala..asa cum ai facut in testele de iarna cand te-am felicitat pentru titlurile castigate in 2013

    te umflai in pene prin februarie
    25 38
  • trebuie sa recunosc ca au dreptate cei care au postat tot weekendul comentarii negative McLaren
    10 3
  • Kimi magistral! Nu l-am uitat niciodata si l-am sustinut mereu. A demostrat tuturor ca viteza si creierele unor campioni pot da rezultate, si chiar ii pot duce sus in clasament. E doar inceputul, zic eu.
    29 8
  • crismar59
    Felicitari ally_great pentru victoria favoritului tau. Bravo Kimi! Superba cursa! Bravo Ferrari!
    16 2
  • Cursa frumoasa, ma bucur pentru Ferrari ca au un start bun de sezon.
    Dar inca nu putem sti precis cine are cea mai buna masina, este abia prima cursa. Iar in timpul sezonului forma echipelor se mai schimba. Sper doar sa avem un campionat cat mai strins si curse castigate pe merit.
    22 24
  • Cred ca anul asta batalia se va duce intre RedBull si Ferrari. Lotus si Mercedes vor mai "fura" din puncte si vor complica lupta la varf, dar atat. McLaren se pare ca au probleme si anul asta chiar nu au mai mers la cacialma cu declaratiile. Sper sa-si revina.
    Felicitari Kimi pentru victorie si sper sa vad titlurile la Ferrari anul asta, indiferent de pilot.
    17 34
  • @ally_great
    era si timpul sa mai postezi si tu ceva
    3 20
  • Nu m-am putut abtine sa nu comentez avand in vedere faptul caci ferrari i-au stricat cursa lui Massa si nu inteleg de ce unii nu pot recunoaste asta??? Puteau sa procedeze si altfel dar la final au observat ca au facut o prostie si au incercat pe final sa-l aduca la schimb de pneuri initea lui Vettel ca sa mai recupereze pe pneuri noi diferenta, dar n-a mai mers. L-au sacrificat prea usor, dar poate punctele astea vor onta la finalul anului. Massa putea termina inaintea lui Vettel. Ce e mai rau pentru Ferrari nici nu se gandeau ca Raikkonen poate sa-i bata. Si inca ceva, chiar daca Raikkonen nu facea cu o oprire in minus tot castiga cursa.
    15 21
  • Long live the IceMan !
    23 4
  • claas96
    se vede inca din prima cursa cine sunt cei mai buni pilotii bravo lor tineti tot asa la mai mult spectacol
    9 3
  • cata exagerare...ASA E KND SE INTAMPLA SA CASTIGE UN ANUMIT PILOT 1-2 PE AN
    8 22
  • Strategia cu 2 opriri la boxe s-a dovedit castigatoare. Se pare ca la inceputul acestui an competitional RedBull, Lotus si surpriza placuta Ferrari au cele mai competitive masini. Oricum nimic nu e inca cert...cursa a fost pe o vreme racoroasa si cea de peste o saptamana o sa fie la fel. O sa vedem cum se comporta masinile cand revin la cursele cu temperaturi mari.
    11 2
  • fisa50%
    Kimi asta,e pilotul pe care Ferrari l-au schimbat cu Alonso?DE CE?
    33 15
  • Vitzel
    Unde sunt fanii energizantelor???Hahaha, ce penibila cursa pt Degetel!!!Raikkonen cu ceva sansa, vom vedea in Malaezia cum stau lucrurile.Ferrari e pe primul loc la constructori!Alonso, un racer desavarsit!Forza Ferrari!!!!

    ps. pt "cunoscatori"-Lotus foloseste cel mai eficient actualele pneuri Pirelli.
    20 32
  • Kimi asta,e pilotul pe care Fe
    pentru ca F1 nu mai este un sport ci o afacere mizerabila dib care toti ramolitii incerca sa scoata bani: Berni, Briatorre samd.
    Pentru ca au luat un tractorist care venea cu banii de la Santander!
    Pentru ca toti bezmeticii isi dau cu parerea!
    Pentru ca s-au inventat tot felul de gageturi auto, doar-doar o mai castiga si Ferrari ceva!

    Si as putea continua, dar mi-e lene! Scurt: Kimi - pilot de moda veche, care stie sa piloteze si nu sa stea mai mult in campanii de PR!
    19 17
  • @Dan Ai citit tu in stele ca daca Raikkonen facea 3 opriri tot castiga cursa esti penibil pe bune.Nu spun ca Raikkonen nu e pilot mare dar la ajutat si strategia cu doua opriri la boxe fata de restu.
    20 8
  • @fisa50%
    Raspuns: pentru multi, multi bani. Kimi vorbea de politica. Asta este - politica banului. Las' ca a gasit o echipa care il sprijina, o echipa fara "politicianul" Briatore p'acolo.
    9 4
  • Cu multa stima ii felicit pe Kimi si Alonso. Kimi da semne bune de revenire, anul trecut neputand asta din cauza monopostului, iar Alonso dovedeste ceea ce declara mai de mult timp si anume ca-i trebuie un monopost cu maxim 1 sec. mai lent decat a adversarilor ca sa poata avea parte de reusite. Adevarate valori, acesti doi campioni. Vettel, bibicule, ti s-a cam uzat masca si-ti iese la iveala adevarata infatisare ;))
    25 34
  • bbrunes
    Era imposibil sa nu apara cateva speculatii in ceea ce ii priveste pe cei de la Ferrari, insa personal cred ca sunt doar vorbe goale..am avut parte de un duel frumos intre cei doi, iar tot ce a tinut de strategia lui Massa nu a implicat sub nicio forma evolutia lui Alonso in cursa. Este inceputul sezonului, amandoi sunt la fel de buni si rapizi, de aceea nu cred ca este in interesul nimanui sa il favorizeze pe unul dintre ei, in conditiile in care situatia nu mai este cea din sezonul trecut.
    Alonso are mereu de castigat in cursa, cu sau fara ajutorul lui Massa, acesta a fost rapid si a demonstrat acest lucru, iar daca spre finalul cursei avea sansa de a se lupta pentru podium, ar fi facut-o cu siguranta, caci nu Alonso se afla in fata lui, ci Vettel..atat a putut astazi si, in comparatie cu alti piloti si coechipieri precum Webber de exemplu, Massa a avut o cursa foarte buna..
    14 21
  • Vettel:"Putem fi mulţumiţi, dar voiam mai mult"-cu alte cuvinte "I can go much faster than him so do something";
    "Lotus şi Ferrari au fost într-o formă incredibilă şi NOI AM AVUT AL TREILEA cel mai rapid monopost. "-cu sa ai mai bibicule al 3lea monopost ca viteza cand te califici in pole? :))
    24 36
  • Felicitati Kimi , dar sunt siguri ca titlul se va disputa intre Alonso si Vettel din nou
    0 2
  • @mavrick, eu cred ca se referea strict la cursa...degeaba ai cel mai rapid monopost in calificari daca in regim de cursa ritmul est scazut ;) Ce faci in cursa e mai important decat ce faci in calificari (nu minimalirez importanta unui loc in primele linii in calificari). Dau exemplu ferrari care nu a reusit o calificare grozava dar ritmul de cursa a fost foarte bun.
    16 24
  • Se pare ca McLaren sunt in situatia in care a fost si Ferrari anu trecut la inceput cu o masina varza cu care cu greu se calificau in Q1 sau Q2.
    Anu trecut aveau cea mai buna masina iar acum se bat sa ia un punct.
    12 1
  • E adevarat, marmota a pilotat mai bine astazi,dar e doar inceputul sezonului si sigur va castiga cel mai bun la sfarsitul sezonului cum sa intamplat si pana acum.Felicitari lui Kimi pt o cursa superba.Ciao
    8 33
  • Ce-mi place de voi ca incercati sa va "scoateti ochii unu-altuia" cu detalii copilaresti zic eu, Kimi "betivul", Fernando "tractoristul", Sebastian "vitelul", Felipe "slujitorul" etc. Asta nu poate sa imi exprime decat frustrarea voastra atunci cand pilotul preferat nu indeplineste asteptarile fiecaruia. Eu spun ca acet "betiv" a facut o cursa excelenta cu o strategie perfecta; "tractoristul" ca deobiecei nu dezamageste, indiferent ce monopost are, e mereu acolo sus; "vitelul" cred ca a avut o setare pentru ploaie si strategia putin neinspirata (asta nu inseamna ca nu sunt competitivi-totusi...i-a dat o secunda lui Alonso in calificari) si "slujitorul" cred ca e pe drumul cel bun.
    32 4
  • @altair19" Dau exemplu ferrari care nu a reusit o calificare grozava dar ritmul de cursa a fost foarte bun"-deci stie omul ce si cum sa faca. ;)
    9 32
  • phlorin81
    Dupa cursa de azi nu ma pot abtine sa nu ma intreb ce a fost in capul celor de la Ferrari cand l-au pastrat pe Massa in dauna lu' Kimi...
    Un cuplu Raikkonen - Alonso era de vis....
    Kimi avea avantajul titlului catigat cu Scuderia fata de Massa...
    Pacat...
    FELICITARI Kimi pt debutul de sezon, senzational!!!
    15 32
  • @Phlorin81
    Un cuplu Raikkonen-Alonso ar fi fost probabil asa cum spui,un vis. Insa cred ca ar fi fost unul urat in contextul in care Kimi nu ar fi facut niciodata ceea ce este nevoit sa faca Massa!
    27 8
  • neacşu
    pacat de Massa ca se zbate prea mult pentru cine numerita ...
    A fost chemat la boxe prea devreme cand avea pneuri bune doar pentru ca nu s-a lasat depasit de Alonso. Apoi normal ca a trebuit sa faca un stint lung cu urmatorul rand de pneuri - ineficient, a pierdut timp
    Masina merge, se vede clar. Daca nu-i ruina propria echipa cursa lua locul 1 sau cel putin 2. Tin cu Ferrari. Pentru mine e mai important sa castige un Ferrari decat un anumit pilot Ferrari sa ia doar locul 2 si mai vedem, poate, poate iese
    12 14
  • @bbrunes
    "strategia lui Massa nu a implicat sub nicio forma evolutia lui Alonso in cursa"

    Nu a afectat evolutia? Ba da. Cine stie pe ce carari pietruite mai intra Alonso frustrat ca nu il lasa Massa.
    Dar mult mai important, a afectat pozitia. Alonso a urcat un loc in dauna lui Massa. Poti sa ii dai inainte cu Alonso ar fi depasit, samd. Nu stim asta sigur si oricum intentia echipei a fost de a sacrifica pilotil care de mai bine de juma de an e mai bun, aka Massa.
    7 28
  • isotta
    am re-revazut si revenirea lui Massa asupra lui Alonso,si timpii lor ,pare OK totul,dar la limita decentei catre fatarnicie,deci cei care afirma ca Massa ar fi fost sabotat,nu prea sunt contrazisi de fapte
    2 16
  • @phlorin81
    de ce nu ti-ai ales avatarul cu Ferrari dispus pe scutul galben,acessta fiind pentru competitii,cel ales de tine e pentru masinile de serie...
    1 6
  • isotta
    bravo Massa!
    8 3
  • cu ce a evoluat mercedes? ;))))))) . daca sa platesti o avere pt un pilot de locul se numeste evoluare, atunci...
    1 3
  • de locul 5 ...
    0 2
  • Seyda Neen
    Alonso nimic nou sub soare,abonat la locul 2
    13 4
  • @daniel.popescu
    bravo,ideea cu calupul de poze,TARE
    3 1
  • cucurigu
    dar dak il chemau la boxe pe Alonso atunci cand l-au chemat pe Massa (asa ca sa nu il mai preseze pe Massa) ce loc ar fi luat azi spaniolas? Muuult mai jos. Pacat de brazilieni ca dupa un Senna venira doi slujitori, Barichello si Massa.
    10 9
  • Salut dragi fani F1,

    A fost o cursa impresionanta, sunt foarte bucuros ca a cistigat ICEMAN, si ma bucur si pentru Massa, ca a inceput cu dreptul, ceea ce nu o pot spune de McLaren si Williams. se pare ca si Mercedes si-a rezolvat problemele cu pneurile, parca tin mai mult decit anul trecu.
    O crusa fabuloasa si se pare ca se anunta si un sezon cu multe surprize. :)
    16 2
  • totusi mi se pare ca Massa a ajuns in spatele lui Alonso din cauza celor doua tururi cu pneuri mai vechi...
    7 2
  • Hamilton
    Hamilton cand e alonso in spate nu se da la o parte,dar cand vine vettel imediat trage pe dreapta,sa nu piarda din secunde.Acum Popescule sau diaconescule,cum plm te cheama,ia-mi-o oleaca la intalnire si incepe sa sugi pula,muistule?Si daca imi vei sterge mesajul,iti voi da cu sloboz pe fata!
    3 6
  • acuma concureza cu vreo roaba favoritul tau de tre sa ii faca neway masina are masina dar chestia dintre volan si pedale ii problema
    6 10
  • @Alexandra
    Ai uitat can era sa castige Massa titlul ca Kimi l-a ajutat ?????
    9 2
  • McLaren Mircea
    McLaren a rulat astazi in timpi foarte competitivi,cu 1-2 sec mai buni ca Vettel si Alonso.Hai cu like-urile!
    7 8
  • Lasind la o parte expresiile de kkt de mai sus,tin sa remarc ardoarea cu care s-a disputat acest mare premiu,si sa-i felicit pe participanti.Printre remarcati:Raikkonen care a stralucit ca de obicei-chiar si cind a gustat de trei ori din sampanie-Alonso care s-a straduit, dar nu a putut mai mult,Vettel-invins de conditiile meteo,Massa-care la un moment dat nu mai intelegea deciziile echipei de a-l aduce in spatele cuiva.Ceea ce ma incinta insa este ardoarea cu care a inceput acest sezon si mai ales egalitatea dintre echipele mari -exceptieMcLaren-lucru ce va duce la un spectacol fascinant.Totul spre deliciul nostru......
    6 1
  • pictura ASCII. Uite unu care chiar nu are ce face ...
    5 2
  • cucurigu
    uite asta l-a suparat pe mavrick. Am corectat dar cred ca doare in continuare. Durerea lui este ca este pusa la indoiala virtuozitatea alesului inimii

    "dar daca il chemau la boxe pe Alonso atunci cand l-au chemat pe Massa (asa ca sa nu il mai preseze pe Massa) ce loc ar fi luat azi spaniolas? Muuult mai jos. Pacat de brazilieni ca dupa un Senna venira doi slujitori, Barichello si Massa."
    14 5
  • aşa e in curse; câştigă cel mai gras :)
    10 3
  • Bravo Kimi! Un pilot care demonstreaza un talent deosebit. Cu o echipa mult sub potentialul echipelor adverse dovedeste ca pilotul, daca este intr-adevar cel mai bun, poate face diferenta. A venit dupa o pauza de 3 ani si la primul sezon Lotus (dupa foarte multa vreme) termina pe 3 la general! Si revenind la cursa de azi, in penultimul tur, cu pneurile aproapre distruse face cel mai rapid tur al cursei, si asta ca demonstratia sa fie completa. Nu cred ca are sanse la titlu, dar prezenta lui Kimi face F1 mult mai atractiva, iar iubitorii F1 sunt sigur ca i-au simtit lipsa si acum apreciaza la maxim prestatiile acestui pilot "DIFERIT". Bravo KIMI!
    11 3
  • tipic romanaesc, nu putem discuta normal si fara jigniri. bravos, concetateni!
    6 0
  • ca de obicei la Ferrai este favorizat cine trebuie nu cine merita .... pacat de Massa pentru ca este mai bun ca Alonso.

    Bravo Kimi!!
    7 7
  • pana nu vine cate un pitigoi ca asta cu chestii de genul ca raikonen , e gras sau ca e betiv,nu se poate.vorbiti ma de alonso ,ridicati l in slavi ,vorbiti de ferrari chiar cand castiga altcineva ,ca doar asta stiti.kimi ca gras ca betiv ii ia in pula nu vedeti?pai daca kimi nu e pilot atunci cine e ma webber sau massa?lu massa care e adevarat a facut o cursa buna mai aveti putin si ii ridicati statuie.de alonso ce sa mai spun .pt toti savantii astia care vb numai de strategia echipei lotus ,daca va uitati atent lotus a avut cel putin aceeasi timpi cu ferrari pe toata perioada cursei.uite asa alonso pleaca pe 4 ani la ferrari fara mult asteptatul titlu mondial.dar lasa nu va speriati ca mai sponsorizeaza santanderul inca 4 ani si poata ,poate
    11 2
  • fugfug
    nu a fost spus cu rautate ca e (mai) gras. E cam plinut pt F1 si asta il poate costa pe ici pe colo. E adevarat ca se ia in considerare greutatea masinii + a pilotului, permitand astfel sa aiba o masina ceva mai usoara. Dar asta nu e un avantaj, pentru ca la un pilot mai greu, centrul de greutate al pachetului masina + pilot este mai sus. Pentru un pilot mai usor, poate fi pusa greutatea complementara la masina undeva jos de tot, coborand centrul de greutate. Stiti ca pachetul pilot + masina trebuie sa aibe o anumita greuate si nu doar masina.
    0 4
  • Cata patima ! Cata ura ! Pentru ce ?
    Cei care dati cu noroi in modificarea strategiei lui Alonso la al doilea schimb de pneuri "ati uitat" sa amintiti ca prin modificarea strategiei l-a sarit si pe Vettel care era in fata lui Massa. Faptul ca a schimbat pneurile cu un tur mai devreme a fost castigatoare pentru Alonso (tur 21 Alonso - tur 22 Vettel). Daca schimba si Massa odata cu Vettel ramanea tot in spatele lui. Cei de la Ferrari au incercat sa prelungeasca stintul 2 al lui Massa. Nu le-a iesit (Massa a schimbat pneurile in turul 24). Ca se putea prelungi a demonstrat-o Kimi: primul schimb de pneuri in turul 9 al doilea in turul 34. Care ar fi fost rezultatul final daca putea si Massa sa faca asta ? Probabil castiga cursa.
    Afirmatii de genul "daca il lasau pe Massa castiga cursa, il depasea pe Vettel ....." nu prea isi au rostul. Massa a stat in spatele monopostului RBR pilotat de Vettel 22 de ture din cele 58 al concursului. Nu a fost niciodata in postura sa-l depaseasa. Despre ce mai vorbim ?
    9 16
  • Fan F1
    @Fani: Sincere felicitari pentru comentariile de mai sus, nici pe cele mai josnice site-uri gen Libertatea.ro si altele nu gasesti astfel de comentarii, pline de frustrati, gunoaie si greseli. Dar as minti daca as spune ca nu ma asteptam la asa ceva. Acest site nu are un set de reguli care sa limiteze postarile celor ce jinesc si nici o persoana care sa curete comentariile care jignesc si aduc injurii atat fanilor cat si pilotilor pe care ii urmarim. Sincerele felicitari, pentru ca in loc sa incercati sa postati comentarii fara injurii, comentarii care sa aiba legatura macar cu subiectul despre care discutati, tot ce puteti face este sa va varsati amarul, jignind atat fanii cat si pilotii, desi prin calitatea noastra de fani, acest comportament nici nu ar trebui sa existe. Puteti cauta comentariile postate de fani pe alte siteuri, nu veti gasi comentarii ca acestea postate mai sus.

    Intrebare pentru cei ce se ocupa de acest site, forum, cat mai trebuie sa induram aceste comentarii? Cat mai trebuie sa induram inactivitatea dvs domnilor? Nu sunteti platiti sa aveti grija de acest site? Bunul simt va lipseste? Va plac aceste comentarii pline de gunoaie si de injurii? Sau credeti ca cineva va va plati reclame, pentru a-si face reclama pe un site care promoveaza ignoranta, jignirile si mai ales prostia?
    9 0
  • pablito@
    nu e ura mai baiatule. De ce vezi tu ura peste tot pe unde se prezinta obiectiv si fara partinire lucrurile. Tie nu ti-e clar ca Ferrari merg pe aceeasi strategie cu un singur (acelasi) pilot? Nu e noroi, e realitate.
    7 2
  • @ Automarket
    Group Lotus plc a intrat in proces de lichidare ( http://www.autocar.co.uk/car-news/industry/group-lotus-being-liquidated ) . Momentan echipa de F1 nu va fi afectata de aceasta stire bomba .
    0 2
  • @Fan F1 de la 18.03.2013, 11:16, asta-i adevarul. Bine ar fi pentru site si pentru Daniel Popescu sa traga cu ochiul si la alte site-uri furand ceva experienta de la ei. De-i e greu si nu stie unde sa se uite, uite-i dau eu un exemplu: http://www.roportal.ro/discutii/ este un site social unde exista reguli si se aplica fara doar si poate pentru oricine si-n orice moment. De ar crea un regulament asemanator acelora de pe site-ul mentionat mai sus atat Daniel ca persoana cat si site-ul si-ar imbunatati pe deplin imaginea. Dar se pare ca-i indiferent si are talentul de a tine cu ursul.
    2 16
  • Ferrari
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lkQ39D3fhTA
    0 2
  • se vazu deci ca se poate:
    - castiga cursa chiar daca esti mai plinut
    - sa mergi bine chiar daca esti brazilian
    - sa iesi pe locul 9 chiar daca anul trecut ai avut cea mai buna masina
    - sa pierzi chiar daca esti la redbul
    - sa conduci cursa chiar daca esti la force india
    per ansamblu a parut ceva mai echilibrat chiar daca ne speria avansul din calificari al rb...
    10 3
  • Lotuns, tinde sa devina din ce-in-ce mai bun, chiar performant, tocmai ce-i trebuie lui Kimi (va fi in stare de multe!). Ramane de vazut aportul lui Grosjean si...ne-am scos acest sezon!! Dar cum cu o floare nu se face...mare lucru, deocamdata speculam. Tot binele tuturor iubitorilor de F1! sa speram intr-un sezon frumos, deopotriva cu rezultate meritorii!!
    8 1
  • @di_frera: "sa speram intr-un sezon frumos, deopotriva cu rezultate meritorii!!" numai ale favoritului tau sau si ale restul pilotilor? Sa intelegem ca Raikkonen nu are un monopost performant si-i trebuie cel mai bun de pe pista sau?
    2 4
  • haloo frustati ferrari nu mai dati negative in defavoarea lui kimi !! alonso la pensie cu el !! nici anul acesta nu pariati pe el nici la anul ...pacat de investitie ...e prea frustrat e prea etc...numai de la locul 2 in jos ....go kimi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru