Red Bull insistă că îl poate face campion pe Ricciardo și sugerează că la Ferrari ar fi pilotul numărul doi: "De ce ar pleca?"

de Daniel Popescu
Marti, 17.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susține că Daniel Ricciardo nu are motive să plece de la Red Bull pentru a cuceri titlul mondial și sugerează că la Ferrari ar putea avea soarta lui Kimi Raikkonen, care îl ajută în mod constant pe Sebastian Vettel.

După victoria obținută în Marele Premiu al Chinei, Daniel Ricciardo a afirmat că ar fi capabil să lupte pentru titlul mondial în cazul în care ar avea un monopost suficient de competitiv.

Declarația sa a fost interpretată ca o invitație pentru a primi oferte din partea echipelor rivale, iar reacția oficialilor Red Bull nu a întârziat să apară. În condițiile în care contractul australianului expiră la sfârșitul acestui an, Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, insistă că Ricciardo nu are motive să plece.

În plus, el sugerează că la Ferrari ar risca să aibă soarta lui Kimi Raikkonen, care îl ajută în mod regulat pe Sebastian Vettel. De altfel, Ferrari a adoptat în China o strategie prin care finlandezul a rămas pe circuit mai mult timp înainte de prima intrare la boxe și a pierdut poziții importante în clasament doar pentru a-l încetini pe Valtteri Bottas și a-l ajuta astfel, indirect pe Vettel.

"Dacă îi putem oferi un monopost precum cel din China, de ce ar vrea să plece în altă parte? Dacă ne uitam la cursa lui Raikkonen, nu am înțeles strategia.

Cred că Ricciardo este fericit în mediul actual", a explicat Horner.

În plus, britanicul consideră că Ricciardo este unul dintre cei mai buni piloți când vine vorba despre depășiri.

"Este în cea mai bună formă și cred că este așa de vreo doi ani. A atins echilibrul intre experiență și ritm. Este unul dintre cei mai buni piloți la depășiri, iar judecata sa este impecabila în termeni de diferență de timp față de alți piloți sau de a opri monopostul. Este într-o perioadă diferită a carierei comparativ cu Max Verstappen, care este încă foarte tânăr", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (23)

  • lucky70
    RedBull au,dupa parerea mea,cel mai bun sasiu...dar nu vor putea castiga prea curand curse in mod regulat cu actualul motor sau cu motorizare Honda.Si,avand in vedere ca echipa il favorizeaza discret pe Verstappen,cred ca ar fi ideal pt Ricci sa plece la Mercedes sau Ferrari.Mai trebuie sa vina si ofertele...cred ca Ricciardo nu va refuza!
    15 5
  • Ca sa nu va msi mirati de ce are contractul ala Raikkonen; acum ati primit raspunsul.
    20 2
  • lucky70
    Ah nu nu nu ... cei de la McLaren au cel mai bun sasiu...
    13 5
  • LuckyLee
    Normal ca motorul Renaul e bun, altfel nu ar iesi timpii. Chestia e ca nici motorul Honda nu este atat de rau pe cat se spunea ...
    8 5
  • Honda planifica au update la motor pentru Canada, care sa aduca un spor de performanta de aproximativ 25 - 30 HP. In asa conditii ar mai ramane aproximativ 40 HP de recuperat fata de Mercedes
    E foarte posibil ca anul viitor sa se apropie si mai mult de plutonul fruntas.
    Daca arata progrese bune anul acesta, cred ca Red Bull vor trece si ei la motorizare Honda
    4 4
  • craius
    Normal, Honda e must have de acum. Am prezis ca dupa ce nu il mai foloseste Alonso va avea un boom de performanta asa de nicaieri. Daca sunteti TRUE fani Alonso, comutati pe laudarea motorului Honda chiar in acest moment. Ar fi rusinos ca asta micu Gasly sa faca bine cu un motor cotat prost. Pe scurt, motorul Honda era prost, acum e bun si va fi si mai bun. Mergeti si dati sfoara in tara.
    7 6
  • Amuzant e ca daca RBR castiga curse cu Renault, acum fanii trebuie sa arunce pisica moarta in alta gradina, in gradina sasiului McLaren mai exact.
    7 5
  • Eu v-am spus ca Alonso face numai alegeri proaste. Nu trebuia sa renunte la motorul Honda, trebuia sa renunte la sasiul McLaren. Pfaaai cum le nimerestee ....
    10 6
  • lol in cautarea inteligentei
    Alonso face numai alegeri proaste pt. ca are o meserie si trebuie sa ia decizii.Prietenul nostru lol nu face alegeri proaste pt. ca el n-are ce sa aleaga.Lol sta toata ziua pe internet si critica un campion mondial.Lol nu are nici 0,0001% din realizarile lui Fernando dar se crede in masura sa-l critice pe acesta.
    Lol nu intelege ca aceasta stire nu este despre Alonso.Eu vad ca Christian Horner a vorbit despre Ricciardo si despre cum este sacrificat Raikkonen mai ceva ca porcul de Craciun.
    27 4
  • Stirea nu e despre Alonso dar comentariile, incepand cu PRIMUL, da. Pentru ca grijuliu lucky70 a trebuit sa ne asigure repejor de ce a castigat RBR cu motorul lui Fernando ....
    3 5
  • Nu va era grija de sacrificiul lui Kimi in 2014, atunci era in discutie doar fabulosenia lui Nando. Rusinica pentru dublu standard.
    5 6
  • mclaren au anuntat ca la marele premiu al spaniei vin cu alt monopost,si cel actual este doar o evolutie al celui de anul trecut,cat despre ricci si decizia de a ramane sau nu la redbull,cred ca depinde de ce hotarasc mercedes si ferrari cu privire la bottas si kimimdar cred ca kimi si a castigat deja un nou an de contract cu Ferrari.
    18 1
  • Ar fi frumos pentru spectacol ca Ricci Si Verstappen sa aiba monoposturi performante. Probabil in cazul ultimului si putin mai multa minte.
    In alta ordine de idei, anul viitor monoposturile vor avea rezervoarele o idee mai mare pentru ca pilotii sa poata concura si eventual depasi intre ei si nu sa stea sa managerieze cantitatea de combustibil pe care o mai au.
    3 1
  • lucky70
    @lol-Nu crezi ca exagerezi?Da,eu cred ca RBR au cel mai bun sasiu la ora actuala!Si?De ce te deranjeaza pe tine parerea mea?
    3 1
  • Razban Dumitrache
    Nu ajunge el la Ferari pentru ca Fetel nu o sa fie de acord! Fetel se teme de Rici ca dracu'de tamaie! Daca ajunge Rici la Ferari cu Fetel iar plange fetita si pleaca la alta echipa, daca il vrea alta echipa :)
    5 9
  • Nu-i chiar asa simplu. Daca echipa a pus ochii pe alt pilot, il aduce indiferent ce pretentii are pilotul nr 1 care poate ramane sa arate ca merita sa ramana pilotul nr 1. Deocamdata Vettel nu a plecat si nici nu stim ce va face daca vine Ricci. Vom vedea.
    4 1
  • Cill dude ca nu despre asta era vorba
    1 5
  • daniel
    Am si ue o nelamurire:
    Pe ce loc terminau in cursa din China cei doi piloti RBR daca nu aparea SC?
    Richi a castigat exclusiv datorita strategiei inspirate a celor de la padock. Altfel nu au cum sa concureze cu un monopost Ferrari sau Merc.
    6 2
  • Adevarat Daniel!
    5 1
  • Mai incetati o data cu Ricci-ardo asta. Doi australiani gemeni la performante , Webber si Ricci, intotdeauna nr. 2 . Se vede din avion ca e un pilot bun, dar nu e de campion mondial, la fel si cretinul ala de Max-damage. Pacat de Red Bull ca nu au piloti buni...din cauza lui " Dr" Marko jegul austriac. Red Bull fara Vettel = 0
    2 3
  • Dar de unde stii tu ca nu e Ricciardo 'de campion mondial'? Btw, ambii piloti de la RBR sunt peste Vettel (pe verificate ...)
    3 2
  • https://www.youtube.com/watch?v=lNqa6ASJtZo
    0 1
  • Preafericitul D.
    Dupa comentariile din Gazzetta, Ricci este in proportie de 75% la Ferrari
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru