Red Bull, împotriva revenirii realimentărilor cu carburant în Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner consideră că reintroducerea realimentărilor cu carburant în timpul curselor nu ar fi benefică, întrucât presupune costuri mai mari fără să existe o garanţie a creşterii spectacolului.

Grupul de Strategie al Formulei 1 a propus reintroducerea realimentărilor cu carburant începând din sezonul 2017 ca măsură pentru creşterea spectacolului, însă s-a lovit deja de reproşuri.

Mercedes a afirmat prin vocea directorului de motorsport Toto Wolff ca măsură nu va fi adoptată dacă presupune costuri prea mari, iar Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, afirmă acum că nu există nicio garanţie în privinţa spectacolului.

"Dacă va genera curse mai bune, sunt pentru. Dar în acest moment nu văd să se întâmple asta. Trebuie să fim atenţi. Oamenii au memoria scurtă. Am renunţat la realimentare din motive bune, nu numai de costuri, ci şi deoarece cursele erau mai tactice intre echipe. Vom încetini pitstopurile, vom alimenta în funcţie de ce fac ceilalţi, iar cursele ar putea deveni mai statice", a explicat britanicul.

Realimentarea monoposturilor cu carburant în timpul curselor a fost posibilă între 1994-2009.

Via BBC Sport

Comentarii (5)

  • aiurea...cum era in anii 2000..? strategiile ferrari si mclaren..era show total, unii plecau cu benzina mai multa, altii mai putina..
    ce costuri suplimentare..ce treaba are ca nu se mai sta 2-3 sec la pit stop, cand se va sta max 10 sec..sa revina cum era in anii 2000..
    19 3
  • cel mai bun lucru ar fi crearea unui campionat paralel care sa fie mult mai permisiv. In anii 90 vedeam cum un motor v8 batea un v12 .Acum vedem cum se cearta pe 2ml de benzina.TREZITI-VA
    1 0
  • Eu zic ca alimentarile in timpul cursei sunt o decizie proasta atat timp cat nu exista un oarecare ehilibru intre echipe. Daca vor exista diferente atat de mari cum sunt acum intre monoposturi, realimentarile vor omori de tot spectacolul.
    0 0
  • pilotii sa concureze pe circuit, nu la boxe! Hamilton nu il depasea niciodata pe vettel in spania si nici schumacher nu castiga 7 titluri fara strategia opririlor la boxe mai ales pe timpul ultimului cand ramanea mai mult pe pista cu benzina putina si recupera tot avansul rivalilor. Asa, ca fara realinentari.
    7 8
  • @mcladahonda
    Pe ce lume traiesti tu? Hamilton trecea de fetel pana la urma daca nu era oprirea la boxe. Dar stiind ca trebuie sa opreasca a preferat sa nu forteze si sa-si uzeze inutil pneurile. A asteptat sa intre championu la boxe si apoi a fortat. Rezultatul l-ai vazut si tu asta daca nu porti ochelari de cal. Strategia face parte integranta din F1, e evident ca tu habar n-ai cu ce se mananca sportul asta. Esti un TROLL si atat. Paca lici de net. De Schumacher n-ai ce sa vorbesti ca pe vremea aia erai in scutece.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru