Raikkonen anticipează că se va înţelege bine cu Vettel la Ferrari

de Daniel Popescu
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că se va înţelege bine la Ferrari cu noul său coechipier din sezonul următor, Sebastian Vettel.

Pe drum vom încerca să ne învingem unul pe celălalt, dar ne putem simţi bine împreună şi putem face asta într-un mod pozitiv.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Ferrari a confirmat joi că Sebastian Vettel îl va înlocui pe Fernando Alonso în următoarele trei sezoane, urmând astfel să devină noul coechipier al lui Kimi Raikkonen.

Vettel este unul dintre puţinii prieteni pe care îi are Raikkonen în Formula 1, motiv pentru care finlandezul anticipează că se vor înţelege bine în cadrul echipei, chiar dacă amândoi vor lupta pentru victorii.

"Timpul va spune, dar cred că este frumos să fiu cu el în aceeaşi echipă. Obiectivul pricnipal este să aducem Ferrari în frunte. Pe drum vom încerca să ne învingem unul pe celălalt, dar ne putem simţi bine împreună şi putem face asta într-un mod pozitiv. Nu am mai lucrat cu el în aceeaşi echipă, dar este pilotul pe care îl cunosc cel mai bine. Relaţia noastră a fost foarte corectă şi nu mă aştept la schimbări.

Mă aştept să fie o relaţie normală", a declarat fostul campion mondial.

În plus, Raikkonen este încrezător că Ferrari va avea parte de un parcurs semnificativ mai bun în sezonul următor, datorită noului monopost pregătit de echipă, în ciuda speculaţiilor cu privire la performanţele mediocre ale acestuia în tunelul de vânt.

"Modul în care pilotează Vettel nu-mi va schimba stilul de pilotaj. Anul viitor este diferit, monopostul este diferit, aşa că nu mă aştept să avem un sezon similar. Sunt sigur că putem remedia monopostul, dar va fi suficient? Timpul va spune. Am 100% încredere în oamenii care construiesc monopostul, dar depinde şi de ce găsesc ceilalţi", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (17)

  • Doi piloti extraordinari la cea mai titrata echipa din istria F1. Sa speram ca Ferrari le va satisface dorintele celor doi si le va pune la dispozitie un monopost competitiv, iar Seb si Kimi vor face fata asteptarilor Scuderiei!
    19 9
  • Abia astept sa-i vad pe fanii lui Kimi la anul :)
    12 2
  • @91Schumi06
    Speranta asta....
    7 1
  • Ferrari
    Doi piloti talentati care au fost foarte netalentati sezonul asta si anul viitor vor concura cu o masina poate la fel de netalentata! Poate sa fie o solutie castigatoare dar daca nu este.......
    13 3
  • E o linie de piloti buna. Dar au nevoie si de ajutorul masinii in urmatorul sezon.
    14 3
  • Grigore
    Ferrari nu cu linia de piloti au avut probleme. De 6 ani incoace au o singura problema. Monopostul. La anul nu-i vad deloc bine. Vor face un pas in fata fata de 2014 dar toata lumea va face la fel. Alonso punea suflet, tragea echipa dupa el. Vettel nu stiu daca e in masura sa faca asta in conditiile in care era obisnuit cu perfectiunea inginerilor de la Red Bull care i se servea pe tava. Ramane de vazut.
    12 3
  • Cel mai mult imi place traducerea. "Pe drum vom încerca să ne învingem unul pe celălalt"...pe drumul de la hotel la circuite? Hmmm...grija baieti! Sa nu va prinda radarul zic. Cat despre fanii lui Kimi, @. ,iti promit ca o sa ne tot "citesti" pe aici.
    9 6
  • Anul asta a tot anticipat de l-a omorat Alonso! Eo diferenta de puncte absolut jenanta pentru un pilot cu pretentii. Ca pretentii are, nu gluma. Decenta nu prea are. Vine Vetel si o sa-l transforme in copil de mingi. C-asa-i in tenis.
    10 9
  • @Alexandra1710
    Anul asta fanii lui kmishor au omorat forumul asta cu comentariile :))))))
    5 9
  • ascultati aici o parere spusa dinainte sa nu va aud la anul cand lucrurile vor fi evidente,kimi il va bate pe vettel si imi pare rau ca a plecat alonso ca il batea si pe el.As paria pe asta.Vorbim la anul ca acum nu vad rostul ,dar sa nu ziceti ca nu v am spus
    7 6
  • FENTEL
    il bate FENTEL de-l usuca....exact cum la casapit si ALFONSO
    5 5
  • Ferrari
    @fgfg si pe mai cine batea? sau mai bine zis la ce ii bate/batea? banuiesc ca la un filcau si la table ca de F1 nici vorba!
    1 4
  • Eu personal nu as paria in acest moment ca Vettel o sa fie batut de Raikkonen si nici vice-versa. Plus, nici nu inceput inca cursele, 2015 este inca departe. Totusi cred ca Vettel o sa aiba un avantaj fata de Raikkonen si asta pentru ca noul monopost Ferrari are o suspensie spate foarte interesanta. Plus diferitele noutati aduse monotorului si placilor laterale care cred ca-l vor avantaja foarte mult pe Vettel, mai mult datorita stilului lui de pilotaj.

    Dar, mai este mult pana departe :P
    6 0
  • Ferrari
    @(89) Nu-mi place nici Vettel nici Raikkonen si acuma ca pleaca Alonso nici Ferrari :)) dar sper sa faca o masina buna si numitii V si R sa se bata precum chiorii pe circuit cu Mercedes si cu alte masini bine echipate! Vreau sa vad spectacol ca de dominatii categorice sunt extraordinar de satul!
    4 1
  • Partea proastă pentru Kimi e că-l bate Vettel de îi sar capacele.
    Partea bună pentru Kimi e că și Ricciardo l-a bătut pe Vettel de i-au sărit capacele, chiar l-a convins să plece de la echipa.

    Deci nu știu ce mare reușită mai e acum să-l bați pe Raikkonen. De fapt nici măcar una, i-a distrus Alonso tot renumele pe care și l-a construit în atâția ani.

    Vettel are nevoie de o mașină clar superioară celei Mercedes, ceea ce în următorii 3 ani nu cred că va fi posibil. Cu mașini egale, Hamilton îl bate. A mai făcut-o britanicul chiar cu un McLaren mai slab decât RBR. Așa că Ferrari trebuie să se pună serios pe treabă. În altă ordine de idei, Ferrari va sta iarăși foarte prost la capitolul puncte în clasamentul constructorilor, cu un Raikkonen complet ieșit din formă.
    Pariez că Vettel nu va avea de 3 ori mai multe puncte decât Raikkonen, așa cum are acum Alonso.
    2 0
  • Ferrari
    @ferr1, totul este relativ, poate daca scapa de presiunea numita Alonso Raikkonen devine el insusi presiune pe Vettel....... Nu sti ce urmeaza si cum vor evolua lucrurile in continuare! Sunt atat de multi "daca" in ecuatia Ferrari incat poate sa se intample absolut orice, pot sa fie chiar si prieteni si sa lupte cot la cot dar pentru toate astea Ferrari trebuie sa vina cu o masina decenta pentru ca sezonul asta au fost indecenti!
    1 0
  • daniel
    Doi plioti care au fost batuti rau de tot in acest sezon de colegii lor de echipa se jura ca o sa mute muntii anul viitor.
    Da, da bine la fani, dar realitatea e ca .... peste noapte nu au cum sa progreseze prea mult.
    Imi place Ferrari dar nu-mi place ingamfatul de Vettel. Despre Kimi numai de bine. Adica sper sa fie mai bine. Ca speranta moare ultima.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru