Raikkonen: "Sunt multe motive pentru care am fost învins de Alonso, dar nu intru în detalii"

de Daniel Popescu
Marti, 09.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că există mai multe motive pentru care a avut rezultate semnificativ mai slabe decât cele obţinute de coechipierul său Fernando Alonso, însă refuză să intre în detalii.

Esential 55 de puncte a obtinut Kimi Raikkonen in sezonul 2014
161 de puncte a acumulat Fernando Alonso pe parcursul sezonului recent incheiat
106 puncte a fost diferenta dintre cei doi piloti Ferrari ai sezonului 2014
Kimi Raikkonen a ocupat doar locul 12 în clasamentul general al sezonului 2014 cu numai 55 de puncte, performanţe semnificativ mai slabe decât cele obţinute de coechipierul său de la Ferrari, Fernando Alonso.

Spaniolul a ocupat la final locul şase în clasamentul general cu 161 de puncte şi a terminat în puncte 17 dintre cele 19 etape ale anului. Raikkonen afirmă că există numeroase motive pentru această diferenţă majoră de rezultate, însă a refuzat să intre în detalii.

"Sunt multe motive, dar rezultatul final este acelaşi. A fost un an dificil din multe puncte de vedere şi, atunci când lupţi pentru orice altceva în afară de timp nu este un an foarte bun.

Ca echipă am avut un an foarte prost. Eu m-am chinuit mai mult, dar nu are niciun rost să intru prea mult în detalii. Evident, trebuie să muncim din greu în anii următori pentru a îmbunătăţi şi a pune Ferrari în frunte, acolo unde trebuie să fie", a declarat finlandezul pentru publicaţia Top Gear.

În sezonul următor, coechipierul lui Raikkonen va fi Sebastian Vettel, despre care a afirmat anterior că este singurul pilot cu care se înţelege bine şi în afara Formulei 1. El nu crede însă că relaţia de prietenie va fi stricată de luptă internă pentru supremaţia din sezonul următor.

"Va fi interesant. Nu văd de ce prietenia noastră ar trebui să se schimbe. Împreună vom încerca să împingem Ferrari de la spate acolo unde ar trebui să fie şi vom încerca să ne învingem unul pe celălalt. De asemenea, cred că ne putem simţi bine", a adăugat el.

Via Top Gear

Comentarii (16)

  • Ferrari
    Fantastic cat de mult se plange asta...... daca ar aloca tot timpul asta pentru o mai buna pregatire a curselor probabil ca ar fi din nou pilotul care a iesit campion mondial! Faptul ca a fost dominat din toate punctele de vedere ar trebui sa ii dea de gandit si sa il invete sa taca si nu sa il convinga sa se tot laude cu asta! Daca ar fi tacut ar fi ramas filozof asa a demonstrat ca este slab din punct de vedere psihic si as fi surprins sa il intereseze pe Vettel menajatul prieteniei si nu lupta pentru titlu...... mai degraba va incerca sa il domine si Vettel la fel cum a facut-o Alonso........
    16 33
  • bogdan
    Cand vezi scris Ferrari oriunde, te gandesti la brandul cu multa istorie si performante incredibile. Cum ai obraznicia sa te semnezi asa @Ferrari?
    20 14
  • Eh nu stiu daca numai masina a fost de vina, Raikkonen... pare neinteresat de Formula 1 in aceste zile. Salariul este bun, sotia merge, probabil vine un copil, au trecut zilele cand era interesat sa se bata pentru un titlu si sa stea noptile treaz pentru a gasi strategia perfecta. Evident, echipa inca il sustine, cel putin masina pregatita pentru el, pentru sezonul viitor este mult mai pe gustul lui, speram totusi sa produca si ceva rezultate cu ea. Cel putin in 2014, nu s-a descurcat deloc cu masina pregatita pentru el, as spune ca nici nu s-a inteles cu ea dar nici nu si-a dorit sa adapteze. Si rezultatele s-au vazut... 50 si ceva de puncte lol....
    18 8
  • E o curpa murdara in gradina Ferrari! Ifose de vedeta si pretentii mari. Atat! Il dadeam afara demult. Sper sa nu-l incurce pe Vettel!
    7 27
  • Ferrari
    lol bogdanel, inainte de a fi lup moralist invata sa iti scri numele cu litera mare sau nu ai invata la scoala ca un nume se scrie intotdeauna cu litera mare? sau trebuie sa intelegem ca te desconsideri profund?Cat despre obraznic, lol, ti-a trecut macar o fractiune de secunda prin capul ala al tau de se semneaza cu litera mica ca sa ma chiama? Inainte de a scrie ceva ai grija sa verifici daca ai laba conecatat la creier!
    7 12
  • bogdan
    ferrari pari un infantil masturbator asa ca te las sa ti vezi de treaba. Succes.
    7 9
  • @bogdan: Cei care se semneaza cu @Ferrari, McLaren bla bla, cred ca isi doresc sa lucreze pentru echipele astea dar evident... nu sunt bagati in seama. Nu stiu daca au incercat sa trimita un CV, dar deh unii n-au ce scrie in acel CV, o foaie goala nu-i ajuta. Asa ca nu le mai ramane decat sa posteze cu eh te-ai prins, aceste ID-uri :P

    Ca fapt divers sa vezi cand vine unul @Dany, care se tot cearta cu cei care ii copieaza id-ul de parca id-ul asta este al lui adus de acasa lol :P
    8 3
  • VAMPIRUL
    De unde reiese ca,acest kimi vb despre ALONSO?????"Sunt multe motive, dar rezultatul final este acelaşi. A fost un an dificil din multe puncte de vedere şi, atunci când lupţi pentru orice altceva în afară de timp nu este un an foarte bun. Ca echipă am avut un an foarte prost. Eu m-am chinuit mai mult, dar nu are niciun rost să intru prea mult în detalii. Evident, trebuie să muncim din greu în anii următori pentru a îmbunătăţi şi a pune Ferrari în frunte, acolo unde trebuie să fie", a declarat finlandezul pentru publicaţia Top Gear."
    7 3
  • Marius
    Treaba merge leafa vine, noi cu drag muncim!
    5 2
  • Usor tembel raikonica asta, tot o da cu prietenia cu Vettel, parca il si vad cum se da la o parte din calea lui Multi21.
    4 8
  • da ma da ,deaia nu a mers ferrari ca si echipa ca i a tras kimi in jos.Vedeti nici in noaptea asta sa nu dormiti de focul banilor lu ferrari.Nu am auzit niciodata pe cineva sa spuna ca ferrari de cativa ani se lupta doar cu numele ,nu au avut un proiect de genul celor de la redbull,si acum mercedes ,care muncesc foarte bine ,kimi e de vina pt tot ce e ferrari in ziua de azi ,nu m ar mira sa se dea vina tot pe kimi ca alonso un pilot ffff bun nu a castigat nimic cu ferrari in 5 ani de zile......
    7 2
  • Ferrari
    @(89) sa ma scuzi, dar cred ca esti cam limitat si defapt vorbesti despre visele tale erotice cu job-uri la McL sau Ferrari! Mcl avea cateva posturi disponibile saptamana trecuta, nu mi-am depus CV-ul, nu am fost interesat.... cat despre macaronaria..... n-ai sa ma vezi plecand din Anglia in tara aia.......

    @bogdanel, te-ai uitata in oglinda cand ai scris mesajul tau si ti-ai facut o caracterizare, un autoportret! Ne pare rau pentru tine, poti si tu sa apari la TV si sa spui ca vrei ca toate fetele sa apeleze la tine, bafta chiar!
    3 8
  • @Ferrari: Nu te stresa cu scuzele, nu-i nevoie. Comentariile tale ma distreaza intotdeauna chiar daca nu au nimic interesant de spus. Spor la dat cu matura, sau cu furatul, depinde ce faci tu prin Anglia acolo. Oricum postarile tale si gunoaiele astea de comentarii nu te recomanda ca pe cineva destept sau cult sau cultivat. Cat despre Italia, tot dracul ala este ca tigani sunt si acolo si-n Anglia. Si tot la furat sunt, doar ca macar in Italia nu-s indieni sau arabi lol. Anglia saraca-i ca US-ul, popolatia indigena este grasa, se prosteste cu fiecare generatie si scade ca numar.
    2 4
  • Ferrari
    @(89) ti-as putea plati cu aceeasi moneda dar ca sa fac asta dar pentru asta ar trebui sa ma cobor la nivelul tau sau sa ma bag cu scroafa in cocina si din pacate nu-mi place cum dughneste si nici carnea aia murdara nu imi place sa o manac asa ca spun pas! cat despre furat..... banuiesc ca vorbesti din experienta ta de zi cu zi pentru ca altfel nu inteleg de unde ai asa de multa experienta si insisti asupra acestui aspect! Cat despre Anglia,lol, ce spui tu acolo arata clar ca IQ-ul tau se ia la tranta cu zero absolut si castiga de fiecare data! Asa ca stimate mucos, copil frustrat, mai usor cu aroganta, te face sa areti mai prost decat esti in relaitate si nu iti vine!
    1 4
  • @Ferrari: Vise tata, multe vise si nimic altceva. Te visezi prea inteligent si prea onest atata timp cat nu faci decat sa-i jignesti pe altii. Comice comentariile tale dar daca erai destept, spuneai ca-ti pare rau ca i-ai jignit gratuit pe altii, ceea ce evident nu s-a intamplat. Vad ca-ti plac postele cu Anglia, deh una este sa vizitezi/lucrezi/locuiesti intr-o tara si alta este sa-ti cumperi postere si sa-ti decorezi peretii camerei cu ele.
    Spor la furat in continuare, cuvintele folosite de tine nu arata altceva din pacate. Dar deh, daca nu poti altceva, stimabile!
    3 0
  • mirel_f1
    Oare care sunt motivele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru