Red Bull exclude recrutarea lui Alonso de la McLaren: "A generat un pic de haos oriunde a concurat"

de Daniel Popescu
Luni, 13.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner nu este interesat să-l transfere pe Fernando Alonso de la McLaren la Red Bull sub pretextul că acesta a generat haos la echipele anterioare și se află spre finalul carierei.

Transferul surprinzător al lui Daniel Ricciardo la Renault a generat un loc disponibil la Red Bull Racing, care în principiu este râvnit de orice pilot de top.

Prin urmare, echipa nu duce lipsă de opțiuni, iar una dintre cele mai spectaculoase ar fi aducerea lui Fernando Alonso, al cărui contract cu McLaren expiră la sfârșitul acestui an. Totuși, șeful Christian Horner a exclus o astfel de mutare, în special din cauza temperamentului pilotului spaniol, dar și al faptului că echipa intenționează să-și respecte strategia de a aduce un pilot tânăr.

"Am un respect deosebit pentru Alonso, este un pilot fantastic, dar ar fi foarte dificil să-l vedem aici. A avut tendința de a genera un pic de haos oriunde a mers. Nu cred că ar fi cel mai sănătos lucru pentru echipă ca Fernando să vină aici. Preferința noastră este să continuăm să investim în tineri decât să luăm un pilot aflat la finalul carierei", a declarat el.

În prezent, opțiunile celor de la Red Bull sunt doi piloți aflați în programul de dezvoltare: Pierre Gasly de la Toro Rosso și Carlos Sainz Jr, care a fost împrumutat în acest an la Renault.

"Suntem norocoși că avem câțiva piloți talentați sub contract.

Cred că vom evalua situația. Este un monopost foarte atractiv, nu cred că vom duce lipsa de cereri și oferte", a adăugat Horner.

Via Motorsport

Comentarii (17)

  • SIMPLE MINDS
    Passangers -Miss Sarajevo.Chiar Bono si Pavarotti sa greseasca simultan?Putin probabil.
    2 6
  • i-a dat-o la ficati!

    mai bine l-ar lua pe kimi!
    2 7
  • hopa..il are pe kimi pe sapca, acum vad. asa da!
    1 7
  • mobius
    De la RBR tocmai a plecat un pilot de top si asta pentruca echipa are o politica de promovare a lui Max, cu orice pret. Nu cred ca un alt pilot de top ar accepta un statut de nr. doi din start, in nici un caz Alonso. Afirmatiile lui Horner, ca sa fiu elegant, sunt deplasate, probabil, de complezenta. Alonso nu a creat niciodata haos in nici o echipa in care a concurat, ( nu-mi vine sa cred ca s-a spus asa ceva despre el si inca de un om care se considera in elita), a pretins insa intotdeauna postura de nr. 1, postura pe care a onorat-o intotdeauna.
    19 10
  • "Vulpea care nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii".
    10 4
  • Adica lui Horner ii este frica sa nu le deranjeze cineva "bijuteria".
    Si in eventualitatea in care Alonso ar ajunge acolo sa il faca de rusine pe pustiulica.
    Stai linistit cumetre, nu vine Alonso sa suporte figurile voastre, cel putin la Mclaren nu il freaca nimeni la cap si ia si un porcoi de bani, omul si-a acceptat conditia asta este. Dar nu o sa se lase calcat in picioare ca vreti voi sa claditi echipa in jurul unui singur om care pana acum a demonstrat ca are talent dar sta prost la alte capitole.
    Aia cu " vrem sa promovam piloti tineri " e fumata probabil numai voi puneti botul la ea.
    Si cea mai tare este treaba cu haosul, uitati-va mai bine la voi in echipa cine a adus haosul.:)))))
    15 4
  • Vai, vai, vai, ce revoltati sunt alonsistii ! Si au dreptate, cum adica, Fermecatu' a produs scandal si haos pe unde a fost ? Pai de la McLaren a plecat, in 2007 cu un covor de flori in fata, nu cu suturi in fund si de la Ferrari la fel ! Toate echipele de top se bat sa-l angajeze, dar el nu si nu, vrea la McLada cu orice pret, ca sa-i duca pe aia pe culmile unui loc 6-7, asta in cel mai fericit caz ! De la Honda cerea un motor castigator in cateva luni, acum nu mai conteaza performanta, ci "atitudinea" ... rizibil, daca nu ar fi trist !
    Crunta realitate este ca, in afara de mamica lui si McLada, nu-l mai vrea nimeni. Punct.
    3 16
  • Horner decât să spună asemenea lucruri , mai bine tăcea din gură . Alonso are 37 de ani , la monoposturile actuale mai poate continua liniștit cel puțin 3 sezoane. Schumacher a revenit în F1 la 41 de ani , Prost a obținut ultimul titlu la 38 de ani , Mansell la 39 , deci nu vârsta ar fi o problemă. Iar afirmația cum că Alonso a creat haos pe oriunde a trecut , e nesimtita de-a dreptul. A fost povestea cu McLaren în 2007 când a avut dreptate. Apoi la Ferrari nu s-a înțeles cu regretatul Marchionne , care l-a adus pe Vettel crezând ca neamțul este un pilot mai bun. Nu a demonstrat lucrul ăsta până acum , dimpotrivă a arătat că este mai slab decât Alonso. Revenind la Horner aveam o altă părere despre el , dar declarația asta mi-a schimbat-o radical. E un om lipsit de caracter care isi permite să jignească o legenda a F1 , cu lumini si umbre desigur care este Fernando Alonso.
    17 11
  • ovidiu15081982
    Horner nu vrea un pilot mai bun ca Verstappen ca sa nu iasa scantei...nu vrea sa-l doara capu. Acum fie vb intre noi Alonso nu e un pilot ascultator, in 2007 a fost episodul McLaren- Spygate, in 2008- Crashgate- Renault iar la Ferrari nu a creat o atmosfera chiar f.buna.
    Parerea mea ca va merge in Indy, sa vedem ce anunta azi
    8 4
  • RBR isi promoveaza produsele in F1, cum de altfel face si in celelalte sporturi in care sunt implicati. Publicul lor tinta nu are 37+ ani, asa ca nu vad de ce ar avea nevoie de Alonso. Mai mult decat atat nicio echipa cu capul pe umeri nu ar lua un pilot pe care dupa ce ca il platesti o caruta de bani, in nenumarate randuri face referire la cat de rahat e materialul pe care il are la dispozitie. Chiar daca acel material e de rahat, el e angajatul la McLaren. Nu mai are rost sa mentionez ce s-a intamplat la McLaren cu Hamilton sau la Ferrari cu Marchionne la Ferrari. Si toate astea au un comun un singur lucru: Alonso.
    5 8
  • Alonso s-a retras din F1!
    1 2
  • serban
    Când până și Massa, fost coechipier, consimte că Alonso este un spărgător de echipe (motorsport.com), când Wolff și Horner, doi dintre cei mai de succes manageri actuali, oameni care știu să gestioneze situații conflictuale în propriile echipe, au declarații aproape identice despre același Alonso, îmi permit să cred că Mobius, sau AyrtonSenna1991, sunt, puțin spus, subiectivi.
    5 12
  • @ferr1 Asa este, si-a anuntat retragerea, dar pana la sfarsitul anului are tot timpul din lume sa se razgandeasca ! A mai zis el ca se retrage daca Honda nu-i da motor castigator ! Si tot la McLada a ramas !
    0 5
  • Iar va certati? Este un articol care il pune pe Alonso intr-o alta lumina, ceva mai intunecata... aici: "https://www.motorsportmagazine.com/opinion/f1/mph-red-bull-could-handle-alonsos-unfortunate-reputation".

    N-as putea spune cata dreptate au, dar probabil dupa ce se va retrage Hamilton vom afla o gramada de chestii rele despre el, la fel despre Vettel, asa cum aflam si despre Alonso.

    Singurul dezavantaj pe care il au Alonso, Hamilton si Vettel este ca n-au nici o sansa sa moara ca Senna. Daca Senna nu murea, si isi termina cariera ca Hakkinen sau Schumacher (in doilea stint) lumea il uita rapid. Desi asta este doar o parere, n-am cum s-o probez. Stiu doar ca lumea reactioneaza altfel cand un om talentat moare inainte de vreme, si altfel cand moare de batranete.

    Toata lumea discuta la noi despre "fata cu parul de foc", Madalina Manole, dar pe Stela Popescu au uitat-o de mult. Stiudiati un pic problema si o sa vedeti cum stau lucrurile... din pacate.

    P.S. Ce-i mai trist, este ca mie mi-au placut ambele doamne aduse in discutie...
    6 2
  • Cu alte cuvinte, pe Alonso trebuie sa il tratezi ca nr 1 indiferent daca e mai slab, ca altfel miaune si face scandal ca un copil prost.
    4 3
  • Pentru ca e scandalagiu nu mai prinde volan. Nu aduce nimic in plus fata de alti piloti care vor echipe de top, costa mult si face scandal. Se poarta ca cea mai mare vedeta desi nu este. Daca ar fi fost, i se facea loc oricum.
    5 3
  • Daca si Horner si Wolf si Marchione mai bine s-ar lipsi de Alonso ... e cam clar, oamenii astia care stiu cu ce se mananca F1 il considera vinovat si nu victima pentru scandalul din 2007.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru