Raikkonen neagă zvonurile despre performanţele modeste ale monopostului Ferrari pentru 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen nu crede în zvonurile potrivit cărora monopostul dezvoltat de Ferrari pentru sezonul 2015 are performanţe modeste în testele realizate în tunelul de vânt.

Sunt multe zvonuri în Formula 1, dar am 100% încredere în echipă, în oamenii care construiesc monoposturi şi în toţi mecanicii.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Presa italiană a relatat pe parcursul săptămânii trecute că primele informaţii despre dezvoltarea monopostului Ferrari pentru sezonul 2015 nu sunt încurajatoare.

Mai multe surse afirmau că datele furnizate de tunelul de vânt indică faptul că viitorul monopost este mai lent decât cel din sezonul curent, însă Kimi Raikkonen a negat această ipoteză.

"Sunt multe zvonuri în Formula 1, dar am 100% încredere în echipă, în oamenii care construiesc monoposturi şi în toţi mecanicii. Oamenii vorbesc întotdeauna, dar nu şi cei care desenează monopostul sau care lucrează în tunelul de vânt. Sunt sigur că putem avea un pachet bun? Va fi suficient de bun? Timpul va spune, dar avem mult de muncă", a declarat el.

Raikkonen consideră că Ferrari va folosi cu înţelepciunile elementele pe care le învaţă pe parcursul acestui an şi că va reuşi astfel să înregistreze progrese în sezonul 2015.

"Am învăţat multe lucruri şi nu ne aşteptam să conducem campionatul şi să câştigăm toate cursele.

Dar sunt sigur că vom face un mare pas înainte şi vom fi acolo, în luptă. Ştim care sunt problemele şi ştiu că oamenii pot lua decizii bune pentru a rezolva problemele. Există unele limite cu privire la ce putem şi ce nu putem face, iar asta ne limitează un pic, dar cu siguranţă vom înregistra progrese", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Asta de la inceputul anului spune aceeasi poezie. Devine plictisitor.
    11 7
  • nu poate spune prea multe , mai ales in situatia de fata si sigur el crede ca ceilalti stau pe loc in timp ce ferrari dezvolta dezor si spor , este clar pt el , asteapta anu sa-si ia banu indiferent de rezultate ,,, fortzaa rosaa [ ce-o mai ramane din ia ]
    7 6
  • Si Raikkonen ce sa spuna... bai astia care lucreaza la monopost sunt niste tampiti si nu stiu sa-l pregateasca monopostul altfel adica cu o alta suspensie pe fata? Adica sa-l deseneze un cu totul alt monopost? Evident sunt echipe diferite, dar as minti daca as spune ca stiu vreo echipa care a incercat macar sa deseneze doua variante de monopost, fiecare pentru cate un pilot. Asa ca problema este simpla, ori deseneaza o masina pentru unul, ori pentru celalalt. Sau nu fac nici asa ceva si lucreaza la altceva. Raikkonen nu se descurca cu monopostul actual, ok shit happens. Prea tarziu sa-l schimbe, anul viitor... vor produce doua monoposturi? Pentru ca Vettel este foarte interesat de cum se "misca" puntea spate a monopostului si nu de puntea fata asa cum il intereseaza pe Raikkonen. Si lui Raikkonen ce dureaza atata sa se adapteze monopostului asta si produca ceva rezultate? Ca locul 10-12 este irelevant, sunt sigur ca poate mai mult.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru