Red Bull își pune speranțele în Honda: "Cu motorul potrivit putem lupta cu Ferrari și Mercedes în 2019"

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull consideră că va fi capabilă să lupte cu Ferrari și Mercedes în sezonul următor dacă Honda va furniza echipei un motor competitiv.

Red Bull Racing a obținut victoria în Marele Premiu al Mexicului prin Max Verstappen, în primul rând datorită altitudinii ridicate la care este situat circuitul. Acest lucru a minimalizat importanța puterii motoarelor, astfel că o echipă precum Red Bull a putut câștiga cursa datorită unei aerodinamici mai eficiente.

Evoluția echipei din Mexic îl determină pe șeful Christian Horner să fie optimist cu privire la sezonul următor, când Red Bull va renunța la unitățile de propulsie furnizate de Renault în favoarea unui parteneriat cu Honda.

Deși mutarea este catalogată drept riscantă din punct de vedere al performanțelor, Horner  își pune bazele în Honda și afirmă că Red Bull va putea lupta cu Ferrari și Mercedes dacă producătorul japonez va furniza un motor competitiv.

"Am văzut că, dacă avem un motor apropiat de cel al rivalilor, atunci avem o echipă suficient de puternică și o linie de piloți suficient de puternică pentru a lupta cu ei. Evident, sperăm că Honda, cu progresele pe care le va face, ne va pune în situația să concurăm mai des ca în Mexic cu pachetul optim de forța aerodinamică și cu setările potrivite", a declarat el.

Până la startul sezonului următor, Red Bull va face deplasarea pentru cursele programate în Brazilia și Abu Dhabi.

Via RaceFans

Comentarii (7)

  • Mercedes F1
    Vor pocni grozav! Probabil vor avea putere ceva mai multa insa nu vor fi fiabile. La Red Bull nimic nu prea e fiabil, mai ales cand te numesti Ricciardo.
    19 6
  • Si Alonso visa la un "motor competitiv" cand s-a mutat la Mclaren.
    17 1
  • Cred ca este un lesson learnt al Hondei la Mclaren. Cred ca vor performa binisor anul viitor cu RedBull. In plus este si acel orgoliu asiatic, o motivatie in plus
    6 5
  • Marele Premiu al Vietnamului a fost confirmat pentru 2020.Prognoza meteo arata ploaie pentru cele 3 zile ale Marelui Premiu al Braziliei la F1
    5 1
  • Abia astept sa aud mesajul lui max: GP2 engine. Si o sa ma bucur pentru el, macar asa in spate nu le mai strica altora sansele la titlu.
    8 3
  • Prea ati pus botul la miorlaielile lui Alonso vs Honda. Ce voia sa castige curse cu McLaren Honda? Ca e el Chuck Norris al F1 si castiga cu o caruta, nu? Ei bine NU.
    3 4
  • laicaboss
    RBR Honda Verstappen vor fi in fata anul viitor.
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru