Red Bull neagă o rocadă între Vettel şi Alonso cu Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 16.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a negat rapid speculaţiile apărute marţi în presa germană potrivit cărora Fernando Alonso va concura pentru echipă, în timp ce Sebastian Vettel urma să plece la Ferrari.

Cu siguranţă Alonso nu va veni la Red Bull.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Publicaţia germană Sport Bild a anunţat în ediţia de marţi că Red Bull Racing şi Ferrari ar fi ajuns la un acord pentru o rocadă intre Sebastian Vettel şi Fernando Alonso pentru sezonul 2015, care urma să fie confirmată oficial chiar în cursul acestei zile.

În numai câteva ore, oficialii Red Bull Racing au negat însă aceste speculaţii prin vocea consultantului Helmut Marko. "Cu siguranţă Alonso nu va veni la Red Bull", a explicat austriacul.

Ulterior, şi Vettel a fost nevoit să comunice public că nu intenţionează să părăsească Red Bull Racing în viitorul apropiat. "Nu este nimic nou. Am un contract cu Red Bull şi sunt fericit aici", a precizat el.

În plus, Marko insistă că Red Bull Racing nu va apela la ordine de echipă în favoarea lui Daniel Ricciardo, în ciuda faptului că australianul are şanse teoretice la titlul mondial.

"Nu avem şi nu vom avea ordine de echipă.

Dacă Vettel poate câştiga, atunci are aceasta permisiune, indiferent dacă Ricciardo este sau nu în spatele său. Aceasta este filosofia noastră. Vettel este prea important pentru echipa pentru a nu-i permite să-şi atingă potenţialul", a adăugat Marko, ultima remarcă fiind făcută prin prisma faptului că Red Bull îi va oferi germanului un al patrulea sasiu în Singapore.

Via F1Zone

Comentarii (13)

  • fetel ar cam vrea s-o stearga desi are masina si echipa mult mai buna ca a lui Alonso. E terorizat de Rici insa fara Newey.....nu-l vrea nimeni. Alonso se duce unde vrea muschii lui.
    23 8
  • muschii lui Alonso vor la Mercedes dar fara sa ii aiba coechipieri pe Hamilton sau Rosberg... nu risca sa mearga acolo si sa o ia pe coaja de la unul din cei doi... nu zic ca o ia in freza neaparat, poate se impune in fata lor, dar exista riscul real sa si-o ia de la ambii
    8 5
  • sterge Ricci cu alonsita pe jos la RBR. Stati linistiti, muschiu lu' Alonso nu vrea sa plece nicaieri :))))
    4 10
  • sau poate ca nu-l mai vrea Ferrari pe Alonso si merge pe ideea lor cu adusu' de campion mondial

    Plecarea lui Monte ar putea insemna debarcarea lui Alonso
    3 7
  • mobius
    Bineinteles ca Alonso se va duce acolo unde va voi. La RBR insa se pare ca Marko inca mai spera intr-o "revenire a lui Vettel" la situatia de dinainte de Ricciardo. Data fiind atitudinea lui Marko nici Alonso nu cred ca va dori RBR. In tot cazul dupa ce s-a intamplat la Montza, se gandeste serios sa paraseasca Ferrari. Echipa nu-l mai ajuta nici macar sa obtina punctele pe care le aducea cursa de cursa, puncte datorita carora Ferrari se mai afla totusi pe locul patru. Au ajuns sa se multumeasca cu un punct doua pe cursa, adica cu ceeace poate aduce deocamdata Raikonen. Pacat, Alonso si-a pierdut cinci ani la Ferrari incercand sa castige titlul la piloti, reusind insa sa mentina echipa in top. Cred ca echipa este in momentul de fata intr-un declin atat de accentuat incat daca din acest moment se va face tot ce trebuie (asta este o alta discutie, se pare ca cei care iubesc echipa si care intr-adevar au facut ceva pentru ea, sunt fortati sa plece), pentru revenire, aceasta nu va fi posibila mai devreme de doi trei ani. In acest timp celelalte echipe in mod evident nu vor sta pe loc.
    14 6
  • Unde esti tu Enzo doamne?!
    5 4
  • doza de red
    As vrea foarte tare sa vina Vetel la Ferrari, dar nu cu Kimi coechipier, sa fie cu Alonso. Sa dea jos plasticul de pe neamt. Mai rau decat o face Ricciardo.
    11 4
  • fetel champion mondial adus la ferrari-esti glumet :)))-poate il aduc pe Rici sau pe Botas, fetel e mediocru cu o masina cu care Rici are 3 curse castigate! Niciun fan Ferrari nu si-l doreste pe fetel, poate unii care acum stau ca sobolanii si privesc neputinciosi cum si-o ia pe cocoasa fetel
    6 5
  • Asa cum au zis multi piloti ceea ce intampla pe "piata transferurilor" este dat de Alonso. Ca place unora sau nu momentan este cel mai bine cotat. Daca apare un loc la o echipa de prima mana aceia vor dori sa vina Alonso, daca nu, se uita putin mai jos..si asa mai departe.
    Ferrari intr-adevar nu mai este ce era. Si nu datorita lui Schumacher, Alonso etc. Ei au fost/sunt piloti. Au fost greseli de strategie in dezvoltare si ingineri slabi. Acum vreo 3-4 ani va urma dominatia echipelor cu motor Mercedes. Chiar daca sa va da voie sa se umble la motoare in timpul sezonului nu cred ca Mercedes va astepta ca Renault sau Ferrari sa isi imbunatateasca motoarele si ei se vor duce la culcare!!!
    Ma gandesc cum ar fi fost un Red Bull cu motor de Mercedes. Cred ca urmatoarea masina indiferent de pilot ar fi fost la vreo 4s pe tur in urma!
    8 1
  • nu e mah alonso cel mai bine cotat. Daca era la Mercedes se ducea. Vettel ar pleca de la RBR ca si-o ia pe coaja. Si atunci RBR se uita cine ar putea fi disponibil. Alonso ar putea fi disponibil daca Marchione ala are ala nu mai merge pe mana lui Alonso. Din partea mea sa se duca Alonso la RBR linistit, il bate Ricci si ii moare si lui cota aia imaginara
    5 5
  • Riciardo n-a facut mare lucru la TROSSO, daca il omoara pe Vettel imi pot imagina adevarata valoarea a omuletului campion. Alonso bate pe oricine ar avea coechipier de pe actuala grila. Pe orice masina. Cam asta e diferenta reflectata de bursa pilotilor. Bursa pe care n-o fac fanii, o fac managerii de F1 care-s profi si stiu oleaca mai multe ca mancatorii de seminte ce scuipa aici.
    10 5
  • cred ca are dreptate gogu ,desi nu sunt fan alonso.Pe kimi l a batut ,dar cred ca l ar fi batut orice pilot la felul cum se intelege el cu masina ferrari ,asa ca din punctul meu de vedere nu e concludenta victoria lui alonso in fata lui kimi,pur si simplu a batut pe un tip care nu s a acomodat deloc ,nu stiu daca in 2007 lucrurile statea asa intre ei.Cred ca cel mai rapid pilot la ora asta e hamilton,ca si debutant a facut acelasi nr de puncte cu alonso.Parerea mea e ca alonso e mai mult muncitor ,preocupat ,serios decat talentat
    4 2
  • Interesant ce spune fgfg mai sus pentru ca-si distruge propriul argument. Spune asa, citez " cred ca cel mai rapid pilot la ora actuala e hamilton, ca si debutant a facut acelasi nr de puncte cu alonso". Ignoranta literele mici si "ca si" pe care analfabetii il fosesc des, dar ce conteaza este idea de baza. "cel mai rapid pilot la ora actuala este hamilton", adica nu-i nici talentat, nici prea inteligent, nici prea muncitor este doar rapid lol. In 2007, Hamilton a concurat pe o masina construita pentru el, in timp ce Alonso era nou venit la echipa, dar fara sprijinul echipei a reusit de a sta in apropierea punctelor lui Hamilton. Mai sus spune ca cred ca l-ar fi batut orice pilot la felul cum se intelege cu masina Ferrari, adica exact ce s-a intamplat in 2007 odata cu venirea lui Alonso la McLaren.

    Realitatea pe care cei care conduc echipe in Formula 1, o stiu de foarte mult este ca anumiti piloti se adapteaza foarte repede anumitor masini, nu neaparat construite pe gustul lor. In timp ce alti piloti sunt doar rapizi fara alte calitati, si daca masina nu este construita pe gustul lor, eh... rezultatele nu prea exista. Pana la urma, fiecare dintre noi stie deca vrea sa fie destept sau nu, conteaza doar citeste despre orice subiect care il intereseaza si daca intelege ceva din ceea ce citeste. Pentru un somer, un strungar, sau un muncitor care strange gunoaiele, care au facut doar 4-8 clase, idea de cultura nu exista si nici nu sunt interesati de asa ceva. Poate sunt buni la ceea ce fac, dar nu au avut niciodata un orizont mai larg. Cam asa omul din spatele id-ului fgfg.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru