Red Bull face presiuni pentru motoare Mercedes, Toro Rosso ar putea alege Honda

de Daniel Popescu
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing face presiuni pentru a utiliza motoare Mercedes începând din sezonul 2016, în timp ce Toro Rosso încearcă să convingă Honda să iniţieze un parteneriat similar, potrivit presei germane.

Mercedes este singura alternativă reală pentru Red Bull Racing.


Red Bull Racing este îngrijorată că Renault nu va fi capabilă să-i furnizeze motoare competitive nici în sezonul 2016. În condiţiile în care va putea analiza eficienţa primelor îmbunătăţiri abia la Marele Premiu al Rusiei din luna octombrie, cvadrupla campioană mondială încearcă deja să găsească o soluţie de rezervă prin semnarea unui parteneriat cu un alt furnizor de motoare.

În prezent, Mercedes este singura alternativă reală, întrucât Ferrari este dispusă să ofere doar motoare cu specificaţiile din urmă cu un an, în timp ce Honda nu dispune de o unitate de propulsie suficient de competitivă. Anterior, oficialii constructorului german nu au exclus varianta de a furniza motoare pentru Red Bull cu scopul de a menţine o grilă de start competitivă, chiar dacă şi-ar întări practic unul dintre principalii rivali în lupta pentru titlurile mondiale.

Toro Rosso ar putea semna un parteneriat cu Honda.


Red Bull are contract cu Renault inclusiv în sezonul 2016, însă constructorul francez analizează o retragere din sport sau achiziţionarea echipei Lotus, ceea ce ar uşura semnificativ rezilierea contractului.

Între timp, Toro Rosso, a doua echipă a grupului Red Bull, ar putea semna un parteneriat cu Honda, care ar ajuta constructorul japonez să obţină mai multe date şi să îmbunătăţească astfel performanţele motorului.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (6)

  • Ha,ha,ha...
    Cu sasiul RBR de anul asta si motoare Mercedes ca cele folosite de Williams,cred ca situatia era mai dificila pt Merc!
    19 2
  • ALEXSHAF
    RBR stau foarte bine la aerodinamica, poate chiar mai bine ca Mertu.
    19 2
  • @ha,ha,ha...
    Serios, asa bun este sasiul ala? Daca urmareai cursele de sezonul asta observai ca pe multe circuite este inferior si echipei secunde...
    8 3
  • Este greu de estimat cum ar merge un monopost Red Bull echipat cu un motor Mercedes, dar este posibil ca la inceput sa nu mearga asa de bine pe cat cred ei, mai ales daca cei de la Mercedes le vor ascunde anumite lucruri. Cei de la Renault macar desenau motorul special pentru ei, bine au gresit in 2014 si 2015 dar, a fost greseala ambelor parti pentru ruptura dintre ei. Totusi, un monopost Red Bull echipat cu motor Mercedes, ar putea sa fie ceva mai apropiat ca performante decat au fost cei de la Williams, dar nu in 2016, poate in 2017 si este doar o parere personala.
    12 2
  • Renault a desenat motorul astfel incat sa se potriveasca la toti 4 clientii, asa ca nu este bun pentru niciunul. Mai vin si lipsurile interioare si de aici esecul.
    Daca RBR schimba pe Mercedes sau pe Audi sau pe Tata motors, va trebui sa redeseneze intreg monopostul. Destul este ca motorul sa aiba 3-4 cm centrul de greutate diferit si deja tot balansul monopostului este dat peste cap. Si sunt sigur ca diferentele sunt mult mai mari intre cele 2 motoare, Renault si oricare altul viitor.
    Oricum mentin votul de blam fata de bernie si regulile lui actuale care blocheaza inginerii sa dezvolte motoarele, si mentine astfel o suprematie mercedes spun eu incorecta.
    5 1
  • @jumbo1974ro - Odata ce au facut o treaba mai buna ca restul in acelasi regulament suprematia Mercedes este pe deplin meritata.

    Iar legat de dezvoltare. Fara restriciitle actuale avansul Mercedes ar fi mult mai amre. Momentan la problemele financiare existente la ceilalti ( FIAT - are Alpha Romeo in insolventa, Renault stim cum stau iar Honda a anuntat cel mai mic buget pentru motor) is singuri care isi permit un razboi "financiar" al dezvoltarii.

    Singurul motiv pentru care fac gura si ei este ca nu vreau sa investeasca mai mult decat este necesar
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru