Red Bull: "În 2015 vom pierdem multă forţă de apăsare aerodinamică din cauza regulamentului"

de Daniel Popescu
Marti, 30.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că simulările efectuate cu un monopost care respectă regulamentul pentru sezonul 2015 indică o pierdere semnificativă a forţei de apăsare aerodinamică.

În testele iniţiale în tunelul de vânt, am fost surprinşi de cât de multă forţă de apăsare aerodinamică am pierdut.

Rob Marshall
Director tehnic Red Bull
Echipele se îndreaptă spre ultimele cinci curse ale sezonului în paralel cu dezvoltarea monoposturilor pentru sezonul 2015. În mare parte, regulamentul tehnic va rămâne acelaşi, însă va exista o noutate majoră în privinţa designului pentru nasuri, prin care FIA vrea să elimine aspectul inestetic.

Schimbarea are însă potenţialul de a influenţa performanţele monoposturilor, iar cei de la Red Bull susţin că au remarcat în simulări o pierdere semnificativă a forţei de apăsare aerodinamică. "În testele iniţiale în tunelul de vânt, am fost surprinşi de cât de multă forţă de apăsare aerodinamică am pierdut", a precizat Rob Marshall, directorul tehnic al Red Bull Racing.

Informaţiile sunt confirmate şi de Andy Green, directorul tehnic al celor de la Force India, care a oferit şi date concrete în această privinţă.

"Primul test în tunelul de vânt a arătat o pierdere de 20% a forţei de apăsare aerodinamice", a explicat el.

Oficialul Force India a adăugat că, în opinia sa, principalele avantajate de noul regulament sunt Ferrari şi Mercedes, întrucât designurile alese pentru nasuri în acest an sunt asemănătoare cu cele care vor fi adoptate anul viitor de toate celelalte echipe.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • qvasistaticus
    avantajata va fi Ferrari.care dicteaza regulile
    6 7
  • :))))) da ferrari
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru