Raikkonen, penalizat pentru coliziunea cu Bottas. Mercedes devine campioană la constructori

de Daniel Popescu
Duminica, 11.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a fost penalizat cu 30 de secunde în clasamentul cursei din Rusia şi a coborât pe locul opt, decizie în urma căreia Mercedes a cucerit matematic titlul constructorilor.

Esential 8 este locul ocupat de Kimi Raikkonen dupa penalizarea de la finalul cursei
Valtteri Bottas şi Kimi Raikkonen au fost protagoniştii unui incident în ultimul tur al Marelui Premiu al Rusiei, la scurt timp după ce l-au depăşit pe Sergio Perez.

Raikkonen a încercat să-i smulgă locul trei lui Bottas, însă l-a lovit pe pilotul echipei Williams, care a fost nevoit să abandoneze. Raikkonen a putut continua cursa şi a trecut linia de sosire pe locul cinci, însă comisarii de cursă au considerat că este vinovat de producerea incidentului.

Astfel, finlandezul a primit o penalizare de 10 secunde cu stop-and-go, care a fost convertită într-o penalizare de 30 secunde în clasamentul cursei. În urma acestei decizii, Raikkonen a coborât de pe locul cinci pe locul opt, ceea ce a permis rivalei de la Mercedes să devină matematic campioana constructorilor cu patru curse înainte de final. Mercedes are acum 531 de puncte spre deosebire de cele 359 ale Scuderiei Ferrari.

De asemenea, Fernando Alonso a pierdut punctul obţinut pe circuit după ce a primit o penalizare de 5 secunde pentru că a depăşit în mod repetat limitele circuitului în virajul 16.

Punctul său a trecut în contul lui Max Verstappen.

Via FIA

Comentarii (20)

  • Aiurea.. oricum lua titlul la constructori. #ForzaFerrari !
    20 9
  • ma*bucur* pentru *galactic* .... e unde isi merita locul !!!
    3 5
  • bine ca vedeti si voi abia acum cand e pe picior de plecare ca alonso depaseste in mod repetat limitele circuitului. La Monaco nu-i iese ca da in garduri
    19 24
  • URA!!! MERCEDES CAMPIOANA!!! Inca putin si urmeaza si LEWIS!!!
    1 8
  • Mda, daca in locul lui Raikkonen era oricare alt pilot ai fi vazut si tu barna...... si l-ai fi compatimit pe Bottas, daca Bottas ar fi fost in locul lui Raikkonen l-ai fi injurat pe aici pe Bottas de s-ar fi speriat internetul.....
    16 8
  • Normal, cine se pune cu Williams,m de fapt se pune si cu Mercedes, doar sunt cei 2 lupi la cele 2 echipe.
    12 12
  • Si inca ceva, drept dovada ca a avut si Mercedes un cuvant de spus, lui Kimi i s-au dat penalizare 10 secunde, de ce le-au convertit in 30 secunde? Conform regulilor, daca nu mai apuca sa astepte la schimbarea de la boxe a rotilor acea pedeaps, se adauga la timpul final. Trebuia sa i se adauge 10 si nu 30 de secunde! Dar na, cu 10 secunde nu pierdea nicio pozitie, ramanea pe 5 si nu iesea Mercedes campioana. Tare...
    16 16
  • serban
    Bietul "Galactic", nici când abandonează aproape jumătate din piloți nu reușește și el să facă măcar un punctuleț, îl lasă răii ăștia de oficiali fără el ... dar o să ne spună probabil că este foarte mulțumit și că a făcut cea mai bună cursă a vieții lui, că doar a reușit să termine în fața celor de la Marussia și în același tur cu liderii ... ultima datorită celor două SC ...
    17 20
  • Sunt ferm ca roata se va roti si ptr Mercedes, la anu desigur. O sa sara cu fundul in sus-jos de bucurie.
    2 1
  • Tu ce ai mai cu sarmanul Alonso? Nici eu nu il suport dar lasa-l in patima lui acolo, ca nu e vina sa si a lui Button pentru ca nu au motor. :))
    31 4
  • serban
    Ce frumos a depasit Vettel! Si ce s-a mai bucurat pentru locul 2, l-a intrecut pana si pe Alonso in manifestari de bucurie! Noroc cu Rosberg batut de propria masina ca asa a ajuns pe 2. Locul 2, fani rosiatici!! Remember? Lasa ca la anul se va bate pentru titlul. Desigur, daca abandoneaza tot Mercedesul.
    8 23
  • daniel
    serban
    Incidentul (sau mai bine accidentul) dintre Kimi si Valteri s-a produs in ultimul tur.
    Cam cand vroiai sa mai treaca Kimi pe la boxe?
    In urmatorul tur de dupa ... ultimul?
    Unde mai pui ca era nevoie de o decizie a comisarilor de cursa ca sa stie de penalizare.
    E ridicol ce ai scris la 11.10.2015, 19:52
    9 1
  • Şofer, circulat, corect, banda, 1. Curbă, dreapta. Şofer, şucărit, banda, 2, taie, cale, curbă. Buşit, şofer, şucărit. Poliţie, veni, vidi...vicii. Pac, amendă, 30, miare. Şofer, şucărit, trasă, ideală. Curat murdar, coane Fănică! :)
    16 5
  • Dedicatie - fara numar, fara numar.....de la escrocii de la Volkswagen pentru escrocii de la Mercedes. Rusine , se vede din avion ca e manarie pe fata. Bulangii aia de la Made in Germany ( made in arsuri ) DEJA isi adusesera toate cacaturile sa sarbatoreasca ( a se citi au cheltuit bani ) si canci , ca nu sarbatoreau si ce s-au gandit , bah hai sa ai fortam pe astia putin ca nu puteam sa ramanem cu banii dati aiurea , ca noi LOGIC era sa castigam aici titlul. Si uite asa cine e sef e sef si in p..a goala. Made in Volkswagen/Mercedes. Tupeu ca in Romania.
    9 16
  • serban
    @daniel Nu sunt comentariile mele nici la 19.52, nici la 20.36, probabil un tâmpițel se crede pontos și își rezolvă în felul acesta frustrările ! Jenant.
    4 1
  • @iorgas
    da' bemveu cum e?
    4 3
  • iorgas
    bemveu e in mata
    1 10
  • zdhnzn
    omg ... =))
    0 0
  • bottas a intrat in kimi. dar nah, mercedes manareste orice.
    10 7
  • Ce depasire la Vettel asupa lui KIMI...clasa mare...depasire de mare pilot
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru