Raikkonen se consideră nevinovat: "Acroşajul cu Bottas, un incident obişnuit de cursă"

de Daniel Popescu
Luni, 12.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că nu este vinovat de producerea incidentului în urma căruia Valtteri Bottas a abandonat, însă pilotul echipei Williams îl contrazice.

Esential 3 era locul pe care concura Valtteri Bottas inainte de abandon
8 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general dupa penalizarea dictata de comisari
Valtteri Bottas şi Kimi Raikkonen l-au depăşit simultan pe Sergio Perez în ultimul tur al cursei de la Soci, însă ulterior pilotul Scuderiei Ferrari a încercat să treacă de conaţionalul său de la Williams pentru a obţine locul trei.

Totuşi, Raikkonen l-a lovit pe Bottas, care a fost nevoit să abandoneze, în timp ce el a ocupat locul cinci în urma unei pene la pneul stânga-faţă. Raikkonen a fost ulterior penalizat cu 30 de secunde în clasamentul cursei şi a coborât pe opt, însă pilotul se consideră nevinovat.

"Am încercat să-l depăşesc, l-am mai depăşit o dată în cursă în acelaşi loc şi l-am ajuns din urmă în virajul 3. După ce am decis să încerc nu am mai putut da înapoi.

Am ajuns acolo şi nu ştiu dacă nu m-a văzut sau nu se aştepta să fiu acolo. Am încercat să virez cât mai mult spre interior, dar nu am avut unde să mă duc şi ne-am lovit. Pentru mine a fost un incident de cursă, am încercat să depăşesc şi, din păcate, s-a terminat aşa cum s-a terminat", a declarat el.

În schimb, Bottas consideră că Raikkonen este singurul responsabil pentru producerea incidentului şi este dezamăgit că a ratat prezenţa pe podium.

"Nu cred că a fost un incident de cursă. Nu am văzut pe nimeni acolo, apoi am fost lovit de cineva în apexul virajului. Evident, sunt foarte dezamăgit că am concurat pe locul trei în ultimul tur şi apoi nu am obţinut niciun punct", a precizat el.

Via F1Fanatic

Comentarii (18)

  • Andrei
    Intr-un mod oarecum asemanator l-a scos si pe Alonso in 2012. Imbatraneste kimi....Mi-a placut calmul cu care a replicat Bottas.
    19 12
  • Saracu sfant, este atat de inocent si de sfant de ii intrece si pe tata si pe fiu si pe sfantul duh toti pusi la un loc..... daca acu 2 ani a primit fost incident de cursa cand a iesit ca dibolu de pe circuit si revenit pe el ca vaca de la pasune calare pe Massa(parca) considera ca si acuma i se cuvine sau ca lui i se cuvine totul...... Si accidentul cu Massa si accidentul cu Bottas a fost generat de faptul ca atat labele din fata cat si copitele din spate i se msica mai repede, mult mai repede decat is in stare neuronii sa proceseze!
    11 32
  • Kimi dute acasa locul tau nu mai e aici
    10 30
  • incident de cursa. Voi vedeti reluarea inainte sa comentati. Kimi era deja cu botul pe apex cand in sfarsit s-a hotarat si Bottas sa intre tot acolo. Kimi a primit penalizare doar pentru ca a abandonat Bottas si sa omoare initiativele de depasire. E o depasire din aia sa cedeze adversarul. Bottas nu s-a lasat intimidat dar a sfarsit rau
    34 10
  • a bagat mercedes o spaga la bernie ... da bine sa fie mercedes campioana cu n curse inainte de final
    15 6
  • @bmw, exact! La Singapore de ce nu a fost penalizat Massa cand l-a scos din cursa pe Hulkenberg? Ala a fost considerat incident de cursa...
    26 5
  • b a c v
    poate ca in apex Bottas era un pic mai in fata, dar s-a pozitionat DINAINTEA perioadei de franare mult mai in exterior, iar asta e o invitatie pentru orice pilot sa incerce ceva
    15 3
  • rommy f1
    Faceti voi aceeasi treaba cu oricine altcineva în trafic si vedem cine este vinovatul, când esti pe interior esti pe banda ta, nu l-a pus nimeni pe Botttas sa lase cale libera, dacă vă aducaţi aminte aşa ceva sa întâmplat şi acu ceva curse în urmă cu Vettel pe interior si a pierdut Raikkonen ceva pozitii, oricând vă aştept la aceeaşi mişcare
    8 0
  • kimi are perfecta dreptate ,exact asa s au intamplat lucrurile
    9 3
  • Da, au aparut trepadusii iubitori de kimi, pai de ce nu va faceti voi comisari de cursa ca le stiti pe toate! Daca il atingea pe Vettel as fi vrut eu sa va vad . Kimi ar trebui sa-si vada de alt sport, e complet depasit de evenimente. Are si o masina de top! Sunt atatia tineri care abia astepta sa se afirme iar asta isi bate joc de masina aia! Pilot Ferrari, auzi la el!
    8 24
  • rommy f1
    Lewis
    Eşti pe treaba ta priceput continuă:
    2 4
  • kimi a facut masina aia, cand s-au luat dupa indicatiile lui alonso nu prea le iesea; intrebati-l pe allison
    10 4
  • unul mai putin patimas
    Mai baieti nu va mai certati atata, capitalistii astia credeti ca sunt sfinti? Berni e prieten cu papa Wiliams, Mercedes furnizor de motoare pentru Wiliams, pregatiri pentru a sarbatori titlul la constructori, ghinion cu defectiunea lui Rosberg si hai sa dregem busuiocul etc. In rest ce sa spun o cursa animata, nu o procesiune clasica cum s-a intamplat in ultimele sezoane, vezi Doamne daca esti pe trasa ideala virajul e al tau sau daca ai schimbat odata directia nu mai ai voie sa o schimbi sa-ti aperi pozitia, parca formula 1 nu mai e un sport barbatesc (sa ma scuze femeile dar nu sunt misogin), parca ar fi un sport pentru mironosite (vai te spun lui mami ca mi-ai julit masinuta...). N-are rost sa purtati polemici, sa va inveninati, bucurati-va de spectacol cand este, jocurile le fac altii in culise
    13 1
  • Singaporezul
    Kimi s-a mai contrazis si cu echipa lui si era vinovat , cand a incurcat butoanele volanului!!!
    6 7
  • rommy f1
    Singaporezule
    De unde ştii ai fost acolo?????
    2 8
  • rommy f1
    Cei de la MERCEDES au vrut să se retragă din F1 înaintea celor de la BMW din lipsa rezultatelor, Schumi era pilot principal, dacă sunt băieţi de băieţi să se retragă acum
    3 1
  • Singaporezul
    "Eu beau mult , dar nu ma imbat"(si ca sa-ti raspund la intrebarea ta nu,nu am fost acolo dar ii doresc lui kimi sa castige cateva curse anul viitor)
    5 1
  • Bottas sa mai lase asa spatii inainte de viraj apoi sa se planga parca nici el nu stia cand sa inchida corect. Nu ma impresioneaza deloc pilotul asta la anii lui nu vad nimic diferit fata de restul mai batrani.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru