Red Bull anticipează progrese majore: "Cu noul motor Renault vom ajunge la nivelul Ferrari"

de Daniel Popescu
Luni, 23.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull consideră că va putea egala performanţele Ferrari datorită noului update pentru motor pregătit de Renault, care valorează circa o jumătate de secundă.

Renault a testat la Barcelona o nouă versiune pentru motor de Formula 1 şi a decis să îl introducă începând cu Marele Premiu al statului Monaco de la sfârşitul acestei săptămâni.

Producătorul francez a reuşit să construiască doar două unităţi cu noul update, una pentru echipa de uzină şi una pentru Red Bull Racing. Renault anticipează progrese de circa o jumătate de secundă pe tur, ceea ce îl face pe Christian Horner să considere că Red Bull va putea obţine performanţe similare cu cele ale Scuderiei Ferrari.

Urmareste Automarket
"Cu ceea ce urmează, avem motive de optimism.
Dacă putem obţine ceea ce este promovat şi vom putea cel puţin să luptăm cu Ferrari în fiecare weekend, atunci sperăm să putem începe să micşorăm diferenţa faţă de Mercedes pe anumite circuite. Daniel Ricciardo s-a calificat la numai 0.65 secunde de Lewis Hamilton în Spania, ceea ce este foarte încurajator. Dacă putem găsi câteva zecimi de secundă, cu siguranţă vor fi bine venite"
, a declarat şeful Red Bull Racing.

Pentru moment, Red Bull nu a decis dacă va oferi noul motor lui Ricciardo sau Max Verstappen, însă cel mai probabil australianul va fi cel ales.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • mobius
    RB, i-a depasit deja pe Ferrari in precedenta cursa si fara un motor Renault imbunatatit (fara acea pana de la inceputul cursei cu siguranta si Riciardo i-ar fi depasit pe ambii piloti Ferrari), asa ca acum nu cred vor fi probleme in acest sens. Singura problema va fi, eventual, de fiabilitate. Vom vedea probabil si echipa proprie a constructorului Renault ceva mai in fata. RB a castigat patru campionate lasand in urma niste semne de intrebare, acum insa dau dovada ca sunt o echipa bine inchegata, capabila de performante demne de respect. Ma bucur pentru ei.
    24 18
  • .......
    care pana man la inceputul cursei ca nu-mi amintesc?si cei de la rbr vb mult . o sa-i depaseasca pana la final cei de la ferrari
    7 8
  • ...........
    rici a facut pana in ultimul tur de circuit ,a schimbat si a revenit tot pe 4 bos
    7 7
  • Mobius este un pic frustrat ca ambii piloti Ferrari l-au depasit pe Button cu un tur, iar Alonso a abandonat, in Spania, la el acasa. Spera la altceva si nu i-a iesit.
    15 5
  • Ha,ha,ha...
    Credibil ce spun cei de la RBR,la urma urmei vb rezultatele...iar cu un plus de putere si fara probleme de fiabilitate,vor depasii Ferrari pe cam toate circuitele ce vor urma,avand in vedere ca vremea va fi tot mai calda si cei de la Ferrari au probleme cu pneurile....defapt ei au cam "dereglat" de tot monopostul in incercarea de a prinde Mercedes,tipic pentru ei la capitolul "dezvoltare" ... :( !
    Mercedes nu va fi de batut nici anul asta,clar !
    15 6
  • robert
    Ferrari a fost mai rapida decat RBR in Spania dar pe acel circuit nu prea se depaseste. La fel va fi si la Monte Carlo unde puterea masinilor nu iese atat in evidenta. Concluzia este ca tot Mercedes domina autoritar si rar vor fi cursele cand Ferrari si RBR vor avea sanse la victorie.
    12 4
  • @robert
    Daca nici in spania nu se depaseste, atunci unde?
    5 12
  • Exact la ce ma gandeam anul trecut cand Ferrari a acceptat sa acorde motoare celor de la Toro rosso, astia de la Renault au desfacut motorul Ferrari, au vazut ce e acolo si au imbunatatit unde au putut, practic au motorul din 2016 al celor de la Ferrari. Ce sa mai...
    6 7
  • Daca se adevareste zvonul, cu acea jumatate de secunda se poate bate direct cu Merecedes, nu doar cu Ferrari, asta este, tin cu Ferrari dar daca tot nu ii ajung pe cei de la Mercedes sa o fac cineva sa avem niste spectacol la varf.
    11 1
  • greu de crezut..vom vedea..
    2 1
  • Un bullshit ce spune Christian Horner, mai bine s-ar uita la Geri Halliwell care nu cumva s-o taie dupa vre-un miliardar cacacios!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru