Raikkonen consideră că a avut un weekend "foarte slab" în Malaysia

de Daniel Popescu
Luni, 30.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a catalogat drept "foarte slabă" cursă din Malaysia, chiar dacă a a ocupat locul patru după ce a luat startul de pe poziţia a 11-a.

Esential 4 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in Marele Premiu al Malaysiei
Kimi Raikkonen a rămas în umbra coechipierului său Sebastian Vettel în Marele Premiu al Malaysiei, care a câştigat cursa după o luptă tensionată din punct de vedere strategic cu Mercedes.

Finlandezul a avut însă parte la rândul său de o cursă bună: plecat de pe locul 11 ca urmare a traficului dificil din a doua parte a calificărilor, finlandezul a suferit o pană la start după ce a fost atins din spate de Felipe Nasr, a rămas blocat în pluton la intrarea Safety Car-ului pe circuit şi a efectuat timpuriu a doua intrare la boxe.

De aici a urmat însă o revenire spectaculoasă la adăpostul unui ritm foarte bun cu pneuri mediu, iar fostul campion mondial a progresat constant până pe poziţia a patra, la 41 de secunde în spatele podiumului. Cu toate acestea, Raikkonen susţine că, din punctul său de vedere, a avut parte de o zi "foarte slabă" în Malaysia.

"Am avut un weekend foarte slab, în sensul lucrurilor care au mers prost.

După până am avut o deterioare a podelei şi asta este tot ce am putut să fac. Este evident că am avut ghinion în mai multe ocazii pe parcursul acestui weekend. Nu prea am ce să fac atunci când sunt lovit din spate. Asta este", a declarat el. 

Comentarii (16)

  • cupitza
    Cineva pe aici a spus ca Raikkonen va termina in primii 4. Buna previziune :) A se vedea comentariul lui "kimi" http://www.automarket.ro/formula1/hamilton-l-nvinge-la-limit-pe-vettel-n-lupta-pe-ploaie-pentru-pole-position-din-malaysia-61553.html.
    18 0
  • Totul a pornit de calificarile proaste. Ca ritm a fost usor peste Vetel. Zice bine el. Oricum, pana la final il vad si pe el trecandu-si in cont o victorie.
    21 1
  • unde sunt savantii ai de anul trecut care spunea ca kimi e terminat?vedeti ce inseamna masina?adaptata pe stilul pilotului,un pilot nu poate deveni peste noapte bun sau rau,ci masina e 99%.Acum alonso nu mai e pilot?diferentele intre piloti sunt mici si de vad doar la coechipieri
    25 1
  • Eu ziceam de pariu pe o sampanie ca Kimi termina in primi 4.
    17 2
  • F1 Vision
    A gresit un pic in calificari, nu neg asta, dar nu stiu cum putea evita pana (sau contactul in sine) din turul 4. Totusi s-a descurcat bine, a recuperat cat a putut, multi detractori au ignorat faptul ca a avut o pana si a fost la boxe in turul 5. Sper totusi sa se descurce mai bine de cursa viitoare, Ferrari are nevoie de ambii piloti in puncte.
    12 2
  • Pai ba Kimi, daca asta a fost week-end slab, la Melbourne cum a fost, catastrofal???
    8 4
  • Ha,ha,ha...
    Cand pleci din mijlocul plutonului ai sanse mari sa fi lovit,acrosat...mai multa atentie si/sau concentrare in calificari,(aici valabil si pentru inginerul de cursa),si poate il vedem la bataie pentru podium,nu cu timpii pentru a ajunge din urma locul 3 sau 4 !
    9 0
  • Florin
    Cred si eu ca zice asta. El e sigur ca il poate lua pe Seba!!! Ii urez succes. Ar fi al doilea care il bate pe marele campion!
    20 5
  • ... poate se astepta ca sa fie el primul care trage o victorie pentru Ferrari
    n-a fost sa fie ... urmeaza curse unde cu o masina cat de cat(asa se pare ca o are) poate sa ciupasca un loc 1-2-3 (Bahrein, Spa, Suzuka ... de ex)

    Avanti Kimi!

    Forza Ferrari!
    17 1
  • marius_0001
    KR a dispus de un rezultat mai bun decat prestatia ... daca se poate spune asa !

    Desigur, locul 4 este bun fata de ceea ce a reusit anul trecut - dar, asemenea erori ( in calificari si la start ) au consecinte. Eu personal preferam de la el un rezultat mai prost cauzat de o masina mai putin performanta si nu un rezultat acceptabil cu o masina ce s-a comportat nesperat de bine.

    Deci sunt de acord cu el : un weekend foarte slab.
    0 7
  • Mai sa fie, vad ca ati uitat complet de Mercedes :)....numai victorii Ferrari vedeti, hm...vi s-a urcat la cap. Nici nu vreau sa ma gandesc unde va va urca ego-ul daca Ferrari va castiga titlul.
    6 2
  • bogdan
    Forza Kimi, cum bine spune Ha,ha,HA cand pleci din mijlocul plutonului sansele de a fi acrosat dupa start sunt destul de mari. greseala s a facut in Q2 cand a iesit tarziu pe circuit. Vettel a fost primul (era prima masina aliniata pe linia standurilor), era foarte clar ca vine furtuna, fulgere puternice _ NU stiu de ce a iesit asa de tarziu_ dupa primul tur, era deja pe 11 i s a transmis de la boxe sa intre la standuri nu are sanse sa mai imbunatateasca ceva.
    Fara problema din prima etapa, dar mai ales daca prindea Q3 in Malaysia sunt sigur ca avea cel putin un podium. Asteptam cursele urmatoare.
    6 0
  • Nasr a fost prea laudat dupa cursa din Australia. Acum a compensat. A taiat un cauciuc, nu a prins top 10.
    5 2
  • Lăsați-l să se pregătească pentru victorie :))
    4 2
  • @ferr1
    ce hazliu esti tu cu pregatitul tau pentru victorie,ai vise umede ca alonso va mai pupa macar o victorie pana la sfarsitul carierei,cel putin betivanu are mari sanse sa prinda o victorie ,pe cand amore al tau nope:))
    P.S. vb cu daniel.popescu sa ti dea o dispensa sa ti poti schimba numele ca esti de toata jena.....McLake alonsake..ce zici te bagi?
    4 4
  • vodcanen
    Panarama de pilot, daca nici cu masina asta nu se descurca e complet varza, sa se care de la ferrari! Nu ajuta deloc echipa!
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru