Red Bull, convinsă că va lupta cu Mercedes pentru victorii la revenirea în Europa

de Daniel Popescu
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner este optimist că Red Bull Racing va lupta pentru victorii cu Mercedes începând cu Marele Premiu al Spaniei din luna mai, datorită unor upgrade-uri pregătite de Adrian Newey.

Esential 154 de puncte are Mercedes in fruntea clasamentului constructorilor
57 de puncte a acumulat red Bull Racing, cu care ocupa locul doi in clasamentul general
Mercedes a câştigat toate cele patru curse din debutul acestui sezon, iar în ultimele trei etape a ocupat şi locul doi, dominaţia echipei germane fiind una impresionantă.

În prezent, principalul adversar al echipei este Red Bull Racing, care a acumulat doar 57 de puncte faţă de cele 154 ale germanilor, iar şeful Christian Horner anticipează un reviriment începând cu Marele Premiu al Spaniei.

"Dacă vrem să fim campioni, trebuie să luptăm cu ei. Vom da tot ce avem mai bun şi cred că putem lupta cu ei, dar nu putem pierde prea mult teren. Ştim unde trebuie să corectăm problemele noastre şi sper să facem paşi în această direcţie la Barcelona", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

De altfel, inclusiv Mercedes anticipează o creştere de formă din partea celor de la Red Bull Racing.

Preşedintele Niki Lauda este convins că echipa austriacă pregăteşte un update major pentru monopost în contexctul în care directorul tehnic Adrian Newey nu a fost prezent la Marele Premiu al Chinei.

"Cei de la Red Bull sunt faimoşi pentru revenirile lor, iar Newey este acolo. Nu a fost aici (n.r - la Shanghai), aşa că mă tem că va trimite ceva la Barcelona", a precizat el.

Via Reuters

Comentarii (11)

  • ce buna gluma Rosberg a terminat la 15 sec de HAM si vine RBR de pe 4 si 5 si spun ca vor lupta COT-LA-COT CU MERC :)))
    15 12
  • tfxjfx
    Chiar si asa, va fi prea tarziu =))
    9 9
  • Poate vom avea ceva batalii!
    15 0
  • stie horner ce stie, si mai stie ca nu cu mercedes se va lupta, ci cu alonso, pentru ca resursele mercedes de anul asta sunt cu mult avansate fata de toate celelalte echipe, deja hamilton isi permite sa stea pe la boxe cand altii isi dau duhul pe circuit!
    19 3
  • Mai bine mai tirziu decit niciodata
    9 3
  • pablo256r
    Dupa 4 curse diferenta la constructori este de 97 de puncte in conditiile in care Lewis a abandonat in prima cursa. Mercedes au un monopost care lejer este cu o secunda mai rapid decit RBR pe orice circuit. Daca mai luam si viteza de varf pe liniile drepte unde conteaza puterea motorului nu-i vad cum vor putea recupera diferentele. Diferentele sint prea mari si sint la toate capitolele.
    15 5
  • Trebuia sa vina si ei cu o declaratie razboinica...Pana sa bata Merc e cale lunga, e un Alonso acolo care le cam incurca socotelile. E drept, ca nu le trebuie decat un motor bun. Poate trec la motoare Mercedes ;)
    11 5
  • Renault nu a fost nici anii trecuti cea mai puternica motorizare, dar anul acesta este cam mult prea in urma fata de titulatura de cea mai titrata, si fata de banii care se vehicula ca ii cere, fiind pe departe cea mai scumpa din furnizori.
    Dar, daca ne uitam un pic la anii trecuti, niciodata RBR nu statea bine la inceputul anului si apoi a revenit mai mult sau mai putin spectaculos. Mercedes are un avantaj puternic, dar sa nu uitam ca Newey inca nu si-a spus ultimul cuvant. Desi la acest handicap de putere, si la restrictiile existente, nu stiu ce inventivitate aerodinamica va introduce. Oricum, ar fi bine ca Mercedes, RBR si Ferrari sa se lupte cot la cot dealungul cursei si sa nu mai fie aceste trenulete lente la distanta pentru conservarea a tot in afara de nervii pilotilor.
    9 0
  • Din cate vad, Reedbull a luat-o pe urma celor de la Ferrari de anul trecut cu datu din gura.
    7 11
  • Cum necum, cred ca vom asista la o dominatie de cel putin 3 ani a celor de la Mercedes. Prostia FIA este ca au inghetat dezvoltarea motoarelor pana in 2018 chiar din primul an de la introducerea lor. Ar fi trebuit sa amane cu cel putin un an aceasta restrictie. Orce altceva nu va putea compensa diferenta de putere intre motoare (e mare). Totusi, sa vedem cu ce vine la anul Honda. Se pare ca vor fi in avantaj.
    7 3
  • da mercedes sint in fata ,doar la constructori este diferenta mare ,dar la piloti se joaca in continoare [o victorie si un egal si asta este ] ,in europa este alceva si sa nu uitam de anii trecuti rasturnari de situatii, sa speram ca FERRARI ,si KIMI ,isi vor reveni ca pasarica lu, phonix, [RBR mai putin] si vom asista la ceva dueluri ,FORTZAAA ALONSOOO
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru