Raikkonen speră să-şi revitalizeze sezonul la Spa

de Daniel Popescu
Marti, 19.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen este încrezător că Marele Premiu al Belgiei poate reprezenta cursa care să-l readucă în formă după o primă jumătate modestă de sezon.

Esential 12 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general
27 este numarul punctelor obtinute de Kimi Raikkonen in primele 11 curse ale sezonului
Kimi Raikkonen priveşte cu încredere spre Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Pilotul Scuderiei Ferrari este încrezător că circuitul de la Spa-Francorchamps poate reprezenta locul în care să înceapă să înregistreze progrese în termeni de rezultate, datorită victoriei surprinzătoare obţinute în 2009 într-un context dificil.

"Ultima oară am pilotat aici într-un Ferrari în 2009 şi am câştigat, iar în acel an ne-am chinuit de la început. Dar la Spa am reuşit să ducem lucrurile într-o direcţie mai potrivită şi ar fi bine ca acelaşi lucru să se întâmple şi în acest an. Asta ar însemna că pilotajul ar fi ceva mai plăcut. Este întotdeauna mai plăcut când obţii rezultate", a declarat el.

Raikkonen are însă şi alte motive pentru care este optimist înaintea acestei curse.

Fostul campion mondial apreciază circuitul de la Spa-Francorchamps pentru configuraţia sa şi pentru provocările pe care le oferă piloţilor.

"Spa este probabil circuitul meu preferat, pentru că este pe stil vechi cu pante şi denivelări prin pădure. Ca pilot, poţi face diferenţa în fiecare parte a circuitului, dar până la urmă este o combinaţie de factori. În La Source poţi câştiga sau poţi pierde mult timp şi ai nevoie de o viteză bună când ieşi din viraj, pentru că după el vine lunga linie dreaptă care include şi Eau Rouge. Acel viraj a fost luat cu uşurinţă cu acceleraţia la podea, dar s-ar putea ca în acest an să nu mai fie cazul", a adăugat el, referindu-se la introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Via GPUpdate

Comentarii (8)

  • Vom vedea!
    5 0
  • Ca fan Alonso si Ferrari sper , ca speranta a mai ramas Fortzaa Rosaa
    5 2
  • La cum este de ciudata masina, cum vrei ca omu asta sa fie miraculos a face performanta, eu cel putin il inteleg ( masina este creata dupa oamenii cu idei si nu cu fapte) .
    6 3
  • @fghfh Alonso de ce poate? ?
    4 6
  • @Sheitan - Alonso poate mai bine decat Raikkonen dar sincer vorbind nici Alonso nu prea poate. Nici nu prea ai cum cand echipa ta decide sa faca un motor de rahat cand motorul conteaza poate cel mai mult la ora actuala.
    9 2
  • La Spa castiga Kimi (experienta).
    6 13
  • e praf masina asta e facuta dupa mafia lui alonso kimi are alte stiluri
    6 8
  • @WickedSick M-am referit strict la diferenta dintre ei si nu la performantele marotoagei rosii!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru