Red Bull pune presiune pe Renault și păstrează Honda ca soluție de rezervă: "Avem nevoie de un motor puternic și fiabil"

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull îi avertizează pe partenerii de la Renault că are nevoie de un motor puternic și fiabil, în contextul în care echipa analizează opțiunea de a utiliza unități de propulsie Honda din sezonul viitor.

Red Bull Racing a avut parte de o cursă de coșmar în Bahrain, acolo unde ambii piloți au abandonat după primele tururi. Dacă Max Verstappen a plătit tribut pentru un incident cu Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo s-a retras prematur din cursă din cauza unei defecțiuni la unitatea de stocare a energiei din cadrul unității de propulsie furnizată de Renault.

Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, pune deja presiune pe constructorul francez să furnizeze un motor puternic și fiabil.

"Problema lui Ricciardo nu se întâmplă pentru prima oară. Ce poți face când o problemă tehnică te oprește complet? În primul rând trebuie să rezolvăm problemele din calificări, dar avem nevoie de un motor rapid și fiabil", a declarat el.

Contractul celor de la Red Bull cu Renault expiră la finalul acestui sezon, iar echipa are și opțiunea de a folosi motoare Honda. În ciuda eșecului înregistrat de japonezi cu McLaren în ultimii 3 ani, Red Bull ar putea fi tentată de o colaborare, mai ales că în acest an Honda a obținut deja un loc 4 cu Toro Rosso prin Pierre Gasly.

Pentru moment, oficialii echipei austriece afirmă că nu au luat nicio decizie finală. "Înainte să luăm decizia ca Toro Rosso să lucreze cu Honda am crezut că ar putea avea un pachet de succes, după ce ne-au arătat ce planuri au.

Vom lua o decizie la momentul potrivit. Trebuie să ne uităm la imaginea de ansamblu. Lucrurile merg în direcția potrivită", a declarat Marko.

Via Motorsport, Autosport

Comentarii (8)

  • Vor un motor fiabil ? Sunt convins, totusi nu pot sa nu ma intreb, de ce problemele pe care le are si le-a avut RB cu motorul Renault ? Nu cumva, ca si in cazul McLaren-Honda, a fost favorizata, la extrem, aerodinamica in detrimentul impachetarii optime a ansamblului ? Si atunci, supraincalziri ceva ? De altfel, singura masina cu probleme de motor in Bahrein, a fost RB.
    18 2
  • RBR supa ce a testat Renault si Honda (prin Toro Rosso) a ajuns la concluzia ca "GP2-ul" e mai bun ... Lame pentru cine se mai uita in gura laudarosului
    6 13
  • Pai lui Ricciardo i s-a oprit cu totul; displayul volanului (deci tot volanul)era ca si scos din priza. Asta inseamna ca motorul e de vina ?
    3 3
  • Anonim
    @Radu: Ah incidentul lui Ricciardo... bateria nu i-a mai furnizat curent... iar bateria face parte din unitatea de propulsie...
    8 1
  • @Anonim
    M-am gandit la motor ca la cel clasic - pistoane, camasi, biele, arbore cotit etc. Daca a crapat bateria facuta de Renault, e chiar grav.
    2 2
  • Anonim
    @Radu: Nu a crapat... a intrerupt alimentarea cu curent a monopostului :P Ricciardo nu putea sa reseteze unitatea, se putea face la boxe... dar...
    4 1
  • Ar trebui pus demaror, ca sa dea pilotul la cheie la nevoie. Zau asa.
    2 0
  • mda..fratiorii de la toro n-au oprit sa-i dea curent..
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru