Raikkonen a castigat Marele Premiu al Belgiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.08.2009
Kimi Raikkonen a obtinut prima victorie pentru Ferrari din acest sezon, in timp ce Giancarlo Fisichella a terminat pe treapta a doua a podiumului dupa ce a impresionant pe tot parcursul cursei.

Ferrari a avut nevoie de 12 curse pentru a obtine prima victorie in sezonul 2009, Raikkonen adjudecandu-si practic prima pozitie in primele tururi de dupa start, cand a profitat de sistemul KERS pentru a-si depasi toti rivalii.

Marea surpriza a fost produsa insa de Fisichella, care a obtinut locul 2 la capatul unei curse impresionante in care a reusit sa tina pasul cu Raikkonen intr-o maniera fara precedent in acest an. Totodata, Force India si-a trecut in cont primele puncte din scurta sa istorie, la capatul a 30 de starturi in Formula 1.

Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Sebastian Vettel, care a profitat cel mai mult de abandonul lui Jenson Button si de locul 7 obtinut de Rubens Barrichello pentru a reduce diferenta care il separa de liderul clasamentului.

BMW-Sauber a avut parte de cea mai buna cursa a sezonului, ocupand locurile 4 si, respectiv, 5 prin Robert Kubica si Nick Heidfeld, cei doi fiind urmati de Heikki Kovalainen. Rubens Barrichello a obtinut doua puncte pretioase in lupta pentru titlu, in ciuda unor scurgeri de ulei si a fumului alb ce iesea din spatele monopostului Brawn GP in ultimele tururi. Ultimul punct pus in joc i-a revenit lui Nico Rosberg, pilotul echipei Williams.

Jenson Button isi vede tot mai amenintata suprematia in clasament, britanicul fiind obligat sa abandoneze in primul tur alaturi de Lewis Hamilton in urma unui accident colectiv provocat de Romain Grosjean.

FILMUL CURSEI

DEZLANTUIREA LUI RAIKKONEN

Startul Marelui Premiu al Belgiei a fost unul dintre cele mai spectaculoase din acest sezon competitional. Fisichella a realizat un start foarte bun, reusind sa se mentina pe prima pozitie in contextul unor modificari radicale de clasament in pluton. Plecat de pe locul 4, Barrichello a ratat complet startul, iar Raikkonen a tasnit din spate depasind cateva monoposturi inainte de intrarea in primul viraj. Desi finlandezul nu a mai putut frana la timp si a iesit foarte larg in primul viraj, acesta a reusit totusi sa revina pe locul 3 datorita sistemului KERS, in spatele lui Fisichella si Kubica. Dupa numai cateva viraje, finlandezul a lansat un nou atac la adresa lui Kubica, pe care l-a depasit foarte usor tot datorita tehnologiei KERS.

GHINIONUL BRITANICILOR BUTTON SI HAMILTON

In spatele plutonului lucrurile au fost insa si mai dramatice, Button fiind lovit puternic din spate de Grosjean.

Pilotul echipei Brawn GP a pierdut controlul volanului, iar Hamilton si Alguersuari nu au mai avut timp sa ii evite pe cei doi, izbindu-se de parapeti si avariindu-si grav monoposturile. Toti cei patru piloti implicati in acest accident au fost nevoiti astfel sa abandoneze inca din primul tur al cursei. Safety car-ul a intrat imediat imediat pe circuit, intrucat pista era plina de ramasite ale monoposturilor implicate, iar Trulli, Sutil si Barrichello au profitat de acest lucru pentru a intra la boxe.

RAIKKONEN, LIDER PENTRU OARA IN 2009

Masina de siguranta a iesit de pe circuit in turul 5, iar Raikkonen nu a stat mult pe ganduri si a lansat un atac la adresa lui Fisichella, pe care l-a depasit cu mare usurinta dupa numai cateva viraje, instalandu-se astfel pe prima pozitie. Campionul mondial din 2007 a fost pur si simplu dezlantuit, stabilind rapid cel mai bun timp pe turul de circuit si distantandu-se de rivalul sau.

Intre timp, Barrichello a urcat pana pe locul 12 in speranta ca strategia urma sa-i permita sa castige puncte. La finaul primelor 10 tururi, Raikkonen era urmart in clasament de Fisichella, Kubica, Glock si Webber, australianul castigand 4 pozitii fata de start. Vettel nu a fost la fel de norocos, germanul urcand doar pe locul 7 dupa ce l-a depasit pe Rosberg la iesirea masinii de siguranta de pe pista.

TRULLI SI ALONSO, NEVOITI SA ABANDONEZE

Turul 13 a consemnat debutul primei serii de intrarii la boxe, trecute in dreptul lui Kubica si Glock. Un singur tur mai tarziu, Raikkonen si Fisichella au intrat simultan la boxe, pilotul Scuderiei Ferrari ramanand in continuare in fruntea clasamentului. La randul lor, Webber si Heidfeld au iesit de la boxe in acelasi timp, iar australianul si-a aparat cu indarjire pozitia in pitlane, fiind la un pas sa se loveasca de monopostul BMW-Sauber. Comisarii de cursa au considerat insa ca mecanicii l-au eliberat pe Webber de la boxe intr-un moment nepotrivit, astfel ca pilotul Red Bull a fost nevoit sa suporte o penalizare de tip drive-through. Australianul a pierdut astfel contactul cu primele pozitii, coborand pana pe locul 13.

Intre timp, Trulli a fost nevoit sa abandoneze in turul 22 in urma unor probleme tehnice cauzate, printre altele, si de furtunul de realimentare.

Italinul a incheiat astfel dramatic o cursa incepeuta pe locul 2, insa italianul ocupa ultimul loc in cursa in spatele lui Badoer in momentul in care s-a retras la standuri.

Intre timp, Alonso a urcat pana pe locul 3 inaintea ultimei intrari la boxe datorita unei strategii cu un prim stint foarte lung, in timp ce Kovalainen a ajuns pana pe locul 5. Mecanicii echipei Renault au avut insa nevoie de peste 30 de secunde pentru a inlocui pneul stanga-fata, sistemul de prindere fiind afectat de un acrosaj in primul viraj al cursei. Spaniolul a revenit pe pista doar pe locul 14, in fata ultimului clasat, Badoer, insa problema la pneul stanga-fata nu a fost rezolvata, iar Alonso a fost nevoit sa abandoneze. 

RAIKKONEN SCAPA IN CASTIGATOR

Raikkonen s-a mentinut in frunte, insa Fisichella s-a pozitionat la mai putin de o secunda in spatele pilotului finlandez, avand sanse reale sa lupte pentru o victorie de senzatie. la fel ca si la finalul primului stint, cei doi au efectuat simultan a doua oprire la boxe in turul 31. Cei doi au petrecut cate 7.1 secunde la standuri, astfel ca Raikkonen a iesit pe circuit la aproximativ o secunda in fata lui Fisichella. la randul sau, Vettel a reusit sa urce pe locul 3 la ultima oprire la boxe, efectuata cu numai 9 tururi inainte de final.

Ultimele tururi ale cursei au fost animate de Rubens Barrichello, al carui monopost a scos fum alb din cauza unei scurgeri de ulei. Brazilianul a ramas insa competitiv si si-a adjudecat locul 7 in detrimentul lui Nico Rosberg.

Marele Premiu al Belgiei a consemnat 6 abandonuri, trecute in randul lui Alonso, Trulli, Button, Grosjean, Hamilton si Alguersuari. Cel mai bun timp in cursa a fost inregistrat de Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull Racing fiind cronomtrat cu 1:47.263 in turul 38.

Rezultatele complete ale Marelui Premiu al Belgiei sunt disponibile aici.

Taguri: Belgia, Spa, cursa

Comentarii (91)

  • bravo Vettel
    Frumoasa cursa.....
    0 0
  • Super
    Kimi! Am meritat victoria! :X
    0 0
  • cursa Spa
    Excelent Fisico.... si felicitari pt Kimi. A fost o cursa faina.
    0 0
  • Kimi
    am doar doua cuvinte pentru el: RESPECT ! Multumesc ! Si am un singur cuvint [pe repeat:P] pentru restul: YES ! YEES ! YEEEEEEEEES :)
    0 0
  • ctlnmihai
    Raikkonen a castigat Marele Premiu al Belgiei!
    O victorie meritata a lui Kimi ,umbrita de faza de inceputul cursei ,cand si -a creat un mare avantaj in momentul cand a taiat sicana din primul viraj..gazzetta.it vorbea
    despre o investigatie privind acest incident,dar pana la urma vad ca nu s-a luat nicio masura..hmm cred k trebuie sa merg la biserica mai des..vad ca ferrari au reusit si ei sa castige in cele din urma o cursa..
    0 0
  • o cursa memorabila Fisichella:)
    o victorie meritata Raikkonen, un deznodamant previzibil la varf, Fernando cursa f buna, atat cat a fost, Vettel la fel.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi + Fisi
    Kimi multumim pentru victorie, o cursa superba, a victorie la fel de superba! Forza Ferrari :))) Fisi -----> ai fost extraordinar :)))) sincere felicitari pentru locul 2 :)))) Extraordinar :)))), Bravo Sebastian :)))) Forza Ferrari :PPPPPPPPPP O cursa extraordinara, cu un sfarsit bestial, 2 eroi: Fisi si Barri cu motorul cam in flacari :)))
    0 0
  • KERS:)
    inca o data tehnologia decide:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Diesel08
    Fernando a condus perfect, dar pacat ca a fost lovit de masina Brawn la inceputul cursei, pacat de abandon ca avea sansa la niste puncte frumoase. Pacat!
    0 0
  • @michelle_b
    YES-ul e pe repeat de cateva minute!! :X P.S. nu am mai urlat atat de la Interlagos 2007 :D
    0 0
  • frumoasa cursa
    pacat de barri de lewis si button dar mai ales de trulli si alonso
    0 0
  • ctlnmihai
    nici macar acum nu te abtine de la rautati ? lasa-ne in pace sa ne bucuram pentru Kimi. stim deja perfect ce gindesti. te rog abtine-te! si-a taiat sicana sau a ocolit ? mai gindeste-te ... si te rog nu-mi raspunde ...
    0 0
  • @all
    Fisico nu prea are fani, ah? A facut o cursa senzationala!
    0 0
  • Spa
    Spa Raikkorchamps !!
    0 0
  • @
    Felicitari Kimi !!! totusi , ce a facut Webber (si a fost penalizat )nu e nimic pe langa ce a facut Kimi , s-a vazut clar ca a fost intentionat si a castigat 2 pozitii acolo . a franat mai tarziu si a iesit pe trasa mai rapida . Oricum si daca nu ar fi facut asta cred ca tot primul iesea :) Felicitari meriti victoria ! cat despre Alguersuari , nu stiu cum a luat asta licenta de pilot profesionist.
    0 0
  • erata...
    te poti abtine. Admini unde e mult doritul program de editare pentru care ne rugam de doi ani ...?
    0 0
  • cursa
    nu-mi vine sa cred ce cursa !!! ce spectacol...cum e posibil asa ceva..rasturnari de situatie in calificari cineva era rapid..si in cursa a fost cu totul altceva...ciudata cursa !

    oricum a fost o cursa plina de peripetii,as vrea sa fie mai des asemenea curse !..asa spectacol....
    0 0
  • daniel.popescu
    pai vezi ca sunt postari :). Cu toate ca ma bucur pt Kimi, la reluarea startului mi s-a parut ca a castigat 1 pozitie prin afara pistei. Oricum, sa respectam decizia comisarilor si felicitari inca o data pentru cursa.
    0 0
  • @Dani
    Fisico o avea fani. But remember cine a triumfat azi, si remember, vorba lui Senna....locul 2 e primul care pierde. Multi/multe suntem subiectivi fata de Kimi, dar el a invins azi!
    0 0
  • Felicitari Kimi !
    Beton asta cu Spa Raikkorchamps ! Pacat daca ferrari renunta la el si-l pastreaza pe "ciclop"
    0 0
  • @ctlnmihai
    Sincer? eu nu stiu cum e sa tai o sicana pe exterior ! nici nu stiu daca se poate sa faci asa ceva !
    E adevarat ca a iesit de pe trasa pistei dar asta ptr ca cel din fata lui era prea lent, tocmai din cauza asta comisarii nu l-au taxat ! Poti sa te superi pe mine dar sa stii ca sunt cat se poate de obiectiv.
    In rest Bravo lui a meritat victoria chiar daca Fisi cred eu ca a fost cu o zecime mai rapid ca el dar asta din cauza ca a stat la aspiratie , dar Kimi e profesor pe acest circuit, si-a demonstrat valoarea !
    0 0
  • ally_great
    yep Alina ! E cea mai frumoasa duminica dupa mult timp ;) sper sa pot vorbi maine [de la raguseala + blestemele posibile ale vecinilor care au ramas surzi si, probabil, ingroziti de tipete =)) ] :P
    0 0
  • cursa
    felicitari lui kimi pentru victorie,o victorie imperiala !!!

    felicitari si lui fisichella...o cursa senzationala intr-un force india !!!

    rasturnari senzationale de clasament a fost etapa asta in F1champ !!

    ce bine ar fi daca ar fi mai des asa ceva....sa mai castige si alti useri nu numai cei care sta toata ziua sa adune zeci de puncte din stiri !!!

    Dumnezeu exista !o Duminica linistita va doresc tuturor !!!
    0 0
  • Ferrari
    Ferrari merita anul asta o victorie:),in conditiile in care masina nu mai este dezovltata semnificativ.Regret ca Renault ramane atat de mult in urma,pacat de linia de piloti existenta si cu care e posibil sa nu se mai intalneasca prea curand..
    0 0
  • @Mclaren
    Bravo Ferrari ! Forza SF per sempre! Astept commenturile voastre , pentru ca am unde sa le pun! :))) Felicitari si lui Fisico si lui Vettel , podium bine meritat! Pacat de Alonso!
    0 0
  • ctlnmihai
    michelle_b
    a facut ceva neregulamentar.. n-am spus-o io.. au spus-o italienii dar asta este..uite ce spun ei..Fisichella è sempre al comando, dietro alla safety car. Raikkonen, toccato da Kubica che lo segue, è secondo. Ma è sotto investigazione per quel sorpasso all'esterno, "fuori pista": passando largo nella chicane, si è avvantaggiato e la giuria sta valutando l'episodio.
    si mai tarziu..10 giro...Raikkonen primo davanti a Fisichella, Kubica, Glock, Webber, Heidfeld, Vettel, Rosberg, Alonso e Kovalainen. Ci avviciniamo ai primi pit-stop. Finora Raikkonen non è stato penalizzato per quanto accaduto al via.
    0 0
  • Dani ...
    Fizzy-Cola a fost foarte bun si ieri si azi [la naiba, ieri m-a costat o gramada minunata lui performanta :( ] insa Kimster e cel care conteaza cu adevarat. Si am foarte multe motive sa ma bucur pentru el. Stiai ca are fani foarte fideli aici. E o zi care o asteptam de multa vreme si nici o alta performanta a altcuiva nu o va umbri [by the way: de ce nimeni nu lauda revenirea super tare a BMW-urilor pe care eu chiar o apreciez? ]
    0 0
  • @cursa
    bravo KIMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. multumim pentru fericirea asta :X LA MULTI ANI NEO ! :)) apropo,victoria asta e cadoul lui Kimi pentru noi :)) .FORTA KIMI RAIKKONEN !!
    0 0
  • @ctlnmihai
    Please take a break! Vorbim de maine ce doresti tu, dar azi, te rog, gata!
    0 0
  • ctlnmihai
    sorin666
    e a doua oara cand raikkonen si ferrari sunt investigati si scapa fara pedeapsa...ma intreb care ar fi fost reactia voastra daca alt pilot ar fi facut lucrul asta..
    0 0
  • ctlnmihai
    ally_great
    trebuie sa fim tari sa recunoastem greselile cat si ajutorul dat favoritilor nostri.. ca ne place sau nu..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ Alexandra1710
    Forza Ferrari :) La multi ani, multa sanatate si fericire si la cat mai multe realizari, Alexandra :))))) /hugs for you!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Hotul striga hotul nu? Vezi ca ai spus ceva urat acum cateva curse si s-ar putea sa dorinta sa ti se indeplineasca dar pentru echipa ta favorita.
    0 0
  • super
    Si ca sa nu fiu chiar asa de "Ferrarist" Bravo lui Fisico si mai ales lui Vettel cat si lui Alonso (pacat , ca, daca nu avea aceea problema din cauza caruia a abandonat, cred ca mai vedeam un duel interesant Vettel - Alonso cred eu) Oricum cel mai tare acest Week-end a fost Fisi !
    El cu Kimi mi-a facut o gramada de puncte in -F1Champ-
    0 0
  • copii
    doi copii
    0 0
  • telekimi
    am cam prevazut asta da...?dragii mosului nu fi suparati ca maestrul KIMI v-a lasat cu gura cascata.Daca Ferrari il scapa la anu, inseamna ca ori sint prosti ,ori idioti ,ori amindoua.Cum i s-a dat putina atentie ca prim pilot cum au inceput sa vina rezultatele, chiar daca masina est UN CAMION ROSU.Da mi-a placut cum tragea sanatos din sticla dovada ca stie sa si bea la nevoie.Extraordinar si FISICO pot spune ca am tremurat tot timpul.
    0 0
  • :X
    Felicitari Kimi!!!:X cel mai frumos cadou:X
    0 0
  • ferrari
    SA le fie rusine ptr ca au vrut sa se scape de KIMI.
    Acum le-a dat peste nas !!!
    0 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    neo nu esti atent..probabil din cauza faptului ca a castigat ferrari nu mai citesti atent
    comentariile.. in comm-ul meu la acest articol am spus ca o sa trebuiasca sa merg mai des la biserica ,k d-zeu nu prea ma mai asculta..insa ai si tu o scuza,, a castigat ferrari:) si de aceea nu ma supar..
    0 0
  • ctlnmihai
    am revazut momentul,Raikkonen a evitat coliziunea cu masina din fata ocolind pe exterior.Mai departe si-a continuat trasa,pentru ca nu avea cum sa reintre in pista,fiind blocat de trafic.Ai fi vrut sa franeze si sa dea prioritate pana pe pozitia 15-16,probabil.Asemenea situatii se intampla foarte des la startul unei curse,dupa primul sau al doilea viraj si inca n-am vazut penalizari,iar asta pe buna dreptate.Nu incerca sa fii mai istet decat e cazul.Sunt altii mai in masura sa judece asta,iar nici tu si nici eu nu ne aflam printre acestia.
    0 0
  • adevarat hasu
    Se vede clar ca acum toata atentia echipei e pe Kimi si a venit si rasplata.
    Au incercat sa-l umfle cu pompa pe massa anul trecut, sa-l faca campion, dar nu a tinut. Kimi e un campion natural,ciclopul massa va iesi intatdeauna pe locul doi,si daca concureaza singur !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @diesel08
    Da da, ai dreptate, sigur se refera la prioritatea de dreapta :)))))))) Interesanta idee, stai ca vor sarii fanii McLaren sigur cu ea :P
    0 0
  • @diesel08
    Si eu am revazut faza! Kimi nu avea pe unde sa treaca, si chiar DC a zis ca DOAR pe acolo avea sa isi faca loc. BTW pe Button nu l-a vazut nimeni trecand pe acolo?:-?
    0 0
  • @ctlnmihai
    Eu nu spun ca Ferrari in general nu a fost favorizata in anumite curse (in general marile echipe din orice disciplina sunt favorizate dar asta e mai frumos cand cineva atat de mic reuseste sa ii puna la punct pe cei mari cum a fost cazul echipei Force India)
    Dar acest caz, aceea iesire, eu nu cred ca a fost neregulamentara si mai ales ca a fost chiar la start la inceputul cursei cand pnerile erau prea reci si nu aveau aderenta, asta cred ca a fost cauza acelei iesiri care intradevar poate i-a creat un avantaj dar inca o data o pun pe seama "sigurantei" cursei decat pe intentia de asi face avantaj iesind de pe trasa ideala
    0 0
  • :((( :((( :(((
    i-au distrus cursa lui Lewis :(( :(( :(( :(( :(( :((
    0 0
  • ctlnmihai
    diesel08
    Nu incerc sa fiu istet..si nu inteleg reactia voastra..cel putin italienii spre surprinderea mea au fost fair si au recunoscut o posibila greseala ...sper totusi ca replica ta e pe fondul supararii pricinuite de abandonul favoritului tau:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ally_great
    Si Luca Badoer a facut la fel, evident toti trei puteau sa intre in cei care s-au busit sau mai bine chiar sa-i scoata pe aia care se inbulzeau in curba :)))
    0 0
  • NeoGalaxy
    ma gandesc ca primul viraj ar putea fi semanforizat,cu o bretea secundara de acces,ca sa fie lumea linistita:)
    0 0
  • cetineMihai
    apropo tu ai vazut alta cursa ? vezi ca Dumnezeu nu doarme.Bucura-te ca la anu Kimi va veni la voi
    0 0
  • @ally_great
    Locul 2 primul pierdant era vorba lu' Dale Edhart Sr. R.I.P.
    0 0
  • ctlnmihai
    eroare amice,sunt foarte multumit de evolutia favoritului meu,si,de felul meu sunt relaxat:),trebuia sa-ti dai seama dupa felul in care postez:).Italienii aia banuiesc ca sunt comisari de cursa...:)
    0 0
  • ma rugam sa crape motorul
    lui Raikkonen pana in ultima clipa, dar nimic, nimic am sperat degeaba :(( Acuma are 12 puncte Ferrari la constructori :(( X( Is un pachet de nervi din cauza lui Grosjean X( sa-i fie rusine
    0 0
  • @ctlnmihai
    Daca nu as stii cum gandesti, as zice ca tii de chestia asta ca orbul de bata! recunoaste frate ( e greu?) ca a fost cursa lui Kimi, cum trebuia sa fie si anul trecut! Si cum imi doresc sa fie in continuare. Sau ti-e teama ca acum am egalat si urmeaza avantajul? Numa' bine! nu e necesar sa imi raspunzi
    0 0
  • @hakkinen
    Stii ce ??? voi nu stiti sa pierdeti ! Si eu pot fi rautacios : Cand am vazut Hamilton ramas acolo cu McLarenul strivit am ras ca nebunul ! :)))
    0 0
  • @hakkinen
    Stii ce ??? voi nu stiti sa pierdeti ! Si eu pot fi rautacios : Cand am vazut Hamilton ramas acolo cu McLarenul strivit am ras ca nebunul ! :)))
    0 0
  • Kers
    Poate ca a contat si Kers-ul. Dar daca ne uitam si in anii precedenti Kimi are cea mai buna iesire din Radillion ceea ce-i permite o viteza de top mai mare la capatul liniei derepte ce precede virajul Los Combos. Ca urmare depasirea se produce aici pina sa intre in Los Combos. In conditii de masini aproximativ egale Kimi depaseste aici pe oricine. Au patit-o Coulthard (pe aceeasi masina McLaren), Alonso, Massa, Hamilton si altii de care nu-mi aduc aminte. Urmariti depasirea lui Fisichella onboard (onboard de pe masina lui Kimi). Practic pe urcarea din Radillion Kimi elibereaza usor acceleratia sa nu intre in Fisico. Apoi este o formalitate depasirea. Complexul de viraje: La Source, Eau Rouge si Radillion + linia dreapta pina in Los Combos este unul dintre ingredientele competitivitatii lui Kimi la Spa. Cred ca l-ar fi depasit pe Fisichella in orice tur, asa ca iesirile de la boxe n-au prea contat. As fi vrut sa iasa Kimi dupa Fisico la a doua oprire la standuri. Ca sa il depaseasca apoi Kimi, sa vada si Alexandrescu ca nu s-a jucat cursa la prima oprire.
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    nu stii cumva ce a facut Milanul aseara?:)
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Sux2bu mate! Inter a castigat cu 4-0 si acum Ferrari a castigat si bye bye Lewis !! hahaha
    0 0
  • @diesel08
    hahahhahahahahahha
    0 0
  • NeoGalaxy
    @http://www.youtube.com/watch?v=_id2-2ak79k
    Uitati-va de la minutul 1:14 si o sa vedeti exact, ca Trulli l-a impins in afara pe Kimi, acesta evitand un contact. Plus ca Trulli l-a lovit pe Kubi in spate si cred ca si-a rupe eleronul fata. Deci... ma mir ca nu l-au penalizat pe Trulli :))))) condus agresiv cred ca se numeste, fair play daca ne gandim bine.
    0 0
  • ctlnmihai
    hasu
    nuu ..n-a fost cursa de la Spa.?? ..Kimi nu cred ca va reveni la mclaren..a castigat un campionat mondial cu noroc zic eu...un cadou oferit de mclaren mercedes in 2007 ,care n-au reusit sa gestioneze lupta interna dintre cei 2 piloti ai echipei de atunci..sper sa nu fiu injurat de fanii kimi dar asta e realitatea...La manovra del finlandese non viene considerata irregolare dalla giuria e così la Ferrari può impostare al meglio la corsa, gestendo il poco vantaggio che Kimi mantiene su Fisichella e sui primi inseguitori...pana la urma e o faza dubioasa
    investigata de comisarii de cursa care umbreste victoria lui kimi..
    0 0
  • @Jolerto
    Stiu :(( Am avut un week-end dezastruos cu infrangeri catastrofale pe toate planurile. Dar nimic nu a fost mai dureros de cat sa vad cum intra in Lewis aia si ii distrusa masina. M-a luat cu transpiratii reci cand am vazut faza :((
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Mananci rahat cu carul, evenimentul cu Kimi nici nu a fost sub investigatie, altfel era Trulli cel investigat pentru ca l-a inpins pe Kimi si l-a lovit in spate pe Kubi cred.
    0 0
  • ctlnmihai
    hai ca nu merita,serios,tu ai postari echilibrate..:)a fost ziua lui Raikkonen:)
    0 0
  • ctlnmihai
    asa cum,la Hungaroring a fost a lui Lewis:)
    0 0
  • @ctlnmihai
    Cum poti sa afirmi asa ceva? Kimi a castigat campionatul ca fiind pilotul cu a 3-a sansa. Ce au facut McLaren cu pilotii e treaba lor! Si nu il priveste pe Kimi si nici nu e cadou. Las' ca Lewis a castigat titlul cinstit, e cel mai bun, cel mai fairplay, e fara greseala, ce mai? E as! dar, ma rog, se pare ca atat poti la ora asta. O fi caldura de vina.
    0 0
  • @Jolerto
    Omule, ma bucur pentru Kimi, am scris felicitari mai sus......comentariul tau e in plus
    0 0
  • Funny !
    Probabil comisarii aceia s-or fi molipsit de la Miki (incompetentul) Alexandrescu el a fost primul care a zis ca nu e regulamentara/ilegala aceea manevra !
    0 0
  • corectez
    Jurnalistii Italieni, scuze
    0 0
  • @Mclaren_Mircea
    nu te lua dupa miki...nu e vina lui Grosjean , el era in fata . Eu cred ca e vina lui Alguersuari .Mare talent si asta . L-a mai lovit si la start am impresia ca tot el era (sau Buemi ) . In orice caz , baiatul pare a fi un pericol public .
    0 0
  • Inca una
    si promit ca nu mai postez nimic aici! de ce nu a postat nici un fan McLaren aici? http://formula1.automarket.ro/stiri/f1champ/24089/raikkonen-nu-exclude-o-victorie-in-belgia.html Kimi a inchis in mod diplomat (cum face intotdeauna) multe guri sparte. Fortza Kimi! Vei ramane pt totdeauna campionul inimilor noastre :X
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    ai putut sa te rogi.noi ne-am rugat sa fie totul in regula si uite ca a fost.esti un pachet de nervi? SUPER! noi suntem in extaz.Fani KIMI si fani Ferrari ! cred ca acum Ferrari se gandesc inca o data daca chiar isi permit sa-i dea papucii lui Raikko :)
    0 0
  • Alonso+Kimi=Dream Team
    Ferrari are sansa de a avea un Dream Team la anul , dar cum massa e copilul rasfatat al echipei , cred ca vor face gresala sa-l pastreze
    0 0
  • reluare faza cu pricina
    @NeoGalaxy merci de link.
    Se vede clar, Kimi a intrat in sicana pe 4 si dupa intoarcerea pe pista a ajuns pe 3. Sunt fan Ferrari dar nu stiu daca a fost regulamentar. Oricum felicitari Kimi pentru victorie.
    0 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    citeste gazzetta.it.. si o sa vezi..eu ti-am mai spus ca degeaba folosesti stilu hemingway cand redactezi postate comentariile aici...la un moment dat iti arati adevarata fata neo...pasajele reproduse in comentariile de mai sus nu sunt inventate de mine sunt luate din gazzetta.it...ca nu-ti convine ce scrie acolo e altceva neo..mai acum cateva luni i-ai adresat userului Alexandra 1710 tot felul de jigniri..observ ca acum ai trecut la hugs..e un pas inainte.. tine-o asa:)
    0 0
  • @ctlnmihai
    si esti gelos?
    0 0
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    In primu rand La multi ani ,sanatate ,fericire si sa-ti se implineasca toate dorintele ( mai putin cele care se refera la Kimi si Ferrari ) ..referitor la chestia cu gelozia stai linistita..eu sunt gay :D
    0 0
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    La Multi Ani ptr. ziua ta onomastica ...sper ca te cheama Alexandra ,ca la asta m-am referit...
    0 0
  • ctnM
    T-I S-A ZGIRIAT DISCU ,TATA.SCHIMBA PLACA CA ESTI RIDICOL CA SI MIKI SI VIKY.Cred ca ai fi bun la TVR 1
    0 0
  • ctlnmihai
    hasu
    capsu plss..irita ochii...dar am crezut ca nu-si da seama alexandra de ce i-am adresat urarile....
    0 0
  • ...
    nu mai postez alaturi de tine ptr ca se ia.iar ptr. mirciulica -LA MAI MULTE.....CURSE CISTIGATE
    0 0
  • icewoman
    bravooooooooooooooooo kimi , le-ai inchis gura la toti...................
    0 0
  • @ctlnmihai
    imi pare rau dar nu ma pot abtine:
    "Barrichello a castigat Marele Premiu al Europei de ctlnmihai 23.08.2009, 17:14
    Sper ca pana la finalul sezonului ,steagul cu patratele sa nu fluture niciodata sfarsitul unei curse pentru pilotii Ferrari...."
    si totusi s-a intamplat...sper sa nu fii prea suparat...:"De obicei merg ce+mi doresc sa si indeplineste..."
    0 0
  • ctlnmihai
    machopiciu
    am spus in primul comm de aici.. tre sa merg mai des la biserica decat am facut-o pana acum.. stiu ce-am spus atunci..asta e un semn rau ptr. mine..:(
    0 0
  • Spa=Kimi
    Brovooooooooooo Kimi, astazi nu a castigat tehnologia ci pilotul, deci bravo Kimi si Fizikela
    0 0
  • @ctlnmihai
    sper ca iti dai seama ca a fost doar o mica rautate din partea mea :) (mai glumim si noi)
    a fost o cursa frumoasa si sper ca ferrari sa mai aiba parte de asemenea evenimente in acest an...daca nu, la anul
    0 0
  • asa ar trebui sa fie toate cursele
    asa trebuie, sa fie spectacol, curse clasice pe care se poate depasi. nu gen valencia... pot spune ca a meritat sa vad cursa
    0 0
  • erata
    scuzati, circuite clasice
    0 0
  • ctlnmihai
    machopiciu
    si eu am glumit :) stai linistit
    0 0
  • SURPIZA NU?
    CE ZICETI DE BMW, POATE CA REVIN SI NEMTII PANA LA URMA
    0 0
  • ...
    ce pot sa zic...multumesc KIMI...senzational
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru