Raikkonen: "Am sacrificat rezultatul din Spania pentru binele Ferrari"

de Daniel Popescu
Marti, 12.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că a făcut un sacrificiu în Spania când a decis să concureze fără noile îmbunătăţiri pentru monopost cu scopul de a ajuta Ferrari să înţeleagă mai bine beneficiile update-urilor.

Am fost pregătit să-mi asum acest risc şi să sacrific un pic rezultatul.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Ferrari a adus un update semnificativ în Marele Premiu al Spaniei, însă Kimi Raikkonen a preferat să concureze în calificări şi cursă cu monopostul în configuraţia din primele patru curse, întrucât nu a fost pe deplin mulţumit de comportamentului maşinii cu noile îmbunătăţiri.

Finlandezul a dezvăluit însă după cursă că a preferat să-şi sacrifice un rezultat mai bun pentru ca Ferrari să aibă un termen real de comparaţie pentru monopostul cu noile îmbunătăţiri.

"Cred că am învăţat foarte multe prin faptul că am mers cu două monoposturi separate sâmbătă şi duminică, aşa că sunt încrezător că putem vedea un echilibru. Într-un test ai un singur monopost şi trebuie să schimbi unele lucruri, aşa că uneori singurul mod de a vedea diferenţa este să utilizezi două monoposturi în acelaşi timp cu lucruri diferite.

Am fost pregătit să-mi asum acest risc şi să sacrific un pic rezultatul", a declarat el.

Obiectivul este să fim cel puţin la fel de rapizi ca Mercedes şi să luptăm cu ei.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Raikkonen a ocupat doar locul cinci în Marele Premiu al Spaniei după ce a plecat de pe poziţia a şaptea a grilei de start, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel a luptat cu Lewis Hamilton şi a ocupat ultima poziţie a podiumului. Chiar dacă Mercedes a dominat autoritar cursa, Raikkonen este încrezător în privinţa şanselor Scuderiei de a lupta cu actualul lider al clasamentului constructorilor.

"Trebuie să vedem ce putem face în următoarele curse. Dar cred că am învăţat multe din acest weekend şi vom avea lucruri bune pe monopost. Nu a fost aşa cum am vrut, dar nu este un dezastru şi ştim unde trebuie să îmbunătăţim. Putea fi mai rău. Obiectivul este să fim cel puţin la fel de rapizi ca Mercedes şi să luptăm cu ei", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • Florin
    Si de ce nu a fost Vettel ala care sa testeze? De ce exact el??? Asta e o minciuna...pentru ca asa i-a fost impus. Ce este mai bun va merge pe masina lui Vettel. Kimi va fi un fel de pilot de teste!
    28 13
  • Florin, stii proverbul ala "Dumnezeu nu da mai mult decat poti duce", sau "ce nu te omoara te face mai puternic". Poate ca si Ferrari a ales ca Vettel sa beneficieze de imbunatatiri stiind ca Raikonen e mai profesionist si capabil de rezultate in ciuda greutatilor. Poate ca Vettel, cu vechiul model, nici n-ar mai fi terminat cursa si atunci "ioc!" sanse de a compara monoposturile si a intelege mai bine update-urile. Da, d.p.d.v. al rezultatelor Kimi acum e cu o bila neagra in plus fata de Vettel: el pe 5,neamtul pe 3; dar d.p.d.v. al randamentului si a valorii sale Kimi e acum cu o bila alba in plus fata de german. Tu ce crezi ca merita apreciat: omul de succes sau cel de valoare?
    30 9
  • Mai degraba Raikonnen era nemultumit si nu s-a descurcat nici pe atat cu monopostul. Asa ca s-a decis probabil raikkonen cu ferrari, sa nu foloseasca noile update-uri. Eu as merge pe varianta asta. Mai ales ca s-a plans la un moment dat, asa cum scrie si in articolul de mai sus, de noile update-uri. Adica din nou este un motiv pentru care ceva nu a mers cum trebuie....
    15 6
  • aa, si faza cu testele e un pic deplasata... adica ratezi o cursa sa testezi cele 2 monoposturi in conditiile in care ai 3 sesiuni de teste.... Cam neplauzibil...
    18 6
  • Sunt fan Kimi dar mi-ar fi placut sa spuna asta Arivabene....
    18 0
  • bogdan
    si eu sunt fan Kimi, cam tot ce sa intamplat pana acum in aceste 5 curse par sa il contrazica pe Arivabene, in ceea ce priveste egalitatea celor 2 piloti. sincer sa fiu nici nu cred ca va activa optiunea de prelungire pentru 2016 a lui Kimi decat in masura in care Bottas va continua inca un an cu Williams pana in 2017 iar apoi se va indrepta catre Ferrari. pana acum este un sezon onorabil pt Kimi, dar se poate mult mai mult.
    18 1
  • F1 Vision
    Lasand la o parte proverbele, pentru ca nu asta conteaza, situatia a fost mai simpla. Ambii piloti au folosit exact acelasi pachet, dar Vettel s-a aratat cat de cat bucuros de rezultat in timp ce lui Raikkonen nu prea i-a placut si a trebuit sa renunte la pachet si sa foloseasca vechiul pachet. Diferenta dintre timpii lui Vettel cu noul pachet si Raikkonen cu vechiul pachet nu a fost foarte mare, dar amandoi au reclamat diferite probleme. Atata timp cat Vettel s-a descurcat cat de cat cu noul pachet de ce sa renunte la el? Iar Raikkonen daca nu era multumit de comportamentul monopostului cu noul pachet de ce sa continue sa-l foloseasca? Ma gandesc ca au discutat cu inginerii lor destul de mult incat sa vada ce pot face si solutia a fost cea utilizata in calificari si cursa.

    Cred ca Raikkonen a sacrificat locul 4 si oricum a terminat pe 5 asa ca nu-i chiar asa de rau, puteau sa abandoneze amandoi si aia era o situatie foarte proasta pentru echipa. Sa vedem ce sanse au in cursa din Principat.
    21 3
  • mobius
    Eu nu sunt fan Raikonen, ii apreciez insa calitatile. Acum la Ferrari este foarte clar defavorizat. Cand era coechipier cu Alonso, era foarte departe in urma, nu conteaza motivele, dar e clar ca nu era interesul echipei sa existe o asemenea diferenta. Acum insa Raikonen este foarte aproape de coechipierul sau si se observa mai bine ordinele de echipa. Cred ca daca aceste ordine nu ar exista Raikonen ar fi peste coechipierul sau, s-a vazut destul de clar asta de cel putin doua ori in acest sezon.
    11 7
  • gigi k rai
    E clar ca vettel va avea ce este mai bun pe monopost ,deoarece este pilotul angajat pe termen mai lung iar kimi e maxim posibil sa mai concureze un an desi este foarte bun dar pacat ca va parasii f1 .Tot staful ferrari il va sustine mai mult pe vettel pt ca are si mai multe puncte. La ferrari cel putin in ultimi 15 ani au existat ordine de echipa cu toate ca ei nu recunosc asta
    9 0
  • MAREUS
    ma cind vezi fanii lui KIMI te ia risul....cica de ce nu au testat cu VETTEL...de ce doar cu,kimi...pai ma astronautilor...kimi este cel mai batrin...germanul este tinar,germanul are 4 titluri...kimi are unul si ala chinuit....nu mai zic de performate la general ca pilot.....astronautilor...gata cu spamul voi sunteti din alta lume...FERRARI face exact ce trebuie sa faca...kimi mai piloteaza maxim un an si piloteaza pentru bani multi,...VETTEL mai are titluri de cistigat...cu FERRARI sau alta firma...nici nu conteaza
    2 11
  • ce vreti bre, Kmimi tocmai isi negociaza noul contract, ca banii ie buni, ce voua nu va trebuie bani si nu faceti chiar "nimic" pentru ei, hm?
    2 6
  • fetel a facut exact un "fas" cu noile imbunatatiri. Kimi era mai rapid ca pacaliciul cu 4 titluri in ultimele 2 curse. Asa ca fetel trebuia "ajutat" cumva. Foarte amuzant, cativa "fani" deja il vedeau champion cu Ferrari pe fetel LOL
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru