Raikkonen, dezamăgit de eroarea comisă de Ferrari în calificări

de Daniel Popescu
Duminica, 27.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că Ferrari a comis o greşeală de începători în calificări când nu i-a mai permis să iasă pe circuit în ultimele minute din Q1, element care în cele din urmă a condus la eliminarea finlandezului.

Echipa a spus că totul este bine şi că nu trebuie să mai ieşim. Am pus la îndoială asta de câteva ori, dar ei au spus că nu este nevoie.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Kimi Raikkonen va pleca doar de pe locul al 16-lea al grilei de start în Marele Premiu al Ungariei, după ce a ieşit pe circuit doar cu pneuri de compoziţie medium.

Echipa i-a transmis să nu mai iasă pe circuit cu cauciucuri soft, întrucât timpul său era suficient de bun pentru a obţine promovarea în Q2, însă toate calculele au fost bulversate de Jules Bianchi. Pilotul echipei Marussia l-a devansat cu numai 0.062 secunde în finalul Q1, într-un moment în care Raikkonen aştepta calm a doua parte a calificărilor.

"Planul era să ieşim, dar dimineaţă m-am chinuit un pic cu pneurile medium. Monopostul a fost bun cu pneurile soft. Acesta era planul, dar echipa a spus că totul este bine şi că nu trebuie să mai ieşim. Am pus la îndoială asta de câteva ori, dar ei au spus că nu este nevoie şi putem vedea rezultatul", a declarat el.

A fost comisă o greşeală.

Oricum a fost un an dificil, aşa că nu are niciun rost să ţip. Greşeala este comisă.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Cu toate acestea, Raikkonen afirmă că nu este cazul să-şi exprime nemulţumirea faţă de echipă, în special pentru că a avut oricum un an dificil, iar o astfel de eroare nu are un impact major asupra poziţiei sale în clasament.

"A fost comisă o greşeală. Oricum a fost un an dificil, aşa că nu are niciun rost să ţip. Greşeala este comisă. Şi eu am făcut greşeli în trecut şi voi mai face şi în viitor. Oamenii fac greşeli, dar sunt lucrurile pe care trebuie să le schimbăm pentru a face lucrurile mai bine. Ca echipă de Formula 1, ca Ferrari, nu ar trebui să facem astfel de lucruri. Niciunul dintre noi nu este în primul an de Formula 1", a adăugat el.

Marele Premiu al Ungariei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Ferrari a mai facut astfel de greseli....nu e prima data...pacat...
    ...poate ia notite si mertzu ...sa ii faca asemeni si lui Ham. ...e mai curat...mai putina munca....dar ei nu..... Ei s.au decis...cine comenteaza ...ii dam foc...
    6 21
  • Ok, atunci mai merge un bla, bla, bla ca in afara de bla, bla, bla nu ii in stare de nimic.......
    1 46
  • Test Driver 01
    Este un an prost pentru Ferrari dar unul si mai prost pentru Raikkonen. Pe asamblu se vede ca sunt schimbati oamenii si sunt rotiti pe diferite pozitii pentru a vedea care este cea mai buna echipa pentru ca... fac greseli la fiecare cursa. Dar macar asa incearca ceva, decat sa nu faca nimic ca pe vremea lui Domenicali. Pacat de greseala asta, cred ca intra in Q2 daca iesea, dar... sa vedem ce face in cursa acuma.
    13 21
  • minusistii in actiune, cum zici ceva de chliotul asta de chiloti murdari cum se adunca ca mustele la...... Din pacate raikakanen asta ii cea mai mare eroare genetica care a prticipat la F1, atat de slab si de limitat incat daca il inlocuiesti cu badea Dheordhe tractoristu fara permis care tocmai o suflat 3 litri de tzuica obti rezultate mai bune si poti sa speri chiar si la podium!!!
    3 29
  • @sheitan
    chiar nu inteleg de ce iti versi frustrarile aici sunt televiziuni clasa otv pt cei ca tine
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru