Red Bull amenință Ferrari și Mercedes: Ricciardo, cel mai rapid în antrenamentele din Ungaria

de Daniel Popescu
Vineri, 28.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente de vineri de la Hungaroring, în timp ce locul doi a revenit rivalilor de la Ferrari.

Mercedes și Ferrari sunt implicate într-o luptă dură și echilibrată pentru titlul mondial, însă este de așteptat că Red Bull Racing să ofere o replică puternică prin prisma faptului că monopostul se potrivește foarte bine circuitului de la Hungaroring.

Prima dovadă în acest sens a venit în antrenamentele libere de vineri, în care Daniel Ricciardo a stabilit cel mai bun timp. Mai întâi, australianul a fost cronometrat cu 1:18.486 în prima sesiune, atunci când l-a devansat cu două zecimi de secundă pe Kimi Raikkonen.

Locul 3 i-a revenit lui Lewis Hamilton, care a fost urmat de Max Verstappen și Valtteri Bottas, în timp ce Sebastian Vettel a terminat doar pe 6 din cauza nor probleme de supravirare a monopostului Ferrari.

În a doua sesiune, Ricciardo a fost cronometrat cu 1:18.455 și l-a devansat cu două zecimi de secundă pe Vettel, în timp ce Bottas a terminat pe locul 3 în fața lui Raikkonen și Hamilton. De data aceasta, Verstappen a fost cel mai lent pilot din grupul celor 3 mari echipe.

Calificările pentru Marele Premiu al Ungariei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, ora României:

Ungaria - Rezultate Antrenamente 1:

Ungaria - Rezultate Antrenamente 2:

Înainte de startul antrenamentelor, Sauber a confirmat că renunță la acordul cu Honda semnat anterior și că va continua să folosească motoare Ferrari și în sezonul 2018.

Principala diferență față de sezonul actual este că elvețienii vor avea la dispoziție aceleași specificații de motoare ca și Scuderia. Între timp, exista informații că Honda negociază semnează unui parteneriat cu Toro Rosso. 

Comentarii (15)

  • Incepe nebunia :) !
    Fortza Ferrari!
    11 3
  • Iarasi, doar mici modificari la aripa spate. Ce naiba, vor sa ii faca campioni pe Ferrari? Nu inteleg, cand la Ferrari se vede cu ochiul liber si consemneaza si ziaristii ca masina evolueaza aerodinamic cursa de cursa, Mercedes nu aduc nimic care sa se vada pe masina.
    5 13
  • De abia astept un podium: Verstappen, Vettel, Bottas.
    0 0
  • hulkenberg , penalizare 5 poziti pe grila de start
    1 0
  • Ha,ha,ha
    Ferrari sunt varza. Complet.
    2 10
  • Prima zi de antrenamante a fost destul de interesanta mai ales prin prisma... accidentelor :P Primele antrenamente au fost pe o vreme ceva mai rece, si cred ca multi piloti au gresit in a estima aderenta pistei, dar FP 2 a fost marfa de urmarit de la fata locului. La un moment dat ma gandeam c-o sa fie o vreme urata dar a iesit soarele si a fost totul ok, cred ca maine o sa fie si mai cald si probabil la fel si duminica, copii erau bucuriosi de vremea frumoasa si de diferitele atractii :P

    Au fost multe discutii cu si despre acest "Halo", n-am urmarit conferintele pilotilor, dar cred ca cam toti pilotii au fost intrebati despre Halo... ma gandesc ca s-a scris deja destul prin presa, cel putin Felipe Massa este cel mai puternic sustinator al acestui Halo, mai apes prin prisma faptului ca a avut acel accidentul, aici pe Hungaroring. Pilotii par relaxati, si am avut ocazia sa-l vad si pe Giovinazzi semnand autografe alaturi de cei de la Haas, dar l-am vazut si pe Magnussen ofticat ca i-a busit masina....

    Vasseour a discutat sau au avut o intalnire cu cei de la Ferrari, pentru ca inainte de FP 2 a anuntat ca vor prelungi parteneriatul, si cei de la Sauber pareau foarte bucuriosi de acest aspect. Sunt zvonuri ca cei de la Honda ar negocia ori furnizarea de udp celor de la Toro Rosso ori cumpararea echipei dar se pare ca si cei de la Ferrari sunt interesati de cumpararea echipei sau poarta discutii de ceva timp pe acest subiect. Evident, le-as numi zvornuri pentru ca n-am vazut nimic serios prezentat in presa, dar... se pot adeveri.

    Vremea este frumoasa, masinile se aud foarte bine, pare sa fie o lupta intre Ferrari, Mercedes si Red Bull, dar cred ca cei de la Mercedes vor scoate asul din maneca in calificari, sa vedem Ferrari si Red Bull ce vor face atunci.

    Weekend placut in continuare, sper sa aveti ocazia de a vedea cursa din Ungaria pe viu, pentru ca se merita!

    P.S. Plus scapati de comentatorii de la Sky sau Digi :P
    5 1
  • Mircea, tu chiar ai fallow pe monopostul Ferrari. Ai un punct rosu de la mine man :)!
    10 0
  • cool, vor fi foarte disputate calificarile
    abia astept SPECTACOLUL din calificari
    pentru altii ... somnic placut dupa amiaza asta!
    0 0
  • Masa e posibil sa nu alerge in acest GP datorita unor probleme medicale ( sufera de ameteli ) Paul Di resta e in stand by.
    0 2
  • Massa*
    0 2
  • Si Raikko are ceva ameteli dar se trezeste pana la ora calificarilor
    0 2
  • Massa a primit ok-ul medical sa participe la FP3
    2 2
  • Massa e un pilot bun, pacat ca n-are masina.
    0 1
  • Pana la urma Felipe masa va fi inlocuit cu Paul Di Resta
    0 2
  • Massa -*
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru